Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt iets naar $ 34k en Voetbalclub AZ kondigt aan BTC op balans te houden

voetbalclub AZ gaat in Bitcoin 

Afbeeldingsbron: DreamAim

De Bitcoin koers daalde licht tot $ 34k na een licht bullish trend rond het weekend. De digitale valuta was van plan om hoger te gaan, maar zijn reis werd afgebroken door de maandagberen die hem terug in de strijdzone brachten. Altcoins trokken zich ook terug na een aantal goede prestaties van de afgelopen dagen. Daarover later meer.

Nederlands Eredivisie-club AZ Alkmaar heeft geschiedenis geschreven door de eerste grote voetbalclub in ons land te worden die Bitcoin publiekelijk op de balans zet. In een verklaring op de website van het voetbalteam zegt de club een ​​samenwerking te zijn aangegaan met Bitcoin Meester, dat de komende jaren zijn exclusieve partner zal worden. Dit is groot nieuws, want zelfs als de voetbalclubs 10% van hun geld in Bitcoin gaan houden, is dat alleen al in de UEFA honderden miljarden euro's waard.

Ander nieuws: Elon Musk is er opnieuw niet in geslaagd om de koers van Dogecoin nieuw leven in te blazen. De excentrieke miljardair deelde meer memes om het omhoog te doen schieten, maar het is nu de tweede keer in een week dat hij daarin faalt. Daarover later meer.

De Amerikaanse staat Wyoming heeft de eerste gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) erkend die is gebouwd op blockchain-technologie. De CryptoFED DAO ontving de kennisgeving van het kantoor van de minister van Buitenlandse Zaken waarin het als een juridische entiteit werd erkend. Het is een aanbieder van bankoplossingen en zal naar verwachting van hieruit verder groeien. DAO's zijn volgens sommigen de eindproducten van de blockchain-revolutie, waarbij volledig autonome organisaties worden opgericht die naadloos samenwerken. Velen van hen werden echter tegengehouden door het schaalprobleem.

Bitcoin zakt naar $ 34k

Bitcoin had een licht bearish begin van de week toen de koers daalde tot ongeveer $ 34k op het moment van schrijven, nadat hij eerder op de dag lagere cijfers had bezocht. De koersdaling vond plaats na een aantal positieve vibes tijdens het weekend, maar toen nam de maandagblues het over.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $ 35,5k en deze wilde aanvankelijk in noordelijke richting vertrekken. De cryptocurrency steeg de uren daarna licht en bereikte een hoogte van $ 35,9k. Het volgende voor de hand liggende doel was de weerstand van $ 36k, maar deze hield stand en de koers daalde de rest van de dag vanaf dit niveau. Het bereikte een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 33.2k net voor het publiceren van dit artikel en handelt nu rond $ 34k.

De Bitcoin koers is weer enigszins naar beneden getrokken door de beren, maar dit doet niets af aan de recente kleine winsten die ermee zijn behaald. Als de bulls het boven $ 34k kunnen houden en periodieke winsten kunnen maken, zal de cryptocurrency in de nabije toekomst waarschijnlijk weer richting $ 36k gaan. Als de koers echter daalt tot $ 33k en lager, zal dit de situatie uitdagender maken voor de stieren en resulteren in nog een bezoek van de $ 30k-steun.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 640 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale crypto-marktkapitalisatie bedraagt ​​45,6%, ongeveer 0,5% minder dan op zaterdag.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins na prijsdaling

Altcoins trokken zich de afgelopen 24 uur ook iets terug na behoorlijke winsten gedurende de laatste paar dagen. Ethereum (ETH, -4,5%) verloor wat waarde nadat het gisteren enige tijd boven $2,4k was gestegen. Over het algemeen vertoonde de op een na grootste cryptocurrency de afgelopen dagen een sterker potentieel dan Bitcoin, voordat het eerder vandaag daalde tot $ 2,25k. Zo ook Binance Coin (BNB, -3%), Cardano (ADA, -2%), Ripple (XRP, -5%), Dogecoin (DOGE, -6%), Polkadot (DOT, -5%), Uniswap (UNI , -5%) en Litecoin (LTC, -6%) waren allemaal getuige van prijsdalingen nadat ze eerder maandelijkse hoogtepunten hadden bereikt.

In ander nieuws….

Elon Musk slaagt er niet in om Dogecoin opnieuw omhoog te trekken!

Het verbaast me dat het reguliere nieuws dit nog niet heeft opgepikt, maar Elon Musk heeft opnieuw geprobeerd de koers van Dogecoin te manipuleren en faalde jammerlijk. De zelfbenoemde Technoking van Tesla is vaak op Twitter en deelt memes en de nieuwste prestaties van Tesla en SpaceX. Hoewel het nieuws over zijn bedrijven vaak gebaseerd is op de realiteit, lijken de memes op Dogecoin wat meer obceen en vaak wat ondeugend te worden.

Dit is wat hij eerder plaatste:

Dogecoin Tweet Elon Musk 

Vroeger, toen Musk deze memes deelde, schoot de meme-cryptocurrency omhoog in waarde. Tegenwoordig, zelfs met bovenstaande inhoud, komt hij nergens. Dogecoin verloor eigenlijk wat waarde nadat hij dit op zaterdag had gepost, waardoor hij alleen al in de afgelopen week, twee keer heeft geprobeerd de DOGE op te pompen en er niet in is geslaagd.

Ergens in de toekomst kan zijn activiteit samenvallen met een opleving van de cryptocurrency-sector in het algemeen. Dat is het moment waarop Bloomberg, Times, BBC en andere media zullen gaan verklaren dat de hele sector beweegt, alleen vanwege een tweet van Musk. Hoewel we van tijd tot tijd melden dat de meeste Twitter-activiteit van Musk geen effect heeft op de crypto-koersen. De belangrijkste drijvende kracht voor deze sector is adoptie en als Musk onderdeel wordt van de adoptie, helpt hij het te laten slagen. Maar in godsnaam Elon. Deze memes zijn niet eens zo grappig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram