Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt snel boven $ 40k terwijl Elon Musk terugkrabbelt m.b.t. BTC en zegt dat Tesla het opnieuw zou kunnen accepteren

Elon Musk & Bitcoin 

Bitcoin was grotendeels bullish op zondag en maandag toen het na een onderbreking van een paar weken boven $ 40k ging. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg geleidelijk tot $ 39k voordat hij, een paar uur voor het ter perse gaan van dit artikel, een verdere groei liet zien ten opzichte van de USD. Het grootste deel van de altcoin-markt bleef echter traag en slaagde er niet in de groei van de belangrijkste cryptocurrency te evenaren. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk heeft opnieuw een ommezwaai gemaakt m.b.t Bitcoin en de cryptocurrency-wereld in het algemeen. Hij twitterde onlangs dat Tesla BTC in de nabije toekomst mogelijk weer gaat accepteren. Daarover later meer.

De huidige president van Tanzania heeft de centrale bank van het land opgedragen zich voor te bereiden om in de nabije toekomst Bitcoin en crypto-activa te accepteren. De stap kwam nadat El Salvador plannen bekend maakte om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren. Samia Sulu Hasan, de huidige president van het land, drong aan op deze stap en betreurde het gebrek aan vooruitgang in de cryptosector in Oost-Afrika.

Microstrategy, een van de grootste bezitters van Bitcoin ter wereld, zou in de buurt van ongeveer $ 4 miljard aan crypto-bezit kunnen zitten. De CEO, Michael Saylor, is een van de grootste voorstanders van de cryptocurrency en heeft zijn belangen vergroot ondanks de recente dip in de Bitcoin koers.

Bitcoin gaat boven $ 40k

De Bitcoin koers ging eerder vandaag sterk boven $ 40k en bereikte een hoogtepunt van $ 41k voordat hij zich terugtrok tot ongeveer $ 40k op het moment van schrijven. Gedurende de afgelopen 48 uur had Bitcoin twee grote bullish-sessies. Op zondag steeg de koers naar $ 39k van eerdere dieptepunten en slechts een paar uur voor het ter perse gaan, apprecieerde de koers opnieuw om in stijl boven $ 40k te komen.

De afgelopen 48 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 34,8k, aan de onderkant van de handelssessies van de afgelopen dagen. Het handelde zijwaarts tot de middag en leek helemaal niet overtuigend boven $ 36k te gaan.

Maar daarna begon de koers op zondag rond 17.00 uur snel op te waarderen. Het steeg eerst onmiddellijk tot ongeveer $ 37k en bleef toen een paar uur daarboven hangen en bereikte vervolgens ongeveer $ 39k tijdens de vroege uren op maandag. Vanaf dat moment was het een kat-en-muisspel tegen de dreigende weerstand van $ 40k. Uiteindelijk ging de Bitcoin koers, net voor het middaguur, resoluut boven de $40k en ligt sindsdien rond dat cijfer.

In de toekomst, terwijl de weerstand van $ 40k effectief is overwonnen door de stieren, ligt de volgende weerstand rond de $ 42k en hoger en deze is cruciaal voor Bitcoin. Na de recente grote prijsdaling in mei, die ertoe leidde dat de koers, na een onderbreking van enkele maanden, onder de $ 40k zakte, zijn er sindsdien twee herstelpogingen geweest en beide keren haperde de koers rond de $ 40k. Deze weerstand is dus de sleutel voor Bitcoin om verder te gaan op het pad van herstel en uiteindelijk de bull-run op lange termijn te hervatten. Een overtuigende zet boven $42k zal waarschijnlijk de bull run doen herleven en dan zal de volgende belangrijke weerstand $50k zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin ligt rond de $ 750 miljard en zijn dominantie is iets gedaald tot ongeveer 43,2% op het moment van schrijven.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten matig herstel zien

Andere cryptocurrencies hadden een langzamere herstelsessie dan Bitcoin, maar begonnen op moment van schrijven betere winsten te boeken. Ethereum (ETH, 7%), Binance Coin (BNB, 7,8%), Cardano (ADA, 6,6%), Dogecoin (DGE, 3,64%), Ripple (XRP, 6%), Polkadot (DOT, 18%), Uniswap (UNI, 11%), Litecoin (LTC, 8,8%) en Bitcoin Cash (BCH, 9%) boekten allemaal koersstijgingen, maar deze bleven wat achter bij de prestaties van Bitcoin.

In ander nieuws....

Elon Musk zegt nu dat Tesla weer Bitcoin zal accepteren, maar….

Elon Musk is weer terug in het crypto-nieuws nadat hij nog een backflip over Bitcoin deed. Na weken en weken van speculatie over de vraag of Tesla zijn Bitcoin-voorraad had verkocht, tweette Musk in reactie op beschuldigingen van Sygnia CEO Magda Wierzycka over prijsmanipulatie:

Tweet Elon Musk 

Het is interessant om op te merken dat de enige keer dat Musk Tesla's Bitcoin heeft verkocht, was toen de BTC koers hoog was en voordat hij Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) begon te tweeten over de cryptocurrency-sector. Dus meer dan 90% van Tesla's voorraad is op z’n plek gebleven en Musk heeft talloze geruchten hierover keer op keer de kop ingedrukt. Dus de veronderstelling dat Tesla Bitcoin heeft gedumpt, is nu een farce en was slechts een paniekerige veronderstelling die veel beginnende handelaren maakten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram