Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt boven $ 34k terwijl nieuwe Ethereum-update zich aandient om transactiekosten te beperken

 

Afbeeldingsbron: Steemit

De Bitcoin koers ging eerder vandaag opnieuw boven $ 34k en bereikte een hoogte van $ 35,2k voordat hij terugviel naar ongeveer $ 34k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie was de afgelopen 24 uur grotendeels bullish toen de koers herstelde ondanks een hoop negatief nieuws dat de ronde deed. Altcoins volgden ook de belangrijkste cryptocurrency en boekten hun eigen prijsstijgingen, sommige groter dan anderen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Ethereum zet zich schrap voor een grote nieuwe update van het netwerk. De upgrade zal waarschijnlijk bijna een einde maken aan de rol van miners in het systeem, de netwerkkosten beperken en een systeem van token-burnouts introduceren. Het wordt aangeprezen als een revolutionaire verandering die de op één na grootste cryptocurrency ter wereld kan maken of breken. Daarover later meer.

Indiase investeringen in Bitcoin zijn in één jaar alleen al met 19.900% gestegen, ondanks uitdagingen op het gebied van regelgeving, meldt Bloomberg. Het op een na dichtstbevolkte land ter wereld heeft in deze periode maar liefst $ 39 miljard geïnvesteerd in de sector, die tot de grootste ter wereld behoort. De afgelopen maanden is het echter vertraagd doordat de BTC koers daalde en de Indiase regering dreigde met het opleggen van strikte regels.

Binance Markets Limited is verboden door een topregulator in het VK, wat hun functie voor futureshandel betreft. Ondanks flagrante misleidende rapporten van enkele van de beste media, blijft de crypto-exchange van Binance onaangetast. Daarover later meer.

Bitcoin koers stijgt boven $ 34.000

Bitcoin was de afgelopen 48 uur grotendeels bullish, aangezien de koers snel herstelde van zijn eerdere dieptepunten van rond de $30k. De digitale valuta steeg op een gegeven moment zelfs tot $ 35.2k voordat hij iets terugviel.

De afgelopen 48 uur begon de Bitcoin koers op ongeveer $ 31,2k. De cryptocurrency stond onder zware bearish druk aangezien het de $30k-steun zaterdag opnieuw had getest. Ondanks de verkoopdruk begon de koers echter te stijgen. De Bitcoin koers steeg in twee fasen, eerst in de vroege uren van zondag rond 1 uur 's nachts toen het rond de $ 33k kwam en later op hetzelfde moment op maandag toen het boven $ 34k kwam en de hoogste waardering rond het middaguur plaatste vandaag. Sindsdien zweefde de koers grotendeels boven $ 34k, maar het valt nog te bezien hoeveel kracht de rally zal hebben.

Bitcoin bevindt zich momenteel rond de hoogtepunten van meerdere weken, maar de korte termijn stijging mag niemand voor de gek houden. De beren hebben nog steeds vrijwel de leiding, aangezien de koers onder de opwaartse trendlijn ligt. De stieren moeten veel beter presteren en de koers boven $ 40k brengen om de opwaartse lange termijn trend te hervatten. De beren aan de andere kant zouden de koers hier graag stoppen en dan terugtrekken naar $ 30k en vervolgens eronder.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 640 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is ongeveer 46,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken mooie winsten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, herstelden zich op korte termijn ook goed na de opwaartse beweging van Bitcoin. Het grootste deel van de markt presteerde echter rond de winst van Bitcoin, op enkele munten na. Ethereum was een van hen en de op een na grootste cryptocurrency steeg tot boven de 20% om zo hoog te worden als $ 2,2k voordat hij terugkeerde naar ongeveer $ 2,1k op het moment van schrijven. Verder boekten Uniswap (UNI, 11%), Solana (SOL, 13%) en Bitcoin cash (BCH, 12%) over het algemeen betere cijfers.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

Binance Futures verboden in VK, maar de BTC koers heeft er geen last van

De Britse financiële toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA) heeft de handel in cryptocurrency-futures en derivaten via het Binance Markets Limited (BML)-platform in het land verboden. Ondanks flagrante misleidende berichten van verschillende nieuwsuitzendingen, blijft de crypto-exchange echter operationeel in het land en zijn de diensten nog steeds beschikbaar voor handelaren.

BBC, Reuters, CNBC, Aljazeera, enz. hebben allemaal artikelen gepost waarvan de koppen beweerden dat de Binance exchange in het land was verboden. Hun artikelinhoud gaf echter toe dat slechts een kleine afgeleide functie via BML was verboden en dat de exchange in plaats daarvan alleen een waarschuwing kreeg.

Deze flagrante schending van de journalistieke ethiek om clickbait-koppen te plaatsen, neemt toe en is overal te zien. Het lijkt bijna alsof deze "gewaardeerde" mainstream media de crypto-ruimte niet beschouwen als een onderwerp waar ze hun journalistieke normen op moeten toepassen.

Ethereum zet zich schrap voor grote upgrade

Ethereum, het op een na grootste cryptocurrency-netwerk ter wereld, krijgt een grote upgrade, de London Hard Fork, ook bekend als EIP 1559, als onderdeel van zijn Ethereum 2.0-upgrade. In veel opzichten is de nieuwe update make or break voor de Ether.

De revolutionaire veranderingen voor het netwerk omvatten:

  • Volledige overgang naar Proof of Stake Mining, waardoor de rol van miners wordt verminderd.
  • Een nieuwe limiet voor transactiekosten.
  • Betere schaalfunctie
  • Munten verbranden om schaarste te vergroten

Het is erg moeilijk om te voorspellen wat de nieuwe veranderingen zullen teweegbrengen, maar voor nu zijn de veranderingen veel te ingrijpend en het is waarschijnlijk dat het Ethereum-ontwikkelteam sommige ervan ongedaan moet maken of vertragen om relevant te blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram