De Bitcoin koers daalt tot $ 34,5k terwijl bank BNY Mellon Cryptocurrency Services aankondigt

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag licht tot $ 34,5k nadat het werd afgewezen op het $ 37k niveau. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had een licht bearish dag na enkele dagen van mooie koersstijgingen. Altcoins daalden ook van hun dieptepunt van meerdere weken. Daarover later meer.

Ander nieuws: het laatste Chinese hardhandige optreden heeft de cryptogemeenschap doen debatteren over hoe de afhankelijkheid van de sector van de Bitcoin-mijncapaciteit van een land heeft geleid tot deze recente koersdaling. Sommigen zijn van mening dat de decentralisatie van de sector in gevaar komt vanwege mining, anderen geloven dat de kracht van het systeem zichtbaar was, aangezien zelfs een aanzienlijk optreden door een grote regering, de sector niet op de knieën kon krijgen. Elke andere cryptocurrency of zelfs fiat-valuta had dit niet kunnen overleven. Daarover later meer.

BNY Mellon, een van 's werelds grootste banken, heeft aangekondigd dat het is begonnen met de mogelijkheid aanbieden aan zijn klanten van het handelen en bewaren van cryptocurrencies zoals Bitcoin. Over deze ontwikkeling wordt echter nog steeds gedebatteerd in het bestuur van de bank, waarbij veel van haar leden er hun reserves over blijven houden. De nieuwste daling van de BTC koers zette een domper op eerdere ambities om de sector te betreden, maar sommige lange termijn beleggers zijn er nog steeds enthousiast over.

Bitcoin keert terug naar $34.5k

Bitcoin zakte eerder op de dag terug naar een dieptepunt van $ 34k voordat het sloot op ongeveer $ 34,6k op het moment van schrijven. De stieren zijn misschien een beetje bedroefd omdat ze hoopten grotere winsten te kunnen boeken. Vandaag was het echter een kleine terugval en als de stieren het wensen, kunnen ze doorgaan met de push-forward.

De afgelopen 24 uur begon met de koers op ongeveer $ 36,3k. Dit was echter precies rond de hoogste waardering die de cryptocurrency in de loop van de dag zou hebben. De koers leed twee significante dalingen vanaf ongeveer 5 uur 's ochtends toen het naar $ 35,4k ging. Daarna werd de koers een tijdje stabiel voordat hij later voor de middag daalde tot ongeveer $ 34,5k. Het laagste punt dat de Bitcoin koers  aanraakte, was ongeveer $ 34k. Op het moment van schrijven wordt het digitale activum verhandeld op ongeveer $ 34,8k.

Bitcoin is eerder vandaag gedaald, maar de bullish fightback is nog steeds aan de gang zolang de koers niet overtuigend onder $ 34k zakt. De algemene trend is echter nog steeds bearish en de lange termijn trend is nog steeds neerwaarts gericht. Stieren zullen dus hun best moeten doen om uit dit moeras te komen. De weerstand van rond de $42k is het lange termijn doel voor de stieren. Ze moeten het overwinnen om enige kans te maken op een trendomkering.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 650 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 46,22%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag ook verliezen. De totale verliezen waren echter rond dezelfde grootte als die van Bitcoin (-4%), behalve een paar uitschieters zowel boven als onder de prestaties van BTC. Dogecoin (DOGE, -5,5%), Ripple (XRP, -6%), Polkadot (DOT, -5%), Uniswap (UNI, -7,5%), Bitcoin Cash (BCH, -5,5%) en Litecoin (LTC, -5,3%) boekten allemaal iets grotere verliezen dan die van Bitcoin. Aan de andere kant boekten Cardano (ADA, -1,5%) en Ethereum (ETH, -1%) veel kleinere verliezen dan die van Bitcoin ten opzichte van de dollar.

ETH grafiek

In ander nieuws….

De nasleep van het Chinese hardhandig optreden tegen crypto toont kracht of zwakte?

De Chinese overheid heeft de afgelopen twee maanden massaal hard opgetreden tegen de cryptocurrency-sector. Als gevolg van deze plotselinge actie tegen de cryptosector zijn de meeste van de beste Bitcoin mining faciliteiten in het land ingepakt en heeft het gebruik nieuwe dieptepunten bereikt. De crypto-sector stortte ook in na de laatste stap en wordt nu gewaardeerd op ongeveer de helft van de waarde die het op zijn hoogtepunt had, eind april.

Sommige critici van de cryptosector springen in op de huidige ontwikkelingen en beweren dat dit een grote zwakte van de cryptovaluta-sector aantoont. Een enkele regering heeft het gebruik ervan in het land bijna eenzijdig stopgezet en een groot percentage van de mining-capaciteit weggevaagd.

Voor veel anderen lijkt het echter niet zo. Voor hen maakte een belangrijke regering een ommekeer m.b.t. de sector en ondanks dat ze haar best deed, kon ze het niet stoppen. koersen fluctueren naar omstandigheden, dat is een feit en de Bitcoin mining sector kreeg een klap. Maar het gebruik van Bitcoin gaat nog onverminderd voort en zelfs een actie zo groot als deze kon het niet stoppen. Stel je voor wat er zou gebeuren als alleen China besluit de dollar volledig af te schaffen en zijn voorraad van $ 3 biljoen op de open markt dumpt? De dollar zou zeker instorten en dat is een wapen waarvan de VS weten dat China het heeft.

Maar alle paarden van Xinping en al zijn mannen konden Bitcoin niet ongedaan maken of zelfs maar buiten de schijnwerpers zetten. De miners zullen zich hergroeperen, de koers zal op lange termijn herstellen en verder groeien en de sector zal blijven bestaan. Het enige verlies hier zal voor China zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram