Skip to main content

Bitcoin nieuws

3e grootste Chinese bank waarschuwt voor crypto en duwt daarmee BTC-koers naar beneden

Agricultural Bank of China 

De Bitcoin koers bereikte vandaag een dieptepunt onder $32.500, waarna een licht herstel volgde. De koers was juist aan het herstellen van een vorige koersdip, maar dit werd ruw verstoord door slecht nieuws uit China. Het ging dit keer om een verklaring van de op twee na grootste bank van China, de Agricultural Bank of China. In deze verklaring bevestigde de bank dat het het gebruik van zijn diensten voor transacties met betrekking tot Bitcoin of cryptocurrency niet zou toestaan.

"De verklaring benadrukte dat zodra relevant gedrag wordt ontdekt, accounttransacties onmiddellijk worden opgeschort, klantrelaties worden beëindigd en relevante afdelingen worden gerapporteerd", meldde journalist Colin Wu op Twitter.

Bitcoin koers grafiek 

De koersreactie kwam, zoals gezegd, snel en was te verwachten. Het was in lijn met koersreacties op eerdere van dergelijke aankondigingen uit China. Het land vormt de laatste weken een echt hoofdpijndossier voor de Bitcoin-bulls, , aangezien mijnwerkers worden geconfronteerd met hardhandig optreden en ambtenaren de bestaande beperkingen op cryptocurrency herhalen die sinds 2017 van kracht zijn.

Er gloort echter ook hoop aan de horizon. Sommige analisten geloven dat Bitcoin uiteindelijk zal profiteren van een verschuiving, weg van Chinese afhankelijkheid. De dominantie van Chinese miners was al langer een punt van zorg, aangezien het volgens sommigen de onafhankelijkheid en decentrale aard van Bitcoin zou aantasten.

Charles Edwards, CEO van vermogensbeheerder Capriole, zei zondag het volgende over de impact van de nieuwe regelgeving in China:

"Het Bitcoin-netwerk heeft zojuist de grootste aanval in zijn geschiedenis meegemaakt. Het worstcasescenario voor een mijnverbod in China is nu uitgespeeld."

Wanneer dit waar is dan is het meeste slechte nieuws inmiddels in de BTC koers verdisconteerd en kunnen we zo langzaamaan weer omhoog gaan kijken. Het sentiment is momenteel erg negatief, iets wat vaak samenvalt met prijsbodems. De exacte timing daarvan is echter lastig. Echter, voor beleggers met een wat langere beleggingshorizon lijkt dit geen slecht moment om te beginnen met het doen van nieuwe aankopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram