De Bitcoin koers daalt iets naar $ 38k en 2 miljoen volwassenen in de UK bezitten crypto

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers daalde vandaag licht tot rond de $ 38k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had een algehele bearish dag terwijl de druk van de beren aanhield. Altcoins aan de andere kant hadden ook een bearish dag met veel cryptocurrencies die hun eigen diepere duiken maakten. Daarover later meer.

Volgens de belangrijkste financiële toezichthouder van het VK bezitten meer dan 2 miljoen volwassenen in het land crypto. In een nieuw onderzoek vroeg de Financial Conduct Authority (FCA) de Britse bevolking naar het eigendom van Bitcoin en het crypto-bezit is nu gestegen ten opzichte van het cijfer van vorig jaar van ongeveer 1,9 miljoen mensen. De toezichthouder onthulde ook een stijging van het gemiddelde crypto-bezit van ongeveer 260 GBP tot wel 300 GBP. Het cryptobewustzijn is in deze periode ook toegenomen van 73% naar 78%. Volgens hetzelfde onderzoek is het gemiddelde begrip van de cryptosector echter afgenomen, wat wijst op een toestroom van investeerders die het niet volledig begrijpen.

In een nieuwe stap heeft de Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder Financial Intelligence Unit (FIU) crypto-exchanges uitgesloten van het verhandelen van munten die ze zelf hebben gemaakt. Dit kan problemen veroorzaken voor sommige van de beste cryptocurrency-uitwisselingen, waaronder die zoals Binance. Daarover later meer.

Bitcoin koers zakt naar $38k

Bitcoin had over het algemeen een trage dag aangezien het worstelde om zijn bullish trend op korte termijn te herwinnen. Hoewel het er op een gegeven moment op leek dat de koers het niveau van $40k zou herwinnen, koelde de kooptrend af op ongeveer $39.5k en kwam niet verder dan dat. Toen de stieren uitgeput waren, daalde de koers snel tot ongeveer $ 38k op het moment van schrijven.

De laatste 24 uur begon met de koers rond de $38,7k. Het bleef een paar uur vlak voordat het rond 6 uur 's ochtends boven de $ 39k uitkwam. De beweging hierboven was echter zwak en kon niet langer dan een paar uur standhouden en bereikte een maximum van ongeveer $ 39,5k, zoals eerder vermeld. Daarna was het allemaal in handen van de beren, want eerst kwam de BTC koers om 14.00 uur onder $39k en is sindsdien daaronder gebleven. Het daalde vlak voor het ter perse gaan weer onder $38k en schommelt sindsdien tussen de $37.5k en $38k.

Vooruitkijkend kantelt de trend langzaam maar zeker richting de beren. De recente piek in de Bitcoin koers is al voor het grootste deel weggevaagd. Tenzij de stieren de kracht vinden om de koers weer boven de $40k te brengen, zullen de beren een kans zien om de koers terug te trekken naar een niveau onder de $35k. Zelfs als ze er gewoon in slagen om de koers onder $38k te houden, zullen de beren in de nabije toekomst aan de top blijven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 710 miljard en het marktaandeel was ongeveer 45%, een daling van ongeveer 1% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten vandaag ook wat verliezen. Sommigen van hen boekten sterkere prijsdalingen dan Bitcoin, terwijl anderen cijfers rond dezelfde lijnen publiceerden. Ethereum (ETH, -2,6%), Cardano (ADA, -3%), Polkadot (DOT, -5,5%), Bitcoin Cash (BCH, -2,5%), Litecoin (LTC, -2,5%) boekte allemaal grotere waardeverminderingen dan Bitcoin zelf. Andere cryptocurrencies bleven vlak en dus steeg het totale aandeel van de altcoin-markt iets ten opzichte van Bitcoin, dat 1% verloor.

In ander nieuws….

Zuid-Koreaanse beurzen mogen hun zelf gemaakte tokens niet verhandelen

In een interessante zet heeft de Financial Intelligence Unit (FIU) van Zuid-Korea, crypto-exchanges uitgesloten van het verhandelen van tokens die ze zelf hebben gemaakt. Deze tokens zullen waarschijnlijk cryptocurrencies zoals Binance Coin (BNB), OKB en andere door de beurs uitgegeven cryptocurrencies dekken. Het idee is dat, aangezien deze beurzen zelf deze munt hebben gemaakt, ze bevooroordeeld zullen zijn om het verkeerd te rapporteren en het te pompen zoals ze willen.

Dit is een interessante invalshoek als het gaat om de handel in cryptocurrency, vooral vanuit een antitrustperspectief. Aangezien de maker van de munt de exchange is, is het logisch dat deze het motief heeft om deze te manipuleren. Vanuit marktactiviteit lijkt deze praktijk een wijdverbreid fenomeen, aangezien verschillende door de beurs gecreëerde tokens zoals de BNB de laatste tijd omhooggeschoten zijn met twijfelachtige handelsvooruitzichten. Alleen BNB is nu $ 53 miljard waard, meer dan de hele Binance-beurs zelf volgens sommige schattingen. Dit zou dus een gunstige regeling voor de sector kunnen zijn, omdat het dergelijke praktijken moeilijker zou maken. De cryptosector draait tenslotte om antitrust en transparantie en dergelijke praktijken schaden vaak de reputatie ervan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram