Skip to main content

Bitcoin nieuws

Miljardair hedgefund-manager Paul Tudor Jones is fan van Bitcoin

 

Miljardair hedgefondsmanager Paul Tudor Jones heeft onlangs gezegd dat hij van Bitcoin houdt. De bekende hedgefondsmanager merkte op dat hij op wiskunde kan vertrouwen en zei: "Bitcoin spreekt me aan omdat het een manier voor me is om in zekerheid te investeren." Jones deelde ook zijn speciale beleggingsstrategieën in reactie op het beleid van de FED.

De visie van Paul Tudor Jones

Paul Tudor Jones, de oprichter van vermogensbeheerder Tudor Investment Corp., legde maandag aan CNBC uit waarom hij van Bitcoin houdt. Hij zei hierin het volgende:

Ik hou van Bitcoin. Bitcoin is puur wiskunde en wiskunde bestaat al duizenden jaren. 2+2 is gelijk aan 4 en dat blijft zo voor de komende 2000 jaar. Dus, ik hou van het idee om te investeren in iets dat betrouwbaar, consistent, eerlijk en 100% zeker is. Bitcoin spreekt me dus aan omdat het een manier is om te investeren in zekerheid.”

Vervolgens zei hij:

"Ik kijk naar het verschil tussen de Fed in 2013 en de Fed van 2021 ... Ik kijk naar het verschil tussen Trump en Biden. Wil ik hetzelfde vertrouwen hebben en consistentie zien in de menselijke natuur?"

Blik op de huidige koers

Op de vraag of hij bitcoin leuk vindt tegen de huidige prijs, antwoordde Jones:

“Ik hou van bitcoin als een portfolio diversificatie. Het enige dat ik zeker weet is dat ik 5% in goud, 5% in bitcoin, 5% in contanten, 5% in grondstoffen wil hebben op dit moment in de tijd.”

"Ik weet niet wat ik met de andere 80% wil doen," gaf de hedgefondsmanager toe.

"Ik wil afwachten wat de FED gaat doen, want wat zij doen zal een grote impact hebben."

Een allocatie van 5% in Bitcoin is een aanzienlijke verhoging ten opzichte van zijn eerdere allocatie van tussen de 1% en 2%, die hij vorig jaar onthulde.

Federal Reserve en inflatie

Jones gaf ook zijn visie op inflatie en de aankomende vergadering van de Federal Reserve. Hij zei dat de FED-vergadering van deze week de belangrijkste vergadering in de carrière van voorzitter Jay Powell kan zijn, en "zeker de belangrijkste Fed-vergadering van de afgelopen vier of vijf jaar." Hierover zei hij ook nog het volgende:

"De reden waarom is dat we zoveel binnenkomende gegevens hebben gehad die zowel hun missie als hun model uitdagen. Dus hoe zij daarop reageren zal buitengewoon belangrijk zijn en ik denk voor beleggers hoe zij moeten omgaan met hun portefeuilles in de toekomst."

Jones legde uit dat uit de opeenvolgende consumentenprijsindexcijfers blijkt dat de prijsdruk ver boven het door de FED nagestreefde inflatiecijfer van 2% ligt. De FED-functionarissen blijven echter volhouden dat de huidige cijfers van voorbijgaande aard zijn en waarschijnlijk niet zullen aanhouden. Jones is het daar niet mee eens en benadrukt dat dit voor veel schade kan zorgen. Vandaar dat hij heeft besloten om toch te gaan beleggen in Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram