Skip to main content

Bitcoin nieuws

Deutsche Börse Group maakt grote stap richting crypto

 

Deutsche Börse Group, het bekende beursbedrijf voor de handel in aandelen en andere effecten, heeft dinsdag uitgelegd dat het bedrijf een groot belang heeft verworven in Crypto Finance AG. De stap voegt toe aan de uitbreiding van Deutsche Börse in de cryptocurrency-industrie om custody-oplossingen en een "direct toegangspunt voor investeringen te bieden." Dit is een volgende stap richting de toestroom van het grote institutionele geld richting crypto.

Voorstel voor een digitaal-valuta-ecosysteem

Deutsche Börse Group heeft gezegd dat zij een vertrouwd en gereguleerd cryptocurrency-ecosysteem in Europa willen opbouwen. De financiële instelling die jaarlijks €2,936 miljard ($3,5 miljard) aan inkomsten weet te genereren, legde uit dat het een meerderheidsbelang heeft verworven in Crypto Finance AG. Het in Zwitserland gevestigde Crypto Finance AG is een op digitale valuta gerichte financieringsorganisatie die de handel in crypto-activa aanbiedt aan professionele klanten. Als lid van de Deutsche Börse Group zal het bedrijf schaalvergroting realiseren en tegelijkertijd Deutsche Börse helpen bij haar expansie naar nieuwe financiële gebieden.

Toegankelijker maken van handel

In een persverklaring legt Deutsche Börse uit dat het van plan is om de producten en het aanbod van Crypto Finance AG toegankelijker te maken. "Het doel is om een neutraal, transparant en schaalbaar ecosysteem voor digitale activa op te zetten onder Europese regelgeving", aldus het bedrijf. "Digitale activa zullen de financiële industrie transformeren", merkte Thomas Book, uitvoerend bestuurslid voor handel en clearing bij Deutsche Börse op. De leidinggevende van Deutsche Börse voegde er verder aan toe dat de diensten en producten van Crypto Finance AG een aanvulling vormen op het recente aanbod van het beursbedrijf. Dit omvat 360X, een DLT-gebaseerd platform voor het creëren van seriële marktplaatsen en centraal crypto exchange-traded notes (ETN's).

De visie van Book

Book zei dat er een "stijgende vraag" is naar cryptoproducten en vertrouwde partners. Hij zei verder het volgende in het interview: “De oprichter van Crypto Finance AG, Jan Brzezek, zal een aanzienlijk persoonlijk belang houden in het bedrijf en het bedrijf blijven leiden.”

"Vanaf het begin was het ons doel om een brug te slaan tussen de oude en de nieuwe wereld," zei Brzezek in een verklaring. "Daarom zijn we verheugd om samen te werken met een neutrale partner als Deutsche Börse, die vertrouwen, reputatie en expertise in traditionele financiële marktinfrastructuur met zich meebrengt."

Volgens de aankondiging ging het bij de overnamedeal om meerdere miljoenen en werden andere voorwaarden niet bekend gemaakt. Het is mogelijk dat nadere details later nog naar buiten zullen komen

Afronding van de deal

Beide partijen zullen de deal naar verwachting tegen het vierde kwartaal van 2021 afronden als ze goedkeuring van de toezichthouders krijgen. "Deutsche Börse zal een tweederde meerderheid krijgen in het in 2017 opgerichte Crypto Finance AG, die meerdere prijzen heeft ontvangen," concludeerde Deutsche Börse. "De resterende aandelen blijven bij bestaande investeerders, waaronder CEO en oprichter Jan Brzezek, die het bedrijf zal blijven leiden en managen."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram