Skip to main content

Bitcoin nieuws

Rijke Mexicaan kiest voor Bitcoin als investering

 

Het is een feit dat er veel vermogende mensen zijn die beleggen in Bitcoin. Ricardo Salinas Pliego, de op twee na rijkste man van Mexico, ziet Bitcoin als een investering met buitengewone eigenschappen. Hij omschrijft de munt als "goud voor de moderne wereld." Hij beveelt Bitcoin aan en denkt dat fiatgeld binnenkort zal verdwijnen.  Het idee dat de Amerikaanse dollar een goede munt is, is volgens hem een lachertje. 

De visie van Ricardo Salinas Pliego

Ricardo Salinas Pliego sprak over Bitcoin en fiatgeld in een interview met José Rodríguez. Hij legde uit dat hij Bitcoin beschouwt als een investering en dat het voor hem dus niet belangrijk is of BTC een valuta is of niet. De miljardair wees erop dat edele metalen ook geen valuta zijn, waarbij hij opmerkte: "Je kunt niet met een gouden munt naar een winkel gaan en een computer kopen. Je moet het goud inwisselen voor fiat en dan koop je de computer." De miljardair noemde een aantal voordelen, waaronder deelbaarheid, het gemak van overdracht en de eenvoud van opslag zonder risico van een tegenpartij.

Aanbeveling voor beleggers

Hij beveelt ook aan om Bitcoin in beleggingsportefeuilles te hebben. "Bitcoin is een activum dat internationale waarde heeft, dat wereldwijd met enorme liquiditeit wordt verhandeld en dat daarom in elke portefeuille zou moeten zitten," zei hij in het interview. Salinas Pliego merkte op dat schaarste een belangrijke factor is die Bitcoin zo waardevol maakt en anders dan fiatgeld en cryptocurrencies met onbeperkte voorraden. De op twee na rijkste man van Mexico is echter van mening dat er een aantal nuttige cryptocurrencies zijn, zoals de privacymunten monero (XMR) en zcash (ZEC). Over hoe regeringen tegen Bitcoin aankijken en wat hij van fiatgeld vindt, zei Salinas Pliego het volgende:

"Regeringen houden niet van Bitcoin. Het steekt hen dat mensen uit hun fiat munten kunnen stappen, want dat is wat fiatgeld is, een grote oplichtingstruc. De fraude fiat is inherent aan het fiatsysteem en we kunnen het vandaag zien in de VS. De dollar als harde valuta is een lachertje."

Kansen voor de valuta markt

Hij deelde mee dat toen hij zijn professionele carrière in 1981 begon, de wisselkoers 20 Mexicaanse peso's voor 1 dollar was. "Vandaag, aan de andere kant, zitten we op 20.000 [peso's] voor 1 dollar ... dat is hier, in Mexico, maar als we het in Venezuela, Argentinië of Zimbabwe doen, verliezen de cijfers alle proportie”. Wat de risico's betreft, zei hij dat de regering Bitcoin zou kunnen verbieden, maar hij gelooft niet dat dit het einde van de cryptocurrency zou betekenen, waarbij hij verder uitlegde:

"Regeringen, mensen met macht, zouden kunnen beslissen dat het illegaal is. Maar ik denk dat het gebruikt zou blijven worden, zelfs als het illegaal zou zijn, maar veel mensen zullen er bang voor zijn."

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram