Skip to main content

Bitcoin nieuws

Daling van Bitcoin hashrate door acties in China

Bitcoin mining verbod China 

De hashrate van het Bitcoin-netwerk is al een tijdje aan het dalen. Deze ontwikkeling is al aan de gang sinds 14 juni. Deze daling vindt plaatst net nadat Bitcoin-miners in Sichuan te horen kregen dat ze zich moesten voorbereiden op operationele sluitingen van de bedrijven. Sichuan is de op één na dichtst bevolkte provincie in China waar zich de meeste miners bevinden, volgens gegevens van de Universiteit van Cambridge. De hashrate van Bitcoin schommelt momenteel net boven de 100 exahash per seconde.

Daling van de Bitcoin-hashrate

De hashrate van het Bitcoin-netwerk is gestaag gedaald. De oorzaak hiervan lijkt het stilleggen van verschillende cryptocurrency farms in verschillende Chinese provincies, waaronder Sichuan. Volgens de regionale publicatie 8btc news hebben de Sichuan Development and Reform Commission en Energy Bureau aangekondigd dat het de exploitatie van 26 verdachte cryptocurrency mining en virtuele valuta projecten op zondag zou sluiten. Het vertrek van Bitcoin-miners uit Sichuan om elders te mijnen is een historische gebeurtenis in de 12-jarige levensduur van de toonaangevende cryptocurrency.

 

Zorgen onder Bitcoin miners

Uit verklaringen van mijnbouwinsiders volgt dat de situatie nijpend is voor grote Bitcoin-mining-operaties. Deze worden het hardst getroffen door het onvermogen om hun operaties snel te verplaatsen. De hashrate-cijfers afkomstig van Chinese pools zijn ook gekrompen: Antpool, Btc.com, Binance Pool, Huobi Pool, en Btc.top hebben allemaal aanzienlijke verliezen van bijbehorende hashrate ervaren. Als gevolg daarvan schommelt de Bitcoin hashrate nu rond de 100 EH/s. Dit is bijna 50% onder zijn all-time high. De Bitcoin koers stagneert ook als gevolg van de angst voor meer gedwongen sluitingen van mijn-operaties in het land. De Bitcoin koers is aanzienlijk lager dan voorheen. Andere cryptovaluta’s zijn ook aan het dalen.

Sluiting van nieuwe locaties?

Sichuan is de vijfde Chinese provincie die cryptocurrency mining-gerelateerde projecten sluit. Vóór Sichuan kondigden twee andere provincies de sluiting aan van alle cryptocurrency mijnbouwprojecten: Binnen-Mongolië en Yunan. Andere gelokaliseerde sluitingen werden eerder vorige maand vermeld in Xinjiang, toen miners in Zhundong werd bevolen hun machines uit te schakelen. Xinjiang is de provincie waar de meeste hashrate in heel China te vinden is, althans volgens de statistieken. Een derde van alle hashrate van Bitcoin bevindt zich daar volgens de Universiteit van Cambridge. Het harde optreden tegen Bitcoin-mijnbouw heeft echter mogelijkheden voor mijnbouw elders gecreëerd.

Steun van andere landen

De burgemeester van Miami, Francis Suarez, nodigt miners uit om zich in Miami te vestigen. Suarez verklaarde dat de omstandigheden in Miami verleidelijk zouden kunnen zijn voor miners vanwege de overvloed aan goedkope kernenergie die beschikbaar is. Sommige miners trekken naar Kazachstan en de Chinese ASIC-fabrikant Canaan heeft onlangs in de regio een overzees after-sales centrum gemaakt. De president van El Salvador, nodigt miners ook uit naar het land te komen. Hij kondigde onlangs aan geothermische faciliteiten te zullen bouwen om miners goedkope groene energie te kunnen bieden. De kans is groot dat andere landen nu ook hun best zullen doen om de race om de BTC-miners te winnen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram