Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt tot $ 32k terwijl het Chinese hardhandig optreden tegen Crypto doorgaat

 

Afbeeldingsbron: Jernej Foreman

Bitcoin liet vandaag nog een flinke neerwaartse beweging zien. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde op een gegeven moment tijdens de handelssessie van de dag onder $32k, voordat hij licht herstelde tot ongeveer $32.5k op het moment van schrijven. Altcoins aan de andere kant leden in veel gevallen zelfs grotere verliezen voordat ze net voor het ter perse gaan van dit artikel iets herstelden. Daarover later meer.

Ander nieuws: het harde optreden van de Chinese regering tegen cryptocurrencies gaat door en draagt ​​bij aan de angst, twijfel en onzekerheid (FUD) rond de cryptocurrency-sector. Onlangs heeft AgBank, een van de grootste banken ter wereld, de opdracht gekregen om de overheidsvoorschriften van de People's Bank of China (PBoC) te volgen. Daarover later meer.

De Banque de France (Franse Centrale bank) heeft een proefproject voor een Central Bank Digital Currency (CBDC) afgerond in samenwerking met SEBA Bank of Switzerland. De bank kondigde de nieuwe mijlpaal voor de proeven aan en heeft aangegeven dat de eerste tests zoals deze zullen worden voortgezet.

Het beroemde luxe veilinghuis Sotheby heeft aangekondigd dat het Bitcoin zal accepteren voor zijn nieuwste diamantveiling. Dit heeft een discussie op gang gebracht onder crypto-gebruikers over de hele wereld over de vraag of HODLers en crypto-gebruikers moeten bieden op diamanten met crypto. Sommigen zijn van mening dat diamanten niet zo goed worden gewaardeerd als Bitcoin en daarom geen geweldige investeringsmogelijkheid zijn. Sommigen gingen verder en noemden ze intrinsiek waardeloze rotsen. Diamanten waren historisch gezien niet zo duur en luxueus totdat een dure marketingcampagne ze zo maakte.

Bitcoin koers zakt onder $ 32.000

Bitcoin daalde eerder vandaag opnieuw onder $ 32k na een onderbreking van een paar weken. De cryptocurrency staat nu onder zware druk van de beren en nadert op dit moment dicht bij het uiterst belangrijke steunniveau van $ 30k. Sinds de cryptocurrency onlangs onder de $ 40k is gezakt en er niet overtuigend bovenuit kwam, is de steun van $ 30k sindsdien overtuigend verdedigd. Dit is echter weer een nieuwe aanval van de beren en de stieren zijn verzwakt en ongemotiveerd. De steun van $ 30k kan deze keer stevig worden getest, maar het is onzeker of het deze keer zal houden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 35,5k en apprecieerde onmiddellijk tot ongeveer $ 36k. Hier bleef de cryptocurrency een tijdje hangen en daalde vervolgens weer licht naar het niveau van $ 35,5k. $ 36k was de maximale waardering die de BTC koers vandaag zou bereiken en het stortte rond 11 uur zwaar in, eerst naar $ 34k, vervolgens naar $ 32.5k en vervolgens verder naar beneden voordat het zich later herstelde. Over het algemeen was de koersdaling behoorlijk sterk en veroorzaakte een altcoin-meltdown.

Vooruitkijkend is de steun van $ 30k de volgende grote hindernis voor de beren. Er is momenteel geen directe koopdruk, dus de koers zal waarschijnlijk de $30k steun gaan raken in deze neergang en dat is waar de koopdruk volgens de projecties zal beginnen te verschijnen. De bulls moeten dit niveau verdedigen en de Bitcoin koers weer boven $35k en dan naar $40k brengen, maar dat zal waarschijnlijk enige tijd duren. De koers kan uiteindelijk uit dit zware bearish sentiment onder $40k komen, maar het zal enige tijd duren en wat reorganisatie vereisen.

Over het geheel genomen bedraagt ​​de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 610 miljard en het marktaandeel is 46,21%, wat het hoogste punt in meerdere weken van ongeveer 46,8% nadert.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten grotere koersdaling zien

Andere cryptocurrencies werden ook geconfronteerd met koersdalingen, sommige groter dan andere. Ethereum (ETH, -13%), Binance Coin (BNB, -11%), Cardano (ADA, -12,25%), Ripple (XRP, -12%), Dogecoin (DGC, -26%), Polkadot (DOT, -18 %), Uniswap (UNI, -18%), Bitcoin Cash (BCH, -11%) en Litecoin (LTC, -12%) boekten allemaal enorme verliezen, groter dan die van Bitcoin.

ETH koers grafiek

In ander nieuws….

Chinese crypto-crackdown richt zich op grote banken

AgBank, een van de drie grootste banken ter wereld, is door de hoogste Chinese toezichthouder opgedragen om de nieuwste crypto-richtlijnen te volgen. De regelgevende berisping van de People's Bank of China (PBoC) komt op een moment dat de overheid hard optreedt tegen verschillende cryptocurrency-sectoren.

De PBoC heeft de bankautoriteiten opgedragen om rekeningen te markeren en te sluiten die betrokken zijn bij cryptocurrency-gerelateerde activiteiten. De Chinese regering sluit ook grote crypto-mining bedrijven in het hele land. Dit ondanks het feit dat de Chinese staat naar verluidt een van de grootste houders van Bitcoin ter wereld is, aangezien de miners alleen aan de overheid mochten verkopen. Er is geen reden bekend voor de plotselinge verandering van plannen door het Chinese establishment, maar het eist op korte termijn zijn tol van de sector en draagt ​​bij aan de dalende spotprijzen. Maar het in de steek laten van Chinese miners en Chinese crypto-stakeholders zal ruimte geven aan andere landen en ze kunnen het enorme marktaandeel dat het socialistische land lange tijd heeft gehad nu overnemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram