Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt naar $ 35k terwijl de excentrieke crypto-miljardair en voortvluchtige John McAfee dood wordt gevonden in Spaanse gevangenis

John McAfee 

De Bitcoin koers steeg vandaag iets verder om boven $ 35k uit te komen, na een paar dagen pauze eronder. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zet zijn langzame herstel voort nadat hij maandag een dieptepunt van 5 maanden van rond de $ 28.8k op de borden had gezet. Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag ook wat herstel, over het algemeen nog steeds wat langzamer dan die van Bitcoin. Daarover later meer.

Eerbetoon en complottheorieën stromen het internet over nu de excentrieke crypto-miljardair John McAfee dood is gevonden in zijn Spaanse cel. Hij werd daar dood aangetroffen, slechts een dag nadat de Spaanse autoriteiten besloten hem uit te leveren aan de VS. Afgezien van zijn excentrieke Twitter-tirades, was de miljardair een van de pioniers van de ontwikkeling van antivirussoftware en hielp hij de cryptosector aan populariteit winnen, Hij was een fervent anti-establishmentfiguur. Daarover later meer.

Crypto-exchange Gemini koopt koolstofcredits om de effecten van de vermeende door fossiele brandstoffen aangedreven Bitcoin-mining activiteiten teniet te doen. De exchange, die is opgericht door crypto-miljardairs Cameron en Tyler Winklevoss, is optimistisch over Bitcoin en de nieuwste stap zou kunnen zijn om de cryptocurrency voor velen duurzamer te maken.

Bitcoin koers stijgt naar $ 35k

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag opnieuw na gisteren terug te zijn gezakt tot ongeveer $ 33k. De digitale valuta zette zijn langzame en gestage herstel van eerdere dieptepunten voort. De kleine ups en downs gingen echter door gedurende de handelssessie van de dag, waarbij het grootste deel van de opwaardering dicht bij het moment van schrijven plaats vond.

De dag begon met de BTC koers rond de $ 33,3k en het verloor onmiddellijk wat waarde rond 3 uur 's nachts. Het kwam zo laag als $ 32,3k, wat overigens de laagste waardering was die Bitcoin vandaag zou hebben. Daarna ging de koers op een opwaarts pad, dat nog steeds voortduurt op het moment van schrijven. Het hoogste niveau van rond de $ 35,3k werd vlak voor het ter perse gaan gepost en daarna daalde het licht tot rond de $ 34,8k op het moment van publiceren.

In de toekomst zijn de korte termijn stieren nu in actie en het lijkt erop dat ze nog niet klaar zijn met het herstel. Om echter meer momentum te krijgen, moeten ze de koers eerst omhoog brengen naar ongeveer $ 40k en dan erboven om de verandering in de trend te bevestigen. Voorlopig zijn de beren nog steeds dominant en kunnen ze op elk moment weer in het spel komen en de koers weer onder $ 30k trekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was vandaag ongeveer $ 660 miljard en het aandeel in de totale crypto-marktkapitalisatie was ongeveer 47,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins record-koersstijging

Andere cryptocurrencies hebben eerder vandaag ook eigen prijsstijgingen gepost. Binance Coin (BNB, 8,5%), Cardano (ADA, 12,2%), Dogecoin (DOGE, 15%), Ripple (XRP, 9,5%), Litecoin (LTC, 8%), Solana (SOL, 12%), enz allemaal hebben ze vandaag betere herstelresultaten geboekt dan Bitcoin, maar over het algemeen lopen ze nog steeds achter als je kijkt naar de verandering in de afgelopen zeven dagen of zo. Bitcoin heeft al zijn verliezen goedgemaakt, maar de altcoins nog niet zozeer.

In ander nieuws….

John McAfee dood gevonden in zijn cel, Crypto wereld betoont eer

De excentrieke Bitcoin-miljardair en uitgesproken crypto-investeerder John McAfee werd gisteren, later op de dag, dood aangetroffen in zijn Spaanse cel. De schijnbare doodsoorzaak was zelfmoord en de timing was in de onmiddellijke nasleep van de Spaanse juridische uitspraak die hem terug had kunnen doen uitleveren aan de VS. Maar de online gemeenschap bruist van de samenzweringstheorieën, dat hij niet zelfmoord heeft gepleegd en dat de Amerikaanse regering hem heimelijk heeft vermoord. De theorieën omtrent Jeffrey Epstein kwamen ook naar voren in deze beweringen.

De meest plausibele van deze theorieën was deze griezelige tweet van McAfee in 2019 die zei:

Je krijgt subtiele berichten van Amerikaanse functionarissen die in feite zeggen: "We komen voor je McAfee! We gaan zelfmoord plegen". Ik heb vandaag een tattoo laten zetten, voor het geval dat. Als ik zelf zelfmoord zou plegen, deed ik dat niet. Ik was doodsbang. Controleer mijn rechterarm”

 

Whackd is slang voor vermoord worden en het eruit laten zien alsof het zelfmoord was. Er is op dit moment geen rechtvaardiging waarom de Amerikaanse regering zo ver zou gaan om hem te vermoorden, aangezien zijn overtredingen niet zo ernstig waren. De regering deed echter haar uiterste best om hem te laten arresteren, deporteren en behandelen als een topterrorist, ook al ging het in de meeste van de aanklachten gewoon om onjuiste aangiften van belastingen en dergelijke.

Afgezien van dergelijke theorieën was McAfee een echt genie, ook al was hij een beetje eigenzinnig. Hij was een echte pionier van de cryptosector en internetbeveiliging. Zijn McAfee-antivirus behoorde tot de beste beschikbare web-defensiesystemen en hij was openhartig over hoe hij Bitcoin wilde gebruiken om de wereld vorm te geven voor een betere toekomst. Hij behoorde tot de eerste generatie cypherpunks die de regeringen en bedrijven de online wereld zagen overnemen en ermee doen wat ze wilden. Hij was een van de eersten die pleitte voor online- en gegevensprivacy. Veel van zijn suggesties werden uiteindelijk geaccepteerd als reguliere gesprekspunten, waarvan sommige als de gedachten van een gek werden gezien, enkele jaren eerder. McAfee was meer dan levensgroot en uitgesproken en hij zal herinnerd worden als een felle criticus van het establishment.

Edward Snowden vatte het het beste samen in zijn tweet:

“Europa mag degenen die beschuldigd worden van geweldloze misdaden niet uitleveren aan een gerechtssysteem dat zo oneerlijk is – en een gevangenissysteem dat zo wreed is – dat autochtone beklaagden liever sterven dan eraan onderworpen te worden.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram