Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 33k en Plan B zegt dat de cryptocurrency in 2021 ten minste $ 135k zal bereiken

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin had de afgelopen 24 uur opnieuw een bearish dag aangezien de cryptocurrency onder wat verkoopdruk stond en na een tijdje onder $ 34k daalde. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging tijdens dit proces zo laag als $ 33,4k, voordat hij licht herstelde tot ongeveer $ 35k op het moment van schrijven. Altcoins kregen ook te maken met aanzienlijke bearish bewegingen voordat ze weer een beetje herstelden. Daarover later meer.

Ander nieuws: Plan B, de maker van het beroemde Bitcoin Stock-to-flow (S2F) -model, heeft voorspeld dat de belangrijkste cryptocurrency aan het einde van het jaar een waardering van ten minste $ 135k zal bereiken. Daarover later meer.

Ook zal de heropening van Grayscale in de nabije toekomst waarschijnlijk een nieuwe bull-run in gang zetten. Het belangrijkste instrument voor de institutionele belegger in Bitcoin, ziet later volgende maand een opening die waarschijnlijk verkopers van de markt zal spoelen en zal proberen de vertragende bullrun nieuw leven in te blazen. Verwacht wordt echter dat deze stap de volatiliteit van de digitale valuta zal vergroten en daarom moeten beleggers voorzichtig zijn met wanneer en hoeveel ze erin moeten investeren.

Bitcoin koers daalt onder $ 34k

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag onder $34k, nadat het een groot deel van de zaterdag had besteed aan het verdedigen van de belangrijkste $35k-steun. Maar deze keer hield de steun van $ 35k niet lang en slaagden de beren erin de koers te verlagen tot $ 34k en lager.

De dag begon met de waardering van Bitcoin op ongeveer $ 36k na herstel van dieptepunten van minder dan $ 35k op zaterdag. Een groot deel van de dag schommelde de BTC koers rond de $ 35,5k en $ 36k. Rond het middaguur daalde de prijs echter dramatisch en ging voor het eerst in een paar weken onder de $ 34k. Het boekte een dieptepunt van ongeveer $ 33,4k voordat hij herstelde tot ongeveer $ 35,1k op het moment van schrijven.

Vooruitkijkend staat de cryptocurrency onder zware bearish druk, maar de beweging onder $ 33k is lastig gebleken voor de beren, waarbij de koers snel steeg nadat hij deze waarde aanraakte. Als de beren er nu resoluut onder willen gaan, zullen ze dat op een overtuigende manier moeten doen. Eerder gingen twee bewegingen naar ongeveer $ 31k niet verder naar beneden. Voor de stieren is het een zware strijd en ze moeten eerst de Bitcoin koers verhogen naar $ 37k en daarna naar $ 40k en hoger. Elke beweging daartussen zal geen trendverschuiving veroorzaken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 664 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale crypto-marktkapitalisatie was 44,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen en herstellen vervolgens

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen ook een bearish dag, maar velen van hen boekten nog grotere verliezen voordat ze zich herstelden. Ethereum (ETH) heeft eerder de langetermijnondersteuning van $ 2k opnieuw getest, maar deze ligt nu ruim boven $ 2,2k na enig herstel. Dogecoin (DGC, -4,5%), Ripple (XRP, -4%), Bitcoin Cash (BCH, -4,1%) en Litecoin (LTC, -2,5%) boekten allemaal grotere verliezen dan Bitcoin zelf.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws….

Plan B: Bitcoin koers zal ten minste $ 135k bereiken

Plan B, de maker van het populaire Stock-to-Flow Model (S2F) -model, heeft nogmaals zijn bullish vooruitzicht voor het einde van 2021 herhaald. Volgens het veel gevolgde Twitter-account zal de cryptocurrency waarschijnlijk oplopen tot $ 135k tegen het einde van het huidige jaar (2021). De maximale koers die het binnen hetzelfde tijdsbestek zou kunnen bereiken, zal naar verwachting rond  maar liefst $ 450.000 liggen.

Het populaire S2F-model is keer op keer griezelig nauwkeurig gebleken, maar het kan in de loop van de tijd onnauwkeuriger worden. In april voorspelde PlanB dat Bitcoin tegen het einde van de maand waarschijnlijk $ 88 zou bereiken, maar in plaats daarvan crashte het keer op keer spectaculair en kwam tijdens het proces nooit boven $ 65k. De afwijking van het S2F-model is op dit moment behoorlijk groot en hoewel zo'n groot verschil eerder heeft geleid tot wat meer optimistisch sentiment, slaagt het er niet in om soortgelijke gevoelens opnieuw te produceren. Het model is echter een handig hulpmiddel voor prijsvoorspelling en de meeste handelaren gebruiken het van tijd tot tijd voor analyse.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram