Skip to main content

Bitcoin nieuws

Mike Novogratz: Institutionele beleggers zullen de koersdaling van Bitcoin zien als een kans om te kopen

 

Galaxy Digital CEO, Michael Novogratz, zegt dat hij niet nerveus is over de daling van de Bitcoin koers, zelfs niet als deze onder de $30K daalt. “Het ecosysteem is zoveel volwassener. Het aantal spelers dat binnenkomt, is zoveel volwassener. Elke bank werkt aan zijn eigen cryptoproject”, zei hij.

Novogratz nog steeds optimistisch over Bitcoin

Mike Novogratz gaf dinsdag commentaar op de Bitcoin-markt in een interview met CNBC toen de Bitcoin prijs onder $30K daalde. In een reactie op de dalende BTC-prijs zei Novogratz:

“Als het echt wordt geschonden, is $ 25.000 het volgende grote steunniveau ... Ik ben minder blij dan ik was met $ 60.000, maar ik ben niet nerveus”.

 De CEO van Galaxy Digital zei verder: “We hadden een China die echt veel krachtiger was in hun idee om cryptocurrency te verbieden. Dat heeft geleid tot een deleveraging van de particuliere beleggers. Veel crypto gebeurt in Azië, veel ervan is Chinees gericht. We zien dus grote liquidaties, dus het is moeilijk om een ​​bodem te noemen."

Novogratz is van mening dat het harde optreden van de Chinese regering op lange termijn positief is voor Bitcoin. “Misschien niet op korte termijn, maar het is een goede zaak. Dat is wat de buitensporige volatiliteit heeft veroorzaakt die we hebben gezien,"  beschreef hij.

Over het algemeen verwacht Novogratz niet dat Bitcoin een enorme crash zal ondergaan. Hij gaf daarvoor de volgende onderbouwing:

"Het ecosysteem is zoveel volwassener. Het aantal spelers dat binnenkomt, is zoveel volwassener. Elke bank werkt aan hun eigen cryptoproject, hoe ze Bitcoin bij hun vermogensklanten kunnen krijgen."

"Ik denk dat veel klanten die het de eerste keer niet kochten, dit [het lage prijsniveau] zullen zien als een kans om het te kopen en mee te doen", concludeerde hij.

Onlangs zei het hoofd van de betalingen van Facebook en het Diem-cryptoproject, David Marcus, ook dat China, dat hardhandig optreedt tegen bitcoin-mining, "een geweldige ontwikkeling" is voor bitcoin. Op Twitter waren veel mensen het met hem eens.

De visie van David Marcus

David Marcus is hoofd van F2 Facebook Financial. Hij heeft zijn mening gedeeld in een nieuw interview over de Chinese overheid die hard optreedt tegen bitcoin miners. Marcus is ook een medebedenker en bestuurslid van het crypto-project Diem, voorheen bekend als het Libra project. Hij zei het volgende over het verbod op de Bitcoin miners in China:

“Hoe is meer bitcoin-miningkracht verplaatsen naar de Verenigde Staten en het Westen een slechte zaak? Naar mijn mening is de Chinese aanval op bitcoin-mining is een geweldige ontwikkeling voor BTC."

Veel mensen zijn het met Marcus eens en delen hun mening op Twitter. Verschillende van hen zijn het erover eens dat de stap op korte termijn misschien bearish lijkt, maar op lange termijn goed is voor bitcoin. De CEO van cryptocurrency exchange Luno, Marcus Swanepoel zei bijvoorbeeld het volgende:

"Bekend patroon voor alles wat met Bitcoin te maken heeft: 1 potentieel probleem geïdentificeerd (AML, schaling, Chinese miner concentratie etc.), 2 oplossingen gecreëerd (Chainalysis, lightening, Chinees verbod op mijnbouw), 3 risicobeperking onjuist geïnterpreteerd als toename van risico, 4 uiteindelijk valt het kwartje = naar de maan”

Verhuizing van de miners

Na het sluiten van bitcoin-mining bedrijven door de Chinese overheid, verhuizen miners naar verluidt hun activiteiten uit China. Castle Island Ventures partner Nic Carter werd geciteerd door CNBC toen zij het volgende zeiden: “Chinese miners of miners die in China gevestigd waren, kijken nu naar Centraal-Azië, Oost-Europa, de VS en Noord-Europa. Bij elke westerse mijnexploitant die ik ken, rinkelen de telefoons volop. ” Brandon Arvanaghi, een Bitcoin-mijnbouwingenieur en voormalig beveiligingsingenieur bij Gemini, zei dat we een dramatische verschuiving zullen gaan zien in de maanden die komen. Hij voegde eraan toe dat Texas een van de Amerikaanse staten zou kunnen zijn waar bitcoin-miners naartoe zullen verhuizen

Florida is een andere Amerikaanse staat die cryptomijnwerkers kan aantrekken. De burgemeester van Miami, Francis Suarez, probeert crypto-miners naar zijn stad te lokken. Hij wil deze stad uitbouwen tot een bitcoin-hub. De pro-bitcoin burgemeester merkte op dat Florida een grote overvloed aan kernenergie heeft en zei: "Het feit dat we kernenergie hebben betekent dat het heel goedkope energie is."

De verhuizing van de Bitcoin-miners naar het westen kan zomaar eens een nieuw tijdperk inluiden voor Bitcoin, iets waar de gebruikers in ieder geval met veel plezier naar uit zullen kijken!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram