De Bitcoin koers zakt naar $ 33k en Goldman Sachs steunt Crypto-project bij beursgang van $ 4,5 miljard

 

Afbeeldingsbron: Fox Business

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag naar ongeveer $ 33k nadat de bulls er niet in slaagden om de koers boven $ 35k te brengen. De beren maken zich nu op voor een hertest van de $ 32k-steun, maar het zal enige inspanning van hun kant vergen. Altcoins daarentegen daalden tijdens deze laatste prijsdip nog harder dan Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: het door Goldman Sachs gesteunde stablecoin-project Circle gaat naar de beurs met een fusie en notering aan de New York Stock Exchange. Het bedrijf zal naar verwachting een waardering krijgen van maar liefst $ 4,5 miljard. Daarover later meer.

De Bank of America heeft naar verluidt een crypto-onderzoeksteam ingehuurd om te kijken naar verschillende kansen binnen de sector. Alkesh Shah, van de data- en innovatiestrategiegroep van de bank, zal naar verluidt de nieuwe onderzoeksgroep binnen leiden. Dit gebeurd, hoewel sommige professionals bij de bank cryptocurrencies hebben bekritiseerd en dit blijven doen. Dit toont aan dat het pro-crypto-blok aan kracht wint binnen de organisatie.

Het gebruik van cryptovaluta in Turkije is in één jaar tijd met 1100% gestegen, volgens een onderzoek met de titel "Cryptocurrency Awareness and Perception Survey 2021", uitgevoerd door Akademe Research in het land. Meer dan 8% van de respondenten in de enquête zei dat ze transacties hadden uitgevoerd in Bitcoin of een andere cryptocurrency. Dit is een behoorlijke stijging ten opzichte van vorig jaar. De algehele crypto-geletterdheid is echter niet veel verbeterd in het land.

Bitcoin koers zakt naar $33k

Bitcoin had vandaag een bearish dag toen de koers daalde tot ongeveer $ 32,5k voordat hij herstelde tot ongeveer $ 33k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie slaagde er niet in een doorbraak te forceren aan de bovenkant, boven $ 35k. De beren waren te sterk en nu is de BTC koers weer terug bij af.

De dag begon met Bitcoin ter waarde van ongeveer $ 34,7k. Dit was echter het hoogste niveau dat de koers vandaag zou bereiken. Het kwam snel naar beneden in twee fasen. De eerste begon om 2 uur 's nachts en culmineerde in een daling van de koers tot $ 33,5k. De volgende fase vond plaats om 9 uur 's ochtends en resulteerde in een prijsdaling tot maar liefst $ 32.2k voordat hij herstelde tot ongeveer $ 33k op het moment van schrijven.

De Bitcoin koers wordt momenteel opnieuw belegerd door de beren. De koopmuur rond de $ 32k heeft echter weer standgehouden. Maar het kan niet lang duren als de stieren niet overtuigend weer in actie kunnen komen en de koers in de komende dagen terug naar $ 35k kunnen brengen. Voor de stieren is de situatie nijpend en ze moeten opschalen, anders zien we mogelijk een verdere prijsdaling en een hertest van de $30k-steun.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $615 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is 45,2%, een stijging van 0,4% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins dalen

Altcoins daalden ook eerder op de dag ten opzichte van de USD. Velen van hen deprecieerden echter nog meer dan Bitcoin, wat resulteerde in winst voor Bitcoin in het totale marktaandeel. Ethereum (ETH, -9%), Binance Coin (BNB, -7%), Dogecoin (DOGE, -8,2%), Polkadot (DOT, -11,2%), Uniswap (UNI, -9%), Bitcoin Cash (BCH , -5%), Solana (SOL, -11%) en Litecoin (LTC, -6%) boekten allemaal significante pullbacks, groter dan die van Bitcoin.

In ander nieuws….

Goldman Sachs steunt Crypto-project om naar de beurs te gaan voor $ 4,5 miljard

Circle, een stablecoin-project dat wordt gefinancierd door Goldman Sachs, heeft aangekondigd dat het naar de beurs gaat op de New York Stock Exchange (NYSE). De waarde van het bedrijf zal naar verwachting oplopen tot $ 4,5 miljard volgens de eerste schattingen. Het bedrijf neemt echter niet de geijkte route naar openbare investeringen zoals een Initial Public Offering (IPO). Het project fuseert met een bestaand bedrijf en een houdstermaatschappij zal zijn aandelen verdelen. Deze aanpak is minder riskant dan een grote IPO.

Maar wat is Circle en wat biedt het?

Circle is een stablecoin-project waarvan de belangrijkste klant VISA is, een van de grootste betalingsbedrijven ter wereld. Hoewel de stablecoin-industrie momenteel sterk draait en Circle het goed doet, is het geen PR-bedrijf en biedt het oplossingen van derden. De associatie met en financiering door Goldman Sachs is hier de sleutel, aangezien de investeringsbank het een en ander weet over het naar de beurs brengen van bedrijven!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram