Bitcoin daalt naar $ 31,5k terwijl Elon Musk en Jack Dorsey Crypto Live gaan bespreken

 

Afbeeldingsbron: Twitter

De Bitcoin koers is op het moment van schrijven gedaald tot ongeveer $ 31,5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een bearish dag aangezien het moeite had om verder omhoog te gaan. Slechts een paar uur voor het publiceren van dit artikel, daalde de koers echter plotseling tot $31,5k op moment van schrijven. Altcoins daalden vandaag ook in waarde. Daarover later meer.

Ander nieuws: de excentrieke Tesla-CEO Elon Musk en Twitter-CEO Jack Dorsey zullen cryptocurrencies en blockchain bespreken in een aankomend Bitcoin-evenement. Het evenement wordt gehouden door de Crypto Council for Innovation. Daarover later meer.

Crypto-bedrijven hebben volgens een rapport van Bloomberg moeite om de juiste kandidaten te vinden om hun posities in te vullen. Veel van deze bedrijven breiden zich over de hele wereld uit en zijn op zoek naar opvallend talent, maar vanwege het snel veranderende scenario van de sector en de specifieke vereiste vaardigheden, hebben deze bedrijven het moeilijk om de juiste teamleden aan te nemen. Er is ook vraag naar op cryptocurrency gerichte vaardigheden bij oudere financiële instellingen en investeringscentra. Deze hernieuwde vraag weerspiegelt de verandering in de dynamiek van veel van deze oude schoolinstellingen terwijl ze ontwaken voor de nieuwe realiteit die de wereld om hen heen hervormt.

De handelsapp Robinhood is gedwongen zijn Initial Public Offering (IPO) uit te stellen, aangezien het SEC-onderzoek naar zijn handelspraktijken nog steeds aan de gang is. De belangrijkste toezichthouder voor effecten heeft twee belangrijke zorgen met betrekking tot de activiteiten van Robinhood; zijn enorme cryptocurrency-handelsfuncties en zijn rol in het GameStop-handelsdebacle dat resulteerde in enorme winsten voor de videogame-aandelen. Beide zijn verschillende problemen en het lijkt erop dat Robinhood deze problemen rechtstreeks moet aanpakken. Robinhood stopte op beroemde wijze de handel in Gamestop-aandelen nadat een aantal Redditors samenwerkten om de prijs omhoog te pompen en daarbij een ​​investeringshuis een lesje leerden over de gevaren van ongedekt shorten van aandelen.

Bitcoin koers zakt onder $32k

Bitcoin had een grotendeels trage dag tot een paar uur geleden, toen het plotseling wat waarde verloor. Het ging zo laag als $ 31,5k voordat het weer iets herstelde.

De dag begon met de Bitcoin koers rond de $ 34,8k. Het bleef een tijdje vlak voordat het een kleine sprong maakte naar ongeveer $ 35,5k in de vroege ochtend. De stieren konden echter geen momentum vinden om deze appreciatie voort te zetten en daarna was de trendlijn grotendeels neerwaarts en zakte de koers langzaam maar zeker weg. Het kwam onder de $ 32k na een onderbreking van een paar dagen, slechts een uur of zo voor het ter perse gaan van dit artikel.

Vooruitkijkend lijkt het erop dat de beren op dit moment geen enkele controle uit handen lijken te geven en elke beweging boven $ 35k zullen uitdagen. Voor de stieren is het belangrijk om boven de $35k te komen, omdat ze daaronder voortdurend worden bedreigd door de beren. De beren maken zich misschien op voor een nieuwe koersdaling, zo lijkt het.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 617 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is 47%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoin noteren een bescheiden daling

Andere cryptocurrencies boekten eerder vandaag ook enkele prijsdalingen, maar in veel gevallen was de daling niet zo erg als die van Bitcoin. Dus de algehele Bitcoin-dominantiegrafiek heeft een klap gekregen.

Cardano (ADA, 7%), Dogecoin (DOGE, 4,7%), Bitcoin Cash (BCH, 5,85%), Litecoin (LTC, 5%), Solana (SOL, 5%) enz. hebben allemaal kleinere terugval geboekt dan Bitcoin zelf. Veel andere cryptocurrencies, waaronder Ethereum, hebben rond dezelfde prestaties gepost als die van Bitcoin.

In ander nieuws….

Elon Musk en Jack Dorsey bespreken cryptocurrencies in aankomend evenement

Het gaat eindelijk gebeuren. Elon Musk, de CEO van Tesla en Jack Dorsey, de CEO van Twitter, twee crypto-enthousiastelingen en marktleiders in hun respectievelijke vakgebieden zullen bij elkaar zitten en Bitcoin en crypto's bespreken tijdens een aankomend evenement.

Bekend om hun unieke gevoel voor humor op Twitter, hadden Musk en Dorsey deze uitwisseling opTwitter:

 

Het evenement waar dit allemaal gaat gebeuren heet The B Word. Het zal virtueel plaatsvinden op 21 juli. De hele online crypto-gemeenschap is uitgenodigd om het bij te wonen en men kan wat vuurwerk verwachten tussen de twee. Hoewel Musk bekend staat om zijn meme-spel, wordt Dorsey ook gezien als een scherpe kerel en kan hij goede comebacks maken.

Typische vragen die je op dat moment mag verwachten, kunnen heel interessant zijn om te horen. Musk zal zeker worden gevraagd wanneer Tesla Bitcoin weer zal accepteren als betaling voor zijn auto's. Deze optie begin dit jaar 2-3 maanden beschikbaar, voordat Musk deze op dramatische wijze afsloot. Hij zal waarschijnlijk ook worden gevraagd naar de mogelijkheid dat Tesla in de nabije toekomst meer in Bitcoin investeert of dat Tesla ooit zijn Bitcoin-voorraad in de nabije toekomst zal verkopen, naar verluidt gaat dat om meer dan $ 1 miljard.

Evenzo zet Dorsey ook in op Bitcoin en heeft in 2020 op zijn minst publiekelijk meer dan $ 50 miljoen in de cryptocurrency geïnvesteerd via zijn andere bedrijf Square Inc.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram