Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalde tot $ 28.8k waarna het weer herstelde tot $ 32k

Bitcoin koers daalt 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

Bitcoin had eerder vandaag een opmerkelijk bearish moment toen het voor het eerst in meer dan 4 maanden onder de $30k daalde. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie stond al een tijdje onder zware druk van de beren en bereikte een paar uur geleden een dieptepunt van $ 28,8k. Kort daarna herstelde de koers zich echter snel naar ongeveer $ 32k op het moment van schrijven. Andere altcoins boekten eerder op de dag recordverliezen en zeer weinig herstel toen Bitcoin herstelde. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens een rapport van Economic Times kan een nieuwe Indiase wet een nieuwe belasting invoeren voor crypto die is gekocht van offshore-beurzen. Het bedrag van 2% wordt door de regering van het Zuid-Aziatische land overwogen om de verkoop/aankoop van cryptocurrency van buitenlandse beurzen te ontmoedigen, waardoor gebruikers indirect worden gedwongen om in plaats daarvan van lokale platforms te kopen.

Het laatste Chinese hardhandig optreden tegen Bitcoin-mining betekent dat Bitcoin daadwerkelijk werkt volgens een ervaren miner. Hij ging zelfs zo ver dat hij het fantastisch nieuws noemde. Daarover later meer.

Bitcoin koers daalt onder $30k

De Bitcoin koers daalde tot onder $30k in wederom een ander groot machtsvertoon van de beren. Terwijl de beweging al een tijdje aan het brouwen was na de crash van $ 50k vorige maand, had de cryptocurrency de vorige twee keer met succes het belangrijkste steunniveau verdedigd. Sommige analisten geloofden blijkbaar dat de steun van $ 30k, wat er ook gebeurt, zou stand houden.

Vandaag bezweek de langetermijn steun echter en dat resulteerde in een aanzienlijke beweging daaronder waarbij de BTC koers een waarde van $ 28,8k  bereikte. Maar vrijwel onmiddelijk begonnen kopers te profiteren van de lage prijzen en nu staat de koers op het moment van schrijven weer rond de $ 32,5k.

De dag begon met de Bitcoin koers rond de $ 32,7k en het bleef aan het einde van de dag binnen $ 200, wat neerkomt op een verwaarloosbare nettoverandering. Dat vertelt echter niet het hele verhaal, want rond 14.00 uur in de middag begon Bitcoin sterk te dalen. Het brak uiteindelijk door de $ 30k-steun en noteerde een meermaandelijks dieptepunt van $ 28,8k voordat het weer herstelde tot bijna $ 32,5k op het moment van schrijven.

De grote stap onder $30k heeft eindelijk geleid tot een sterke koopactiviteit op de cryptomarkten, maar op dit moment is alleen Bitcoin er getuige van en dat kan worden geverifieerd door de toenemende dominantie van Bitcoin op de crypto-markt. De koopactiviteit van Bitcoin kan leiden tot enige herwaardering, maar uiteindelijk kunnen de beren na het eerste herstel weer in het spel zijn om nog een kans te maken op een niveau van minder dan $ 30k.

Over het geheel genomen is de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 609 miljard en het aandeel in de totale crypto-marktkapitalisatie is ongeveer 47,7%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grote verliezen

De meeste altcoins hadden in het begin van de dag grote verliezen met dubbele cijfers voordat ze een zeer zwak herstel boekten. Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Bitcoin Cash (BCH), Uniswap (UNI), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) boekten allemaal verliezen in de orde van grootte van 25% en meer op het dieptepunt van de dag, voordat ze een paar procentpunten terugkregen. De altcoins volgden Bitcoin ook niet in de herstelfase.

Ripple koers grafiek

In ander nieuws….

Het hardhandige Chinese optreden tegen Bitcoin-mijnbouw betekent dat Bitcoin werkt

Het laatste Chinese hardhandige optreden tegen cryptocurrency-mining en transacties eist op korte termijn zijn tol van de BTC koers. Volgens een ervaren miner is dit echter een goede zaak voor het cryptocurrency-netwerk, aangezien het betekent dat het systeem echt werkt.

Brandon Arvanaghi, een Bitcoin-miner en voormalig ingenieur bij crypto-exchange Gemini, vergeleek de ingrijpende acties van China tegen de cryptocurrency-sector met het verbod op sociale media en zoekmachines. Het is een bekend feit dat Chinese digitale firewalls gebruikers op het Chinese vasteland geen toegang geven tot Facebook en Google, twee van de grootste technische dienstverleners ter wereld. In plaats daarvan hebben de Chinezen te maken met Chinese versies van deze apps zoals WeChat en Baidu.

Arvanaghi is van mening dat een verbod in China in veel gevallen een overgangsritueel is voor technisch succes. Het betekent dat het grote Chinese establishment bang is voor zijn invloed die kan worden gebruikt om de hegemonie van de partij in het land te ondermijnen. Hij zei ook dat de cryptocurrency naties doet rillen in hun laarzen.

Ook de in de steek gelaten miners uit China trekken zich massaal terug naar de Verenigde Staten en zullen dus meer verantwoordelijk worden gehouden voor hun energieverbruik en efficiëntie. Dit in tegenstelling tot China, waar de overheid alle gebruikers dure stroom uit fossiele brandstoffen subsidieert, waardoor een oneerlijk voordeel wordt gecreëerd. Arvanaghi voorspelt ook dat de miners naar Texas zullen vluchten vanwege de agressieve druk op hernieuwbare energie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram