Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers blijft vlak op $ 34k terwijl Amerikaanse toezichthouder digitale valuta-adviseur inhuurt

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers bleef vandaag vlak op ongeveer $ 34k tot het moment van publiceren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had een trage dag bovenaan de ranglijsten, aangezien noch stieren noch beren overtuigend genoeg leken om de koers overtuigend een bepaalde kant op te bewegen. Altcoins hadden een gemengde sessie, aangezien sommigen een goede groei lieten zien, terwijl anderen Bitcoin volgden en stagneerden.

Ander nieuws: de Amerikaanse topregulator FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) heeft als primeur een adviseur voor digitale valuta ingehuurd. Het gaat om de federale toezichthouder Michelle Corver, die voorheen voor het ministerie van Justitie werkte en haar functie heet Chief Digital Currency Advisor. Corver zal de federale toezichthouder helpen bij het ontwikkelen van beleid met betrekking tot de terugvordering, verbeurdverklaring en inbeslagname van crypto-activa. FinCEN maakt zich grote zorgen over de cryptosector en wil juridisch sterker worden om misbruik tegen te gaan. Het heeft echter beperkt succes gehad bij het beheersen van de totale sector.

De cryptosector is opnieuw getuige van grote institutionele aankopen. Grayscale en CoinShares, twee grote institutionele investeringsmaatschappijen, boekten de afgelopen dagen winsten. Daarover later meer.

Bitcoin koers blijft vlak op $ 34k

Bitcoin had over het algemeen een trage dag aangezien de koers eerder op de dag niet overtuigend boven of onder $ 34k kwam. De digitale valuta overleefde onlangs een aanval van de beren om de koers terug te trekken tot onder $32k. Het herstelde zich echter snel en leek boven $ 36k te gaan, maar faalde daar ook. Sindsdien kwijnde het de afgelopen dagen rond de $ 34k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $34k. Het handelde een beetje zijwaarts, maar om 6 uur 's ochtends onderging de koers de enige aanzienlijke stijging van de dag tot ongeveer $ 35k in verschillende stappen. Rond 11 uur 's ochtends zakte de koers echter terug naar ongeveer $ 34k en is daar sindsdien gebleven.

Bitcoin bevindt zich momenteel in niemandsland en het kan een tijdje verder consolideren tussen $ 33k- $ 35k. De cryptocurrency lijkt uit deze impasse te komen met veel meer duidelijkheid over de toekomst op korte termijn. De beren willen de koers overtuigend terugtrekken tot onder $33k en vervolgens mikken op de ondersteuning van $30k, terwijl de bulls hem eerst terug willen brengen boven $36k en dan naar de weerstand van $40k. Alle bewegingen daartussen tellen min of meer als consolidatie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 636 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 45%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins tonen gemengde bewegingen

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, hadden een gemengde dag. Sommige van de topcrypto's boekten behoorlijke winsten, terwijl andere enigszins in het rood stonden, vergelijkbaar met Bitcoin zelf. Bijvoorbeeld Ethereum (ETH, 3%), Binance Coin (BNB, 5%), Polkadot (DOT, 2,5%) en Uniswap (UNI, 10%), Chainlink (LINK, 11%) en Polygon (MATIC, 3% ) boekten allemaal behoorlijke winsten.

Aan de andere kant was de rest van de markt vrij vlak over de hele sector en lieten ze weinig beweging zien. De aanstaande overgang van Ethereum naar het Proof of Stake (PoS) -systeem via de Londense hard fork vertoont eindelijk enkele bullish effecten op de Ethereum koers. Deze ontwikkeling gaat echter nog steeds met enige onzekerheid gepaard en het valt nog te bezien hoe het het algehele netwerk zal beïnvloeden en de heersende problemen daadwerkelijk zal oplossen.

In ander nieuws…..

Grayscale en CoinShares gaan door met Bitcoin-aankopen

Grote institutionele beleggers CoinShares en Grayscale hebben aangekondigd dat ze de afgelopen dagen netto Bitcoin hebben gekocht. Grayscale alleen bezit nu al meer dan $ 29,8 miljard aan cryptocurrency-activa, wat een record is, ondanks een aanzienlijke daling van de Bitcoin koers.

Deze golf van activiteit, vooral in Bitcoin en tot op zekere hoogte in Ethereum, laat zien dat de grote kopers op de lange termijn een bodem van rond de $30k voelen en daar graag van willen profiteren. Deze toenemende kopersactiviteit begon voor het eerst in oktober 2020, wat resulteerde in een aantal enorme winsten voor Bitcoin, oplopend van ongeveer $ 10k tot wel $ 65k in april 2021. Toen de korte termijn-top eenmaal was bereikt, vertraagde de koopactiviteit . Nu komt het weer op zijn pootjes terecht. Het is echter moeilijk te zeggen wanneer of hoe lang de laatst verwachte bull run zal zijn. Maar je kunt het verwachten als de koopactiviteit vooral onder deze grote spelers blijft toenemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram