Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op $ 33.5k en klant klaagt Wallet Provider aan voor verlies $ 72 miljoen private key

sleutels 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers schommelt momenteel rond de $ 33,5k, ongeveer $ 1k hoger dan de slotwaarde van gisteren. De afgelopen 24 uur waren een licht bullish, aangezien de koers verder herstelde van de verliezen van de afgelopen week of zo, waardoor de koers daalde van $40k naar $28,8k. Altcoins herstelden ook, maar de dominantie van Bitcoin is nog steeds hoog, wat aantoont dat veel van hen niet zo goed herstelden als Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: een klantfirma met meer dan $ 72 miljoen in zijn wallet heeft zijn crypto-bewaarbedrijf Fireblocks aangeklaagd omdat het uit zijn crypto-wallet was buitengesloten met $ 72 miljoen aan crypto. Maar volgens het walletbedrijf was de klant buitengesloten van zijn portemonnee omdat hij zijn privésleutels kwijt was, iets waar hij geen controle over heeft, daarom ligt de schuld bij de klant zelf. Dit wordt een interessante en belangrijke zaak voor de cryptowereld. Daarover later meer.

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS heeft haar beslissing over het Valkyrie Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) uitgesteld. De belangrijkste effectenregelgever in het land heeft tot op heden nog geen enkele crypto-ETF in het land toegestaan. Nu de druk van crypto-advocaten in congressen en particuliere bedrijven echter toeneemt, kan de regelgever gedwongen worden serieus te overwegen om ze toe te staan. De nieuwe Bitcoin ETF zal naar verwachting worden genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Een Spaanse rechtbank heeft bepaald dat de regering de excentrieke crypto-miljardair John McAfee mag uitleveren aan de Verenigde Staten. De crypto-investeerder en oprichter van antivirussoftware McAfee wordt terug gezocht in de VS voor verschillende aanklachten, waaronder belastingontduiking. McAfee was lange tijd op de vlucht voor de autoriteiten voordat hij begin dit jaar uiteindelijk werd gepakt door de Spaanse autoriteiten.

Bitcoin koers op $ 33.5k

Bitcoin was de afgelopen 24 uur grotendeels bullish, aangezien de koers op een gegeven moment boven $ 34k uitkwam voordat hij rond de $ 33,5k kwam op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie is momenteel aan het herstellen na een slopende berensessie in de afgelopen zeven dagen of zo, waarin de koers voor het eerst in ongeveer 5 maanden onder $30k ging en zelfs even $28,8k noteerde. Nu is het echter teruggekeerd naar het niveau van vóór de crash, maar de beren zijn nog steeds erg in beeld en over het algemeen vrij dominant.

De afgelopen 24 uur begon met de Bitcoin koers rond de $ 32,7k. Het bleef een paar uur rond dat niveau voordat het rond 2 uur 's nachts eerst snel daalde tot ongeveer $ 32k en toen abrupt steeg naar $ 34,2k in een kwestie van minuten. Daarna bleef het grotendeels binnen $ 1k van dit niveau. Op het moment van schrijven zweeft de koers rond de $33.5k

Het recente herstel heeft aangetoond dat de beren het in de toekomst niet zo gemakkelijk zullen hebben om onder de $ 30k te komen, zoals de koopdruk liet zien in de onmiddellijke nasleep ervan. Nu staat de BTC koers ongeveer 18% boven het laagste punt van $28,8k en kan zelfs nog verder omhoog gaan. Dit kan echter slechts een adempauze zijn voor de beren, aangezien ze zich waarschijnlijk zullen verzamelen en verdere stappen zullen ondernemen tegen de langetermijn steun van $ 30k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 628 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was ongeveer 47,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins herstellen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, herstelden zich ook van hun dieptepunten van meerdere weken, zij het langzamer dan Bitcoin. Dogecoin (DGE) was de leider in de top 20, aangezien het eerder vandaag meer dan 15% steeg om wat waarde te herstellen na een vreselijke laatste drie dagen waarin de index onder $0,18 zakte. Andere grote winnaars waren Binance Coin (BNB, 8%), Ripple (XRP, 7,5%) en Solana (SOL, 6%). Over het algemeen presteerde de altcoin-markt nog steeds slecht dan Bitcoin na de laatste beweging onder de $30k door laatstgenoemde.

In ander nieuws….

Klant klaagt Wallet Company aan wegens geblokkeerde cryptovaluta van $ 72 miljoen72

Crypto-bedrijf Stakehound klaagt zijn portefeuilleserviceprovider Fireblocks aan voor zijn vergrendelde activa. Het stakingsbedrijf had meer dan $ 72 miljoen aan crypto in zijn portemonnee, beheerd door de crypto-bewaarserviceprovider. Stakehound beweert dat nalatigheid door een Fireblocks-teamlid bij het omgaan met de allerbelangrijkste privésleutels ertoe heeft geleid dat het geld is opgesloten.

Fireblocks is een in Israël gevestigd bedrijf dat crypto-bewaardiensten levert aan bedrijven om hun crypto-acceptatie te versnellen. De portemonnee bevatte meer dan 31.178 ETH toen deze werd afgesloten.

Dat is echter niet het einde van het verhaal, aangezien Fireblocks beweert dat de privésleutels zijn versleuteld door een derde partij en zij de versleutelingscodes aan de opdrachtgever, Stakehound zelf, hebben gegeven. De wallet-provider beweert dat daarom de sleutels van de wallet bij de staking-client zelf waren, niet bij Fireblocks en dat het verlies van gegevens niet de schuld van de wallet-provider was.

Privésleutels en hun verwerking zijn de belangrijkste taken ter wereld als u cryptocurrencies in uw eigen wallet bezit en uw eigendom wilt behouden. Er zijn veel gevallen in de wereld waarin eigenaren zijn buitengesloten van hun crypto-wallets omdat ze hun privésleutels kwijt waren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram