Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin raakt opnieuw $ 30k waarna het herstelt en de CEO van Celsius zegt dat BTC $ 160k zal bereiken in 2021

Bitcoin raket 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag in waarde voordat het weer van de meeste verliezen herstelde op moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie testte eerder op de dag opnieuw de $30k-steun, maar kort daarna herstelde de koers. Het is nu ongeveer $ 32k op het moment van schrijven. Altcoins hadden over het algemeen ook een bearish dag, maar rond dezelfde lijnen als BTC. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de CEO van Celsius, Alex Mashinsky, gelooft dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar waarschijnlijk $160k zal bereiken. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview. Daarover later meer.

De USD Tether, een stablecoin-cryptocurrency, is door een hoge functionaris van de Federal Reserve geïdentificeerd als een grote uitdaging. De voorzitter van de Boston Federal Reserve, Eric Rosengren, is van mening dat de ongereguleerde stablecoin een grote uitdaging vormt voor regelgevers, aangezien deze steeds populairder wordt in de cryptogemeenschap en daarbuiten. Volgens Rosengren zijn de risico's onder meer die voor de huizenmarkt, kredietmarkten en noodkredieten in tijden van crisis. Dit is waar een verwachte intrede van een door de Amerikaanse overheid gesteunde stablecoin de balans in het voordeel van de regelgevers zou kunnen doen doorslaan, maar er is geen zekerheid.

Bitcoin herleeft $ 30k, opnieuw

De Bitcoin koers dook eerder vandaag opnieuw naar beneden en bezocht nogmaals de lange termijn steun van ongeveer $ 30k. Deze keer was de daling van de cryptocurrency naar $ 30k echter van korte duur en herstelde hij zich even snel als hij was gedaald.

De dag begon met de koers rond de $32k en met bullish vermoeidheid. Het handelde zijwaarts tot ongeveer 8.30 uur 's ochtends toen het snel begon te depreciëren. Het daalde tot $ 30,1k in dit proces voordat het herstelde. Op moment van schrijven was het herstel min of meer compleet, aangezien de koers $32k naderde en zijwaarts handelde rond die waarde.

De druk van beren was eerder vandaag opnieuw te zien. Deze keer nam de druk echter af rond de $30k, wat aantoont dat er op dat niveau nog steeds enige koopdruk is. Voorlopig is de BTC koers veilig voor verdere verliezen, maar de beren kunnen opnieuw toeslaan. Totdat dat gebeurt, kan er opnieuw een koersstijging tot ongeveer $ 34k- $ 35k plaatsvinden, maar verdere winsten kunnen erg moeilijk te behalen zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ​​ongeveer $ 595 miljard en het aandeel in de crypto-marktkapitalisatie bedraagt ​​47,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins na koersdaling

Altcoins boekten in de loop van de dag ook hun eigen koersdalingen en herstelden zich naast Bitcoin nadat de druk van de beren weer wat afnam. Over het algemeen waren de verliezen iets hoger dan die van Bitcoin.

Ethereum (ETH, -4,5%), Binance Coin (BNB, -5,5%), Cardano (ADA, -5,4%), Dogecoin (DOGE, -4%), Ripple (XRP, -4%), Polkadot (DOT, -6,5%), Litecoin (LTC, -3,5%) boekte allemaal aanzienlijke koersdalingen, groter dan die van Bitcoin.

In ander nieuws….

CEO van Celsius: Bitcoin bereikt eind 2021 $ 160k

Alex Mashinsky, de CEO van Celsuis, is van mening dat de belangrijkste cryptocurrency binnen de komende zes maanden waarschijnlijk $ 160k zal bereiken. Die mening gaf hij in een recent interview.

Celsius is een opkomend crypto-leenplatform dat profiteert van de explosieve groei van de sector.

Bitcoin bereikte slechts 2 maanden geleden een hoogte van $ 65k, maar is sindsdien gedaald tot ongeveer $ 30k en ziet er nog steeds bearish uit. Mashinsky veegde de huidige bearish vooruitzichten echter van tafel en zei:

“Als je te snel, te hoog gaat, ben je gebonden aan een correctie. Je kunt mijn tweets in zowel maart als februari zien met de tekst 'we krijgen een crash, we krijgen een correctie'. Ik voorspelde $ 30.000. Bitcoin is als een veer - we rekken het te veel uit en we zetten te veel hefboomwerking in. Te veel mensen werden hebzuchtig.”

Het valt nog te bezien hoe hoog de crypto kan stuiteren tegen het einde van dit jaar. Hoewel veel ervaren handelaren hun BTC-voorraad vasthouden, zal het moeilijk zijn om zo'n enorme waardering te zien als de prijzen na verloop van tijd rond deze waarde blijven stagneren. Dit geldt met name voor overdreven schattingen die tot het einde van dit jaar een explosieve groei voorspellen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram