Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stagneert op $ 33,5k en World Wide Web NFT blijkt fouten te bevatten

World Wide Web

De Bitcoin koers bleef eerder vandaag stabiel op $ 33,5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had een weinig inspirerende dag toen de stieren een nieuwe uitdaging van de beren ontweken. Altcoins bleven in de loop van de dag ook grotendeels onveranderd, op enkele munten na. Daarover later meer.

Ander nieuws: de veel gehypte Non-Fungible-Token (NFT)-verkoop van de broncode van het World Wide Web (WWW) heeft een probleem veroorzaakt nadat werd gemeld dat de code onjuist was getoond. De grote verlegenheid deed zich voor onder de neus van Sotheby's, een groot veilinghuis dat zich nu ook met NFT's bezighoudt. Daarover later meer.

Een nieuwe wet in Iran zal waarschijnlijk alle in het buitenland gedolven cryptocurrencies in het land verbieden. Volgens het conceptwetsvoorstel kunnen gebruikers alleen de crypto gebruiken die binnen de Iraanse grenzen wordt gedolven. Naarmate de cryptosector volwassener wordt, blijven regeringen met unieke wetgevingen komen en de Iraanse is daarop geen uitzondering. Het zal echter een nachtmerrie zijn om op te leggen, aangezien bijna alle mining wordt gedaan via grote Bitcoin-mijnpools en ze vervolgens hun beloningen met elkaar delen. Er is geen manier om geografisch met nauwkeurigheid vast te stellen welke Bitcoin waar is gemaakt. Verwacht dus dat deze wet niet wordt aangenomen of slecht wordt uitgevoerd als dat wel het geval is.

Bitcoin zweeft nog steeds rond de $ 33.5k

Bitcoin bleef de afgelopen 24 uur stabiel. De digitale valuta verzandde in deze patstelling na eerdere verliezen de afgelopen dagen.

De afgelopen 48 uur begon de Bitcoin koers rond de $ 33,4k. Het steeg licht tot $ 33,9k in de vroege ochtenduren. Dit was echter het hoogste waar de koers vandaag naar toe zou gaan. De rest van de dag was de crypto vrij vlak en slaagden de bulls erin om beren van zich af te houden, maar slechts net. Op het moment van schrijven staat de koers rond de $33,3k, wat betekent dat het in de loop van de dag bijna geen netto verandering heeft laten zien.

Vandaag was enigszins bemoedigend voor de bulls, omdat ze erin slaagden de zaken redelijk recht te houden ondanks dat ze zich in een zeer bearish gebied bevonden. Maar de bearish bias blijft sterk. Nu kan BTC koers de komende dagen weer onder druk komen te staan, maar als bulls er in slagen om verdere bewegingen naar beneden teniet te doen, dan zal de koopdruk opnieuw toenemen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 622 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt was 46,2%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

De rest van de crypto-markt bleef in de loop van de dag grotendeels stabiel. Ripple (XRP, -2,3%), Chainlink (LINK, -2%) en Solana (SOL, -2%) boekten allemaal iets grotere verliezen. Cardano (ADA, 2,5%) was de enige grote cryptovaluta in het groen.

In ander nieuws….

Problemen met World Wide Web NFT-verkooprapporten

De veel gehypte NFT-verkoop van de beroemde originele internetbroncode uit 1989 eindigde met een winnend bod van maar liefst $ 5,2 miljoen. De code is ontwikkeld in CERN, Europa door Tim Berners Lee en is een iconisch onderdeel van de digitale wereld.

De winnaar krijgt nu de elektronische kopie van de code in de vorm van een token, om mee te kunnen opscheppen op feestjes 😊

Maar, zal hij?

De altijd alerte Twitter-gemeenschap heeft een fundamenteel probleem gemeld met de NFT-verkoop. De code op de NFT-verkoop is niet correct weergegeven. Zozeer zelfs dat het defect was vanwege deze slechte reproductie. Maar dat is niet het einde van het verhaal. Sommige verzamelaars zeggen dat deze fout de waarde van de NFT zou kunnen verhogen, aangezien fouten bij het slaan van munten historisch gezien zeer gewaardeerde verzamelobjecten hebben opgeleverd. Het valt echter nog te bezien of deze fout de prijs zal doen afnemen, toenemen of gelijk houden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram