Bitcoin schommelt rond de $ 40k en Amerikaanse hedgefondsen zullen naar verwachting biljoenen in Bitcoin investeren

wealth management button on keyboard 

Afbeeldingsbron onder CC: Quoteinspector.com

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts rond de $40k. Ondanks dat er eerder vandaag een opwaartse trend werd getoond, bleek een stap hoger over het algemeen lastig. Altcoins aan de andere kant boekten een zeer lichte winst ten opzichte van de posities van gisteren, waardoor hun verliezen ten opzichte van Bitcoin tijdens de handelssessie van vandaag kleiner werden. Daarover later meer.

Ander nieuws: naar schatting zullen Amerikaanse hedgefondsen binnen vijf jaar tot 10% van hun portefeuille in cryptocurrencies houden, met name Bitcoin. Deze schatting was gebaseerd op de antwoorden van meer dan 100 Chief Financial Officers (CFO's) van de hedgefondssector in een recent onderzoek. Hoewel 10% een klein aantal lijkt, betekent dit dat er biljoenen dollars meer geld in de crypto-sector zullen vloeien. Deze hedgefondsen behoren tot de grootste fondsbeheerders ter wereld met een totale waarde van tientallen biljoenen dollars. Het zal dus een grote opsteker zijn voor de sector als geheel.

Elon Musk heeft de dreiging van de Anonymous Hacker-groep, zoals verwacht, niet serieus genomen. De CEO van Tesla heeft verschillende memes getweet na de openlijke dreiging van de groep en bespotte de groep openlijk. Daarover later meer.

Bitcoin stabiel op $ 40k

Bitcoin heeft de afgelopen 48 uur voor het grootste deel zijwaarts gehandeld rond het cijfer van $ 40k. De grootste cryptocurrency ter wereld had over het algemeen een trage dag als het gaat om absolute volatiliteit, aangezien de Bitcoin koers vandaag tussen $ 39,6k en $ 41,3k bleef steken, maar die statistiek is misleidend aangezien de koers behoorlijk levendig was. De strijd tussen de stieren en de beren was eerder vandaag behoorlijk hard en geen van beiden was in staat om de beslissende zet te doen, resulterend in een patstelling, althans voorlopig.

De afgelopen 24 uur begon met de Bitcoin koers rond de $40.6k en op zoek naar een doorbraak. Maar onmiddellijk daalde de koers tot onder $40k voordat hij weer herstelde. Dit spelletje ging een tijdje door met het $ 40k-niveau. De koers bleef echter onder de $ 41k, wat de beren een boost gaf voor een mogelijke terugval. Echter, slechts een paar uur geleden, steeg de koers boven $41k en bereikte een hoogtepunt van $41,3k. Deze opleving bleek echter ook van korte duur te zijn en de koers kwam vlak voor het ter perse gaan in een mum van tijd terug naar $ 40k.

Voor de toekomst zijn er verschillende indicatoren die wijzen op een gezonde prijsstijging in de komende dagen. Bitcoin bevindt zich momenteel op een oversold-niveau dat voor het laatst werd gezien tijdens het einde van de bearmarkt van 2018, die de prijs hard deed dalen. Hoewel de prijsdaling deze keer niet zo groot was als toen, is de enige weg vooruit omhoog als de statistiek klopt, want dat was toen de bodem. Op de onmiddellijke korte termijn moeten de bulls overtuigend boven de 42k duwen om de herstelrally terug te helpen naar $65k en mogelijk daarna hoger. Aan de andere kant moeten de beren de BTC koers eerst weer onder de $ 40k brengen en vervolgens naar $ 35k om de door de laatste prijsstijging veroorzaakte vooruitgang teniet te doen.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte winst

Andere cryptocurrencies lieten over het algemeen weinig vooruitgang zien, behalve een korte prijsstijging die niet lang duurde. Het lijkt erop dat altcoins op zoek zijn naar een groot signaal van Bitcoin voordat ze doorgaan met hun eigen respectievelijke bull-runs. De top 15 cryptocurrencies na Bitcoin boekten in de loop van de dag een prijsverandering van tussen -4% en 1%. Dit is zeer lage volatiliteit, vooral als het gaat om de altcoin-markt.

In ander nieuws….

Elon Musk vuurt memes af tegen Anonymous Hackers

Elon Musk, de excentrieke CEO van Tesla die momenteel een haat-liefdeverhouding heeft met Bitcoin, heeft terug geschoten op Anonymous, een gevaarlijke online hackgroep die eerder organisaties heeft aangevallen. Anonymous had eerder een video uitgebracht waarin Musk de schuld kreeg van het manipuleren van de Bitcoin koers en het spelen met het spaargeld en de investeringen van mensen, en waarin ze hem waarschuwden om dit in de toekomst niet meer te doen. Ze beschuldigden hem ook van het gebruik van de groene energiedekking om oneerlijk voordeel te behalen binnen de cryptowereld.

Musk is in zijn klassieke stijl begonnen met het bespotten van Anonymous en heeft verschillende memes gepost. Hoewel deze vete niets rechtstreeks met de cryptocurrency-wereld te maken heeft, kan deze er in de toekomst op verschillende manieren van invloed op zijn. Anonymous, als dat inderdaad de echte hackersgroep is, moet je niet worden onderschat en ze hebben terechte kritiek op Musk. Dus als de zaken lelijk worden, zien we mogelijk een escalatie en kan Anonymous proberen Musk en Tesla aan te vallen, en zelfs proberen hun crypto te stelen, waardoor ze de cryptosector mogelijk schade berokkenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram