Skip to main content

Bitcoin nieuws

Microstrategy Inc geeft nieuwe aandelen uit om meer Bitcoin te kopen

Microstrategy 

Het is een feit dat er op dit moment veel grote bedrijven zijn die interesse hebben in Bitcoin. Dat geldt zeker voor het bekende bedrijf Microstrategy Inc. Dit enterprise analytics software bedrijf verkoopt tot $1 miljard van zijn gewone aandelen met het doel om een deel van de netto-opbrengst te gebruiken om Bitcoin te kopen. Het Nasdaq-genoteerde bedrijf heeft onlangs ook een obligatie-uitgifte ter waarde van $500 miljoen afgerond en zal de opbrengst gebruiken om Bitcoins te kopen.

De verkoop van MSTR-aandelen

Laten we eens kijken naar de verkoop van de aandelen door Microstrategy.  Het bedrijf heeft een registratieverklaring ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de lancering van een "'at the market' effectenaanbod voor flexibiliteit om in de loop van de tijd tot $1 miljard van zijn gewone aandelen klasse A te verkopen," kondigde het bedrijf maandag aan. De gewone aandelen A van het bedrijf zijn genoteerd aan de Nasdaq Global Select Market onder het symbool MSTR.  In de prospectus die voor dit aanbod bij de SEC werd ingediend, legt Microstrategy uit hoe het de verkoopopbrengst wil gebruiken. Ze zeggen hier het volgende over:

"We zijn van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van gewone aandelen A die onder dit prospectus worden aangeboden, te gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de aankoop van Bitcoin, tenzij anders aangegeven in het prospectussupplement dat van toepassing is."

Microstrategy Inc. heeft momenteel ongeveer 92.079 Bitcoins in bezit, die worden gehouden door een nieuw opgerichte dochteronderneming, Macrostrategy LLC. Het bedrijf kondigde maandag ook aan dat het een emissie van $500 miljoen aan 6,125% senior secured notes heeft voltooid en dat de opbrengst zal worden gebruikt om meer Bitcoins te kopen. Tegen de huidige prijs zou de bruto-opbrengst van dit aanbod maar liefst 12.500 BTC kunnen opbrengen. Dit zou Microstrategy's totale Bitcoin bezit op meer dan 100.000 BTC brengen.

Nieuwe bedrijfsstrategieën voor Bitcoin

Microstrategy volgt twee bedrijfsstrategieën bij de exploitatie van zijn bedrijf. De ene strategie is het verwerven en aanhouden van bitcoin en de andere strategie is het laten groeien van z’n enterprise analytics software business. "We beschouwen onze Bitcoin bezittingen als lange termijn bezittingen, en we zijn niet van plan om regelmatig in Bitcoin te handelen en we hebben geen afdekkingen gemaakt of anderszins derivatencontracten afgesloten met betrekking tot onze Bitcoin bezittingen, hoewel we in toekomstige perioden Bitcoin kunnen verkopen als dat nodig is om contanten te genereren voor treasury management en andere algemene bedrijfsdoeleinden," aldus het bedrijf in het rapport.

Microstrategy merkte verder op: "We onderzoeken ook opties om Bitcoin-based technologieën, zoals blockchain-analyse, toe te passen in ons softwareaanbod." Dit zou ervoor zorgen dat Microstrategy niet alleen investeert in Bitcoin maar dat ze er ook echt actief gebruik van zullen maken.

Conclusie

Het sentiment onder cryptobeleggers is momenteel vrij negatief na de recente forse koerscorrectie. Dit nieuws van Microstrategy, waarin ze duidelijk hun vertrouwen uitspreken en bevestigen m.b.t. Bitcoin en cryptovaluta, komt dan ook als geroepen. Een ander positief punt is dat de geplande BTC aankopen van het bedrijf voor forse opwaartse koersdruk kunnen zorgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram