Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt boven $ 36k terwijl volledige Chinese waterkrachtcentrales in de uitverkoop gaan na het hardhandige Chinese optreden tegen BTC-miners

Waterkrachtcentrale 

Afbeeldingsbron: International Rivers Under CC

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag tot boven $ 36k na een goede bullish sessie eerder vandaag. De digitale valuta ging na een onderbreking van anderhalve week boven $ 36k en het laat zien hoe sterk de markt op korte termijn stijgt. Altcoins herstelden zich eerder vandaag ook tegen zowel de USD als BTC zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens South China Morning Post worden hele kleinschalige Chinese waterkrachtcentrales te koop aangeboden, omdat de vraag vooral in afgelegen gebieden opdroogt. De stap kwam nadat de Chinese regering het harde optreden tegen Bitcoin-gebruikers en miners in het hele land had geïntensiveerd. Daarover later meer.

John McAfee, de onlangs overleden excentrieke miljardair maakt nog steeds een ronde in het nieuws nadat bleek dat hij voor zijn schijnbare zelfmoord enkele cryptische berichten op Instagram had geplaatst. Hij postte de letter Q en dat was het dan ook. Voor velen online verwijst het naar de beruchte bizarre samenzweringstheorie genaamd QAnon, die beweert dat een bende kindersekshandelaren de wereld en haar economie bestuurt. Er is geen duidelijke reden waarom McAfee zo'n absurd bericht zou plaatsen, maar misschien was hij erop uit wraak te nemen op de Amerikaanse regering en zag hij dit als een manier om het te doen. Hij heeft eerder herhaaldelijk gepost dat Amerikaanse nationale veiligheidsfunctionarissen constant berichten aan het versturen waren en hem dreigden uit te schakelen. De McAfee-saga is nog niet voltooid, althans niet op online discussieforums, dat is zeker.

Binance UK wordt geconfronteerd met de sluiting van nog een andere service voor zijn Britse klanten na verdere regelgevende maatregelen. Gebruikers kunnen geen geld opnemen in GB Pound via een service genaamd Faster Payments. De stap komt nadat de hoogste toezichthouder in het land, de FCA, het Binance-derivatenhandelsplatform BML in het land heeft verboden. De beurs zelf is momenteel nog wel actief in het VK, maar er zijn geen garanties dat dat zo zal blijven.

De Bitcoin koers stijgt tot boven $ 36.000

Bitcoin herstelde tijdens de handelssessie van vandaag tot boven $ 36k. De grootste cryptocurrency ter wereld heeft het $36k-niveau opnieuw bezocht na een onderbreking van meer dan 10 dagen eronder. De BTC koers is nog steeds aan het stijgen, maar is in de loop van de afgelopen uren wel wat vertraagd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $34k. De rest van de dag ging de Bitcoin koers langzaam en gestaag omhoog voordat hij vlak voorhet publiceren van dit artikel wat leek te stabiliseren. Al met al was de hoogste waarde die de cryptocurrency eerder vandaag bereikte $ 36.5k en op het moment van schrijven ligt het iets daaronder.

De bullish trend zet zich op korte termijn voort en er is geen gemakkelijke manier om te voorspellen op welk niveau de koers een verkoopmuur zal raken of een golf van kooporders die de trend terug zal keren in het voordeel van de bulls. Zolang de koers niet overtuigend boven $ 40k komt, blijft de bearish reactie relevant. Als het huidige herstel verder gaat dan $42k en alleen dan, kan het bearish sentiment worden achtergelaten. De komende dagen blijven in dit opzicht cruciaal, aangezien het aflopen van enkele miljarden Bitcoin-opties de markt kan beïnvloeden, zowel naar beneden als naar boven.

De totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency was ongeveer $ 680 miljard en het marktaandeel was 46,72%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins kaatsen sterk terug

Veel van de altcoins kregen eerder vandaag te maken met een sterk herstel. Ze waren echter niet allemaal in staat om beter te presteren dan Bitcoin (6% opwaardering), dus het totale marktaandeel van altcoins daalde in het algemeen enigszins. Sommigen van hen slaagden er echter in om sterker te stijgen dan Bitcoin. Het omvatte Ripple (XRP, 11%), Uniswap (UNI. 6,5%) en Litecoin (LTC, 9%). De rest van de markt apprecieerde wel ten opzichte van de USD, maar hun BTC-paren bleven grotendeels stagneren.

In ander nieuws….

Chinese waterkrachtprojecten gaan in de verkoop na hardhandig optreden tegen BTC-miners

Dit klinkt misschien absurd, maar zelfs in socialistisch China zijn sommige van de grote waterkrachtprojecten in particulier bezit, onder een soort huurovereenkomst voor langere tijd. Nu verkochten veel van deze energiecentrales hun overtollige of zelfs het grootste deel van hun stroom rechtstreeks aan grote Bitcoin-miners die in het hele land om hen heen hadden gekampeerd.

Nu de mijnbouwgemeenschap wordt verbannen door de communistische regeringspartij, falen veel van deze energiecentrales in hun financiën, waardoor velen van hen gedwongen worden in de uitverkoop te gaan bij een aantal grote Chinese e-commerce verkooppunten. Deze krachtcentrales omvatten meestal die met minder dan 50 Megawatt (MW) geïnstalleerd vermogen. Nu is 50 MW zeker niet klein, aangezien het de huizen van enkele duizenden mensen van stroom kan voorzien.

Maar waarom kunnen ze hun stroom niet gewoon verkopen aan de lokale stroomdistributiebedrijven of de bevolking? De reden is dat veel hiervan afgelegen elektriciteitscentrales zijn met niet veel gebruik in de buurt. Het grootste deel van de Chinese bevolking is geconcentreerd rond een handvol steden in de buurt van hun oostkust, ver weg van deze energiecentrales. Nu de Bitcoin miners het land uit zijn gegooid, kunnen sommige dammen gedwongen worden ten onder te gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram