Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt naar $ 34,5k terwijl Katy Perry de eerste NFT-verkoop inluidt

Katy Perry 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag naar $ 34,5k en hoger toen de stieren een vaag herstel leidden. Bitcoin had een goede dag, ondanks bearish wolken die rond de koers opdoemen. Altcoins boekten ook winsten, sommige zelfs hoger dan die van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: popster Katy Perry heeft de veiling aangekondigd van haar eerste Non Fungible Tokens (NFT's) op het Theta-netwerk. De digitale verzamelobjecten zijn een van de eerste die de populaire artieste de komende maanden gaat veilen. De veiling zelf wordt gehouden in het Resorts World Las Vegas Hotel.

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, had een ontmoeting met de CEO van Coinbase, Brian Armtrong, bemiddeld door voormalig housespeaker Paul Ryan. De bijeenkomst is belangrijk omdat Powell belangrijk is als de sector verder moet groeien in de VS en zelfs daarbuiten. De betrokkenheid van Paul Ryan, een voormalige conservatieve big shot, laat ons ook zien dat er grote lobby-inspanningen gaande zijn door Coinbase. Het bedrijf ging eerder dit jaar naar de beurs en heeft een aanzienlijk belang in met name de Amerikaanse cryptosector vanwege de afwezigheid van veel andere concurrenten. Nu lijkt het erop dat het veel investeert in lobbyen om dingen voor elkaar te krijgen en regelgevende hindernissen uit de weg te ruimen.

De Amerikaanse cryptominingsector is booming nu er berichten komen dat steeds meer van deze organisaties naar het land verhuizen na hardhandig optreden elders. Daarover later meer.

Bitcoin koers stijgt boven $ 34,5k

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag licht tot $ 34,5k en verder toen de stieren zwak terugvochten tegen de bearish aanval. De cryptocurrency testte amper 48 uur geleden $ 32k, maar zweeft nu, op het moment van schrijven, boven $ 34,5k.

De afgelopen 24 uur begon de koers rond de $ 33,3k, de gemiddelde prijs van gisteren. Het bleef vlak tot ongeveer 9 uur 's ochtends toen het een behoorlijke stijging optekende tot $ 34,7k. De koers is sindsdien rond die waardering gebleven en testte daarbij alleen de weerstand van $ 35k.

De laatste bearish beweging kon de BTC koers niet naar de $ 30k-steun duwen en dat geeft een boost aan de zaak van de bulls. Dit heeft het moreel van de stieren een boost gegeven en we kunnen deze keer een langere rally zien. De beren zitten echter nog steeds in de bestuurdersstoel en kunnen deze rally gemakkelijk annuleren met een beweging onder $ 32k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 650 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 46%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins rapporteren winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten in de loop van de dag winst, waarvan vele met sterkere rally's dan Bitcoin zelf (4,2% stijging).

Ethereum (ETH, 6,4%), Ripple (XRP, 5,5%), Uniswap (UNI, 8%) en Solana (SOL, 6%) boekten allemaal grotere winsten dan Bitcoin. Vele anderen zoals Litecoin, Bitcoin Cash, Cardano, enz. boekten ook vergelijkbare winsten als Bitcoin, waardoor de algehele Bitcoin-dominantie wat naar beneden werd gebracht.

In ander nieuws….

Amerikaanse Bitcoin-miningsector is booming

De Amerikaanse Bitcoin-miningsector ziet recordinvesteringen omdat veel van de onlangs in China verboden mijnbouwbedrijven hun weg naar de VS vinden. De recente toename van mijnbouwactiviteiten in de VS werd aangevuld met een groeiende trend van hernieuwbare, goedkope energieopwekking en het hardhandig optreden tegen mining-installaties in China. Voorheen stond de Chinese miningsector aan de top en was hij goed voor een overgrote meerderheid van de miningmacht, maar de dingen zijn snel veranderd. De Chinese regering besloot plotseling dat cryptocurrencies en hun activiteiten een ijzeren hand rechtvaardigden en ze hebben de miners vrijwel gedwongen hun setups het land uit te verplaatsen.

Dit resulteerde in een massale uittocht van deze crypto-miners uit China, van wie velen daar waren vanwege goedkope elektriciteit en koude temperaturen. In plaats van de gebruikelijke verhuisbestemmingen zoals Canada, IJsland en Rusland die populair zijn binnen de mining-gemeenschap, kiezen ze nu echter voor een onwaarschijnlijke bestemming: de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten zijn getuige van een renaissance van hernieuwbare energie vanwege verschillende stimulansen voor de sector, vooral in afgelegen gebieden. Er wordt veel overtollige stroom opgewekt en dit neemt ook toe met de tijd. Dat is waar de miners naar toe verhuizen. De verhuizing naar de VS zal ook leiden tot een betere energieverantwoordelijkheid en een kleinere CO2-voetafdruk van de sector, waardoor eerdere twijfels over de duurzaamheid van de industrie worden weggenomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram