Skip to main content

Bitcoin nieuws

Strengere crypto-regelgeving komt eraan - maar kan dat echt een goede zaak zijn voor digitale valuta's?

wetboek met cryptovaluta-munten 

De afgelopen maanden is er steeds meer nieuws gekomen over verschillende landen die van plan zijn het cryptocurrency-ecosysteem strikter te reguleren. Hoewel crypto verre van het ongereguleerde wilde westen is waar alles kan, zijn politici en leden van het financiële establishment ervan overtuigd dat het nog verder moet worden gereguleerd.

De meeste blockchain-enthousiastelingen maken zich grote zorgen over de regeringen over de hele wereld die zich verenigen om meer controle te krijgen over het schijnbaar gedecentraliseerde en onafhankelijke crypto-ecosysteem. Sommige experts, zoals Christopher Wood, zijn er echter van overtuigd dat de onvermijdelijke drang naar regelgeving zeer gunstig zal zijn voor cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Christopher Wood

Christopher Wood is hoofd Global Equity Strategy bij Jefferies, een van de grootste onafhankelijke, in de VS gevestigde investeringsbankiers. Wood heeft zijn mening over crypto-regelgeving gedeeld in een recent gepubliceerde onderzoeksnota.

Volgens Woods zal de aanstaande strengere crypto-regelgeving in de VS "uiteindelijk zeer positief zijn" voor digitale valuta zoals Bitcoin. De bekende belegger is van mening dat meer regelgeving precies is wat nodig is om wijdverbreide crypto-adoptie te bereiken.

China

Woods is er zeker van dat cryptocurrency-investeerders niets te vrezen hebben, aangezien hij ervan overtuigd is dat de regelgeving gastvrij zal zijn en niet vergelijkbaar met de "autoritaire benadering" van crypto die wordt geïllustreerd door de Volksrepubliek China. China is onlangs begonnen met een hardhandig optreden tegen cryptocurrency-mining, waardoor veel Chinese mijnbouwbedrijven gedwongen werden te verhuizen naar andere landen.

Woods is echter van mening dat de aanstaande crypto-regelgeving in de VS niet zal leiden tot de sluiting van op blockchain gebaseerde bedrijven. Volgens hem beteugelt China gedecentraliseerde cryptocurrencies om de concurrentie met zijn CBDC (Central Bank Digital Currency), de digitale yuan, weg te nemen. Hoewel de Amerikaanse Federal Reserve naar verluidt ook werkt aan een CBDC, kan het jaren duren voordat de digitale dollar klaar is, terwijl de digitale yuan tegen het einde van het jaar op nationaal niveau zou worden gelanceerd.

Regelgeving positief voor crypto 

Woods is ook van mening dat een strenger regelgevend kader op de lange termijn goed zal zijn voor cryptocurrencies. De directeur van Jeffries beweert dat digitale valuta's zoals Bitcoin volledig moeten worden geïntegreerd in het huidige financiële systeem:

"Dat zou uiteindelijk heel positief zijn, omdat Bitcoin of andere crypto-activa hun netwerkpotentieel, in termen van massale acceptatie, alleen echt kunnen waarmaken als ze onderdeel worden van het systeem", zegt Woods.

Woods merkt echter ook op dat er in 2021 mogelijk geen nieuwe crypto-regelgeving zal worden ingevoerd. Hoewel de SEC-voorzitter Gary Gensler heeft aangedrongen op onmiddellijke vernieuwing van crypto-regelgeving, werden Bitcoin en andere cryptocurrencies uiteindelijk niet opgenomen op de lijst met SEC-prioriteiten voor het lopende jaar.

Zal crypto-regelgeving echt goed zijn voor blockchain-enthousiastelingen, en moet Bitcoin volledig worden onderworpen aan de regeringen van de wereld om te slagen? De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: strengere regelgeving lijkt op dit moment onvermijdelijk en alle crypto-investeerders doen er goed aan om zich voorbereiden op de introductie ervan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram