Skip to main content

Bitcoin nieuws

Onchain-analyse: Institutionele Bitcoin-vraag nog steeds laag ondanks enorme 'korting'

Bitcoin 

Het aantal zakelijke Bitcoin-investeerders moet nog toenemen, ook al handelt Bitcoin op bijna de helft van zijn hoogste punt ooit. Volgens on-chain-analyse zijn er weinig tekenen van het opkopen van enorme hoeveelheden BTC door instellingen sinds de koers van Bitcoin daalde.

De lage koopdruk is ook zichtbaar onder particuliere beleggers. Het fenomeen is in tegenspraak met eerdere scenario's toen institutionele en particuliere beleggers op de Bitcoin-trein stapten toen de koers aanzienlijk daalde.

Volgens Jan Wuestenfield, een onderzoeker, hebben BTC-saldi op toonaangevende beurzen zoals Coinbase nog geen opmerkelijke stijging geregistreerd. De onderzoeker vertrouwde op gegevens van Glassnode, een on-chain analyseplatform.

Dit jaar daalden de BTC-saldi op Coinbase tot mei, toen de opnames stopten, en de saldo's op de beurs bleven enigszins constant. Met name wordt gedacht dat de verminderde koopdruk wordt veroorzaakt door een grote gebeurtenis die voor juli is gepland.

Grayscale Bitcoin Trust-ontgrendelingsevenement komt eraan, verkoopdruk verwacht

Gedurende deze tijd zal GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) een ontgrendelingsevenement ondergaan. Het evenement stelt beleggers in staat hun belang in het fonds te liquideren. Verkopen zal ongetwijfeld verkoopdruk op de Bitcoin-markt veroorzaken en de prijs van de leidende cryptocurrency zal waarschijnlijk verder dalen. Zodra het ontgrendelingsvenster voorbij is, zal de verkoopdruk naar verwachting aanzienlijk afnemen.

Volgens Glassnode wordt de huidige verkoopstemming beïnvloed door paniek en maken nieuwkomers verlies. De analysedienst merkte verder op dat een aanzienlijk aantal BTC's "die onder water waren" deze week van eigenaar wisselden.

Terwijl instellingen misschien wachten tot de koers verder daalt, denken anderen dat de volatiliteit van de leidende crypto bedrijfsbeleggers bang maakt.

Bitcoin is verantwoordelijk voor gebrek aan adoptie

Het hoofd valutaoplossingen bij Insight Investment, een vermogensbeheereenheid van BNY Mellon, Francesca Fornasari, is een voorbeeld. Insight Investment heeft meer dan $ 1 biljoen aan activa onder beheer. Fornasari vertelde Bloomberg dat instellingen nog wachten met investeren in Bitcoin vanwege de lage liquiditeit, wilde volatiliteit, milieu-impact en transparantie van de munt.

Als zodanig is het moeilijk te evalueren in vergelijking met goud, waardoor het onmogelijk wordt om het gedrag van de Bitcoin koers te voorspellen wanneer het in een inflatoir ecosysteem wordt geplaatst.

Fornasari zei dat Bitcoin-investeerders "zich bewust moeten zijn" van de vele factoren die de waarde van hun investering zullen beïnvloeden en die "niets te maken hebben met inflatie of inflatiehedges".

Lage transactiesnelheden blokkeren ook investeerders

Fornasari, die ook een uitgebreide achtergrond heeft in deviezen, voegde eraan toe dat lage transactiesnelheden de aantrekkingskracht van de cryptocurrency op investeerders belemmert. Ze merkte echter op dat haar bedrijf optimistisch is over de toekomst van cryptocurrencies met een hogere transactiesnelheid, minder volatiliteit en lagere transactiekosten.

Interessant is dat de grotendeels negatieve kijk van Insight Investment op Bitcoin komt ondanks het feit dat de eigenaar, BNY Mellon, begin dit jaar plannen aankondigde om Bitcoin bewaring en handel aan te bieden in z’n positie van vermogensbeheerder.

BNY Mellon merkte ook op dat een gebrek aan blootstelling aan Bitcoin door bedrijven die in hun ETF's beleggen, ervoor zorgt dat het fonds ondermaats presteert.

Aangezien Fornasari en Glassnode een verminderde acceptatie van Bitcoin onder institutionele beleggers zien, vraagt ​​Ark Invest, onder leiding van Cathie Wood, goedkeuring voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). De vermogensbeheerder vroeg begin deze week een BTC ETF-goedkeuring aan. De ETF draagt ​​de naam ARK 21Shares Bitcoin ETF aangezien deze zal worden beheerd in samenwerking met 21Shares.

De koopdruk zal snel toenemen

Hoewel de prijs van Bitcoin is gedaald tot bijna 50 procent van zijn hoogste punt ooit, anticiperen op cryptocurrency gerichte fondsen dat de koopdruk voor Bitcoin binnenkort zal toenemen. In haar eerdere voorspellingen denkt Wood dat de BTC koers richting 500K USD gaat.

Hoewel ze geen concrete schatting gaf van wanneer dit zou gebeuren, merkte ze op dat de enige belemmering voor deze prijs, marktemoties zijn.

Helaas zijn experts van mening dat het onwaarschijnlijk is dat een BTC ETF nog in 2021 groen licht zal krijgen, aangezien de zorgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) m.b.t. Bitcoin dat nog steeds in de weg staan. Andere bedrijven die een Bitcoin ETF hebben aangevraagd, zijn Fidelity, NYDIG, BitWise, VanEck en Galaxy Digital.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram