Bitcoin daalt tot $ 33,5k en Elon Musk slaagt er niet in om Dogecoin nog een keer te pompen

Musk + Dogecoin 

Afbeeldingsbron: Reddit

De Bitcoin koers daalde opnieuw tot ongeveer $ 33,5k op het moment van schrijven, terwijl de beren verdere controle proberen terug te krijgen. De cryptocurrency herstelde zich de afgelopen dagen tot $ 36.5k om vervolgens weer terug te keren naar de gevarenzone onder $ 34k. Andere cryptocurrencies boekten geen significante dalingen ten opzichte van de dollar en bleven in de loop van de dag stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: Binance heeft opnieuw fiat-opnames toegestaan ​​via de Faster Payment-service in het Verenigd Koninkrijk. Deze ontwikkeling laat zien dat de beurs hard werkt om te voldoen aan de Britse regelgeving en dat er mogelijk een deal in de maak is. De regelgevende haviken hebben de crypto-exchange de afgelopen week hard aangepakt en hebben zelfs de handel in derivaten in het land erdoor verboden. De vooruitzichten kunnen echter veranderen, aangezien Binance verwoed werkt om het regelgevingsprotocol te volgen.

De laatste poging van Elon Musk om Dogecoin te pompen is geëindigd in een nieuwe mislukking. De excentrieke miljardair-CEO van Tesla Motors Inc. plaatste verschillende memes en lange tweets op Twitter om te proberen het op gang te krijgen, maar het mocht niet baten. Daarover later meer.

Het hedgefonds Point72 van $ 22 miljard is op zoek naar een nieuwe Head of Crypto-positie. Steven Cohen, de oprichter van Point72, ook bekend als Hedge Fund King, overweegt naar verluidt om in de cryptocurrency-sector te stappen. George Soros, een andere grote investeringsgerichte miljardair, handelt naar verluidt al in cryptocurrencies. Dawn Flitzpatrick, de Chief Investment Officer (CIO) van Soros Fund Management heeft naar verluidt groen licht gegeven voor de handel in cryptocurrencies en andere digitale activa.

Bitcoin koers daalt onder $33.5k

Bitcoin had eerder vandaag een licht bearish dag toen de koers opnieuw onder een belangrijk niveau zakte. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde onder $ 34k, ondanks wat bullish nieuws dat de crypto-media circuleert.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 34,5k. In het begin handelde de digitale valuta zijwaarts, maar registreerde toen zijn eerste significante daling rond 9 uur ’s ochtends, toen de koers overtuigend onder $ 34k zakte. Het bereikte eerst $ 33,5k en ging toen iets lager naar ongeveer $ 33,1k. Bij het ter perse gaan is de koers weer hersteld tot rond de $33,5k, maar hij staat onder druk van de beren om er weer onder te gaan.

De Bitcoin koers bevindt zich momenteel weer in een zeer bearish gebied en op korte termijn zouden de beren opnieuw druk kunnen uitoefenen. De koopdruk neemt echter over het algemeen toe naarmate de koers naar $ 30k daalt, dus dat zou de bulls wat uitstel kunnen bieden. Wanneer de prijs overtuigend boven $ 34k kan stijgen, kunnen de stieren een adempauze nemen en zich hergroeperen voor een nieuwe poging tot de weerstand van $ 40k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 628 miljard op het moment van schrijven en het aandeel van Bitcoin in de totale cryptomarkt was volgens TradingView 46%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven redelijk stabiel

Ondanks de lichte waardevermindering van Bitcoin eerder vandaag, volgden andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, de trend niet en bleven aan het eind van de dag grotendeels stabiel. Als gevolg hiervan kreeg de Bitcoin-dominantie-index een flinke klap. Van de top 20 cryptocurrencies boekten alleen Ethereum (ETH, -4%), Chainlink (LINK, -5%) en Theta (THETA, -7%) vergelijkbare verliezen als die van Bitcoin (BTC, -4%). Interessant genoeg was de rest van de markt over het algemeen vrij veerkrachtig.

In ander nieuws….

De nieuwste tweets van Elon Musk geven Dogecoin geen energie

Elon Musk, Technoking van Tesla en zelfverklaarde meme-heer van Twitter, is er opnieuw niet in geslaagd de koers van Dogecoin op gang te krijgen. De op één na rijkste man ter wereld en zijn grote aantrekkingskracht op Twitter waren niet genoeg om de bullrun van de zesde grootste cryptocurrency ter wereld om te doen herleven. Doge bleef het grootste deel van de dag onder $ 0,25 na de Twitter-capriolen van Musk.

Musk hield eerder vandaag weer een  Doge Twitter-campagne. Hij plaatste:

 

Voordat hij zelfs een Dogefather-meme plaatste:

Doge-father meme 

Een andere Dogecoin-ripoff, genaamd BabyDOGE, klom echter wel in reactie op Musk's tweets. Het was heel schattig om een ​​babymuntje beter te zien presteren dan zijn vader.

Afgezien van de grappen was het een mislukte poging om de Dogecoin-koers nieuw leven in te blazen. Crypto-gebruikers en nieuwslezers moeten onthouden dat van de vele pogingen, slechts een paar wilde prijs-pumps van Musk ooit werken. Toch hebben sommige mensen het lef om te zeggen dat de hele cryptosector zijn succes te danken heeft aan Musk. Zelfs Dogecoin dankt het grootste deel van zijn koersstijgingen niet aan Musk, laat staan ​​Bitcoin!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram