De Bitcoin koers daalt tot $ 36k, mede door onrust rond Chinese crypto-mining bedrijven

Bitcoin 

De Bitcoin koers is eerder vandaag weer gedaald tot $ 36k en lager. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had over het algemeen een bearish dag, aangezien het moeite had om prijsstijgingen te boeken. Altcoins leden ook  aanzienlijke prijsdalingen die de neerwaartse beweging van Bitcoin in de schaduw stelden. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de Chinese regering hard optreedt tegen crypto-miners in het land. Hoewel het eigenlijke motief nog onduidelijk is, is het een nieuwe realiteit dat de regering daar de intentie heeft getoond om achter grote miners aan te gaan. Deze aanval op mijnbouwfaciliteiten kan een effect hebben op de Bitcoin koers die we ons nu misschien niet realiseren. Daarover later meer.

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency ter wereld en een van de meest vooruitstrevende blockchain-netwerken, staat voor een belangrijke week. Ten eerste zal de grote London Upgrade, ook bekend als EIP 1559, worden uitgevoerd op donderdag 24 juni en dan zal op 25 juni bijna $ 1,5 miljard aan opties vervallen. De effecten van deze twee grote evenementen worden nog steeds besproken onder de beleggersgemeenschap en het valt nog te bezien hoe ze de totale sector zullen beïnvloeden. Vooral de vork is op dit moment een zeer controversieel onderwerp, omdat het de rol van miners in het Ethereum-ecosysteem verder vermindert.

Bitcoin koers daalt tot $ 36k en lager

Bitcoin slaagde er niet in het momentum omhoog te herwinnen, zoals voorspeld in de analyse van gisteren en kwam eerder op de dag terug op $ 36k en lager. De cryptocurrency heeft eerder vandaag een dieptepunt van ongeveer $ 35,2k neergezet en heeft daarmee alle winsten die het eerder vorige week maakte met de sprong naar $ 41k en hoger, tenietgedaan.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $38k. Het handelde lange tijd zijwaarts tot ongeveer 15.00 uur voordat het aan een koersdaling begon, eerst onder $ 37k en daarna snel onder $ 36k. De grote koersdaling kwam net voor het ter perse gaan en deed vrijwel alle winsten van de vorige rally teniet.

De beren hebben nu bijna weer de controle, aangezien ze de bullish party hebben verpest door de eerdere winsten terug te draaien. De bulls hebben nu drie grote pogingen gedaan om de trend bullish te maken, maar het mocht niet baten. Hoewel de koers zich kan herstellen van deze verliezen en op korte termijn $37k kan bereiken, kan de bearish beweging eerder vandaag alleen teniet worden gedaan door een beweging terug naar ongeveer $40k en vervolgens daarboven. Daaronder krijgen de beren de kans om opnieuw een comeback te maken. De trend is zwaar bearish en als dat zo blijft, kan er in de nabije toekomst een beweging onder de $30k komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 666 miljard en het aandeel van de totale cryptomarkt was ongeveer 45,2%, een lichte stijging ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grotere verliezen

De koersdaling van Bitcoin eerder vandaag heeft de altcoins tot een diepere prijsdaling gebracht. Veel van de top-altcoins boekten zware verliezen, waarvan vele zelfs de neerwaartse spiraal van Bitcoin overtroffen. Ethereum (ETH, -8%), Binance Coin (BNB, -6%), Dogecoin (DGC, -8%), Polkadot (DOT, -7,5%), Uniswap (UNI, -8,5%), Litecoin (LTC, -7%) en Solana (SOL, -8%) boekten in de loop van de dag allemaal aanzienlijke koersdalingen, groter dan die van Bitcoin. Andere cryptocurrencies waren ook over het algemeen neerwaarts gericht.

In ander nieuws….

Het hardhandig optreden tegen Chinese miners kan de koers van cryptocurrency beïnvloeden

Het recente Chinese hardhandig optreden tegen gebruikers en belanghebbenden van cryptocurrency, dit keer met de miners, kan van invloed zijn op de BTC koers en daarmee zeker op de rest van de sector. China is de thuisbasis van enkele van de grootste Bitcoin-mijnactiviteiten ter wereld en ongeacht wat het laatste optreden van de regering heeft gemotiveerd, het zal op zijn minst enkele kortetermijngevolgen voor de koers hebben.

Sommige analisten beschouwen de Chinese inmenging als een ongewenste overlast die probeert ongerechtvaardigde Angst, Onzekerheid en Twijfel (FUD) in de markt te creëren. Anderen zijn van mening dat het op de lange termijn de markt daadwerkelijk ten goede kan komen, aangezien Chinese op emissies gebaseerde mining de sector kan openstellen voor andere investeerders en belanghebbenden. De stijging kan de gunst van andere landen, zoals de VS, doen kantelen met een hernieuwde focus op energieverantwoordelijkheid als het gaat om Bitcoin-mining.

De cryptosector wordt beïnvloed door de plotselinge ongewenste daling van de hash-snelheid van Bitcoin, maar de koers is al aan het dalen en hoe steiler de daling, hoe groter de kans op een grote opleving. Op dit moment is er een grote bodem rond de $30k en de Chinese FUD heeft zijn tijd gehad, dus wellicht kunnen we weer naar boven kijken als de bemoedigende gegevens van Bitcoin over emissies een rol gaan spelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram