Bitcoin zakt iets naar $ 39k terwijl India en Zuid-Korea druk uitoefenen met regelgeving

Bitcoin India 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Profesional onder CC

Bitcoin daalde licht tot $ 39k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency ter wereld had een grotendeels bearish dag aan de top van de ranglijst, aangezien het worstelde om zijn positie boven $ 40k te behouden. Altcoins hebben eerder vandaag ook wat waarde verloren, waarbij velen van hen diepere pullbacks lieten zien dan Bitcoin zelf. Daarover later meer.

In ander nieuws, India en Zuid-Korea, twee grote Bitcoin-markten, zouden naar verluidt op zoek zijn naar een verdere aanpak van de crypto-sector met regelgeving. Deze verdere beperkingen op de handel in en eigendom van cryptocurrency kunnen in plaats daarvan leiden tot meer kapitaalvlucht naar andere, meer crypto-vriendelijke bestemmingen. Daarover later meer.

Bitwise, een crypto-startup, heeft een gezonde $ 70 miljoen aan financiering opgehaald van grote Wall Street-investeerders tijdens een Series B-ronde. Het nieuwe kapitaal werd opgehoest door onder meer Bridgewater Associates, eigendom van pro-crypto miljardair Stanley Druckenmiller en David McCormick. Bitwise CEO Hunter Horsley bedankte de investeerders voor hun steun en zei dat het bedrijf graag de grote investeerders aan boord wilde krijgen.

Bitcoin koers zakt naar $39k

Bitcoin had over het algemeen een bearish dag nadat het worstelde om boven $ 40k te komen en uiteindelijk onder $ 39k eindigde net voor het ter perse gaan van dit artikel. Dit toont aan dat de stieren het op de lange termijn niet gemakkelijk zullen hebben boven $ 40k, aangezien de beren hard terug vechten. De laatste dip onder $39k is misschien niet permanent, maar laat zien dat de bearish aanval nog niet voorbij is.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 40.6k. Dit was echter de hoogste waardering die de cryptocurrency de afgelopen 24 uur had. Al snel kwam het in verschillende fasen naar beneden. Eerst ging het onder de $40k en daarna werd het enige tijd, tot het middaguur, zijwaarts rond dat cijfer verhandeld. Daarna daalde de koers tot $ 39k en sindsdien wordt er rond dat cijfer gehandeld.

Bitcoin worstelt momenteel op $ 38.6k en de stieren zullen het naar boven moeten duwen en het terugkrijgen naar $ 40k en hoger. Hoewel dit geen moeilijke zet voor hen is, is het absoluut noodzakelijk omdat elke beweging onder $38k ertoe kan leiden dat beren weer aan het stuur gaan zitten en daarmee de meeste van de eerdere winsten teniet zouden worden gedaan. De beren ruiken hun kans en zouden in de komende uren nog een klap kunnen uitdelen. De volgende grote steun voor de Bitcoin koers ligt voorlopig rond de $ 35k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 722 miljard en het aandeel van de cryptomarkt was 46,92%, een enorme stijging van 3% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins verliezen waarde

Naarmate Bitcoin in waarde daalde, ondervonden altcoins een nog steilere terugval. Ethereum (ETH, -6,5%), Binance Coin (BNB, -5,5%), Polkadot (DOT, -5,5%), Uniswap (UNI, -6,8%), Litecoin (LTC, -5%) boekten allemaal aanzienlijke verliezen die groter waren dan die van Bitcoin. Het resultaat was de toename van het marktaandeel voor de belangrijkste cryptocurrency die nu het hoogste punt van meerdere maanden nadert.

In ander nieuws….

Bitcoin geconfronteerd met beperkende toekomst in India en Zuid-Korea

India en Zuid-Korea, twee grote markten voor cryptocurrencies, bereiden zich voor op verder optreden tegen de sector. De Indiase regering is bezig met een wet die het gebruik van deze digitale valuta in het land grotendeels verbiedt, terwijl de Zuid-Koreaanse regering hard optreedt tegen cryptobedrijven. Deze regeldruk maakt het voor innovators en ontwikkelaars moeilijk om te werken en kan leiden tot kapitaalverlies.

Waarom gebeurt het?

Terwijl Bitcoin financiële onafhankelijkheid geeft aan miljoenen over de hele wereld, zien sommige regeringen het als een bedreiging voor hun hegemonie en soevereiniteit en daarom proberen ze er hard tegen op te treden. Cryptocurrencies stellen burgers in staat om de conventionele banknetwerken en hun door de regelgeving goedgekeurde werking te omzeilen en dat is wat "grote regeringen" niet graag toestaan. We hebben een soortgelijk voorbeeld gezien in Nederland waar een toezichthouder pleitte voor een algemeen verbod op de cryptocurrency-sector. Hoewel hij zijn zin naar alle waarschijnlijkheid niet krijgt, geldt hetzelfde misschien niet voor andere landen. Op de lange termijn zal Bitcoin waarschijnlijk onmisbaar worden, maar voor nu kunnen sommige regeringen het mensen moeilijk maken om het te bezitten d.m.v meer en strengere regelgeving.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram