Skip to main content

Bitcoin nieuws

Goldman Sachs ondersteunt nu Bitcoin Futures dankzij Galaxy Digital

Goldman Sachs 

Damien Vanderwilt, co-president van Galaxy Digital, heeft gezegd dat ze de handen ineen hebben geslagen met Goldman Sachs in de zoektocht van de bank om producten aan te bieden die verband houden met Bitcoin. De interactie tussen de twee bedrijven is de eerste waarbij een gerenommeerde, in de VS gevestigde multinationale financiële instelling de hulp van cryptoserviceproviders zocht.

Vanderwilt onthulde het partnerschap toen hij op CNBC verscheen. Hij merkte op dat de investeringsbank meer dan twee biljoen USD aan AUM (activa onder beheer) heeft en dat de toegang tot de Bitcoin-futures markt waarschijnlijk andere financiële instellingen ertoe zal aanzetten in haar voetsporen te treden.

Hij legde uit dat grote banken bang zijn om de eerste stap te zetten en dat ze 'veiligheid in cijfers' meten. Als zodanig, wanneer een grote bank "daarbuiten gaat om dit te doen", volgen de anderen uit angst dat ze het zullen missen. Ze zullen ook deel willen uitmaken van deze sector omdat "hun klanten erom hebben gevraagd".

Vanderwilts twee decennia bij Goldman Sachs lieten hem een dynamiek zien, waarin financiële beleggingsondernemingen gedwongen worden te buigen wanneer er sprake is van overweldigende druk van klanten. In een gesprek met CNBC zei hij dat het het werk van investeringsbanken is om "uit te zoeken hoe ze veilig blootstelling kunnen bieden aan bepaalde producten, zoals in dit geval aan crypto. Hij voegde eraan toe dat de "rol van de instellingen in de wereld is om op een veilige manier tussenliggende blootstelling te bewerkstelligen, niet om als fiduciair op te treden."

Regelgeving verbiedt directe interactie met Bitcoin

De directeur merkte op dat Goldman Sachs de diensten van zijn bedrijf zocht omdat regelgeving de bank verbiedt om rechtstreeks in Bitcoin te handelen. Volgens Max Minton, hoofd virtuele activa van Goldman Sachs in de regio Azië-Pacific, voegt de multinationale financiële onderneming digitale activa toe, afhankelijk van de vraag van klanten.

Minton voegde eraan toe dat de bank ernaar streeft haar klanten de "best-execution pricing" te geven zonder de veiligheid van hun activa tijdens het handelen in gevaar te brengen. Het hoofd van virtuele activa zei ook dat de bank "blij is een partner te hebben gevonden met een breed scala aan liquiditeitslocaties en gedifferentieerde derivatenmogelijkheden", verspreid over de virtuele valuta-industrie.

De opmerkingen over de toetreding van Goldman Sachs tot de Bitcoin-futures-sector volgen op een rapport dat de multinationale investeringsbank van plan is om Ethereum (ETH)-gebonden producten zoals optieswaps en futures aan te bieden. Het rapport gaf aan dat de bank zei dat de institutionele cryptocurrency "adoptie zal doorgaan".

In april van dit jaar zei Galaxy Digital dat het formulier S-1 had ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten. Dit markeerde de stevige entree van het financiële management in de BTC ETF-arena (exchange-traded fund). De co-president van Galaxy Digital merkte op dat de volatiliteit van crypto-koersen ongetwijfeld zal afnemen zodra meer zakelijke investeerders zich bij de sector aansluiten.

Volgens Vanderwilt zullen institutionele crypto-investeerders helpen de prijsvolatiliteit van virtuele valuta te minimaliseren, omdat ze "de juiste, beproefde regels en voorschriften hebben over hefboomwerking en mismatch tussen activa en passiva en risico's."

Hij voegde eraan toe dat wanneer grote banken family offices, fondsen, hedgefondsen, vermogensfondsen en pensioenen toestaan ​​om BTC te verhandelen, "de diepte en breedte van de markt verbetert." De co-president merkte op dat dit in contrast staat met het huidige crypto-ecosysteem dat bestaat uit een groot deel van de retailbeleggers die "toegang hebben tot belachelijke hoeveelheden hefboomwerking".

De stap van de bank om Bitcoin ETF's aan te bieden valt samen met een verschuiving in de markt waar banken klanten blootstellen aan activa zonder ze fysiek vast te houden.

Interessant is dat voormalige Goldman Sachs-medewerkers topfuncties bekleden bij Galaxy Digital, waarvan Vanderwilt een van hen is. Als zodanig zijn ze vertrouwd met het runnen van een gereguleerd bedrijf. Het door Mike Novogratz geleide bedrijf heeft een notering op de Toronto Stock Exchange. Er wordt ook verwacht dat het dit jaar zijn aandelen in de Verenigde Staten zal noteren.

General Motors wijzigt z’n houding m.b.t. Bitcoin ondert druk van klanten

De stap van Goldman Sachs om de Bitcoin-futuresmarkt te betreden komt dagen nadat de CEO van General Motors, Mary Barra, zei dat de automaker Bitcoin-betalingen zal accepteren op voorwaarde dat er vraag van de consument is. In een interview met CNBC op woensdag zei de CEO dat ze de "koop- en eigendomservaring" graag willen afstemmen op de wensen van hun klanten.

Op de vraag of haar bedrijf Bitcoin zal accepteren, zei ze: "Er is niets dat ons ervan weerhoudt om dat te doen. We worden gedreven door onze klant.” Daaraan toevoegend dat hun klanten de route dicteren die ze hiervoor inslaan, zoals betalingen.

Haar laatste verklaring is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van wat ze in februari zei. Destijds, terwijl ze reageerde op Tesla's aankondiging om BTC-betalingen te ondersteunen, zei ze dat General Motors niet overweegt om Bitcoin-betalingen te accepteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram