Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC koers op $ 33.5k en Apple mede-oprichter Steve Wozniak noemt Bitcoin een "wonder" en beter dan goud

Steve Wozniak 

Afbeeldingsbron: Bangdoll onder CC

De Bitcoin koers staat op ongeveer $ 33,5k na het grootste deel van de dag onder $ 33k te hebben gehandeld. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie liet vandaag een matige prestatie zien. Altcoins daarentegen presteerden gemengd, maar de algemene trend was negatief. Daarover later meer.

Ander nieuws: openbaar icoon en mede-oprichter van Apple Steve Wozniak heeft Bitcoin en de cryptosector in het algemeen sterk gesteund. Hij verklaarde dat de cryptocurrency een "wonder" is en veel beter dan andere activa en zelfs dan goud. Daarover later meer.

Een in de VS gevestigd Bitcoin-miningbedrijf heeft onlangs maar liefst 7.200 miningplatforms gekocht van Bitmain, een van 's werelds grootste mining-hardwarebedrijven. Deze enorme aankoop kostte $ 48 miljoen en laat zien dat onze voorspelling met betrekking tot een hausse van in de VS gevestigde cryptocurrency-mining waar blijkt te zijn. Bitmain zal naar verwachting elke maand 600 mining-installaties aan het bedrijf leveren als onderdeel van de deal. Mike Novogratz, een crypto-miljardair, gelooft dat de VS de volgende grote bestemming voor de crypto-sector is en daarmee Azië voorbijstreeft. Het recente Chinese hardhandige optreden tegen BTC-miners bewijst dat dit grotendeels waar is, nu wanhopige miners het land ontvluchten.

Bitcoin koers op $ 33.500

Bitcoin liet in de loop van de dag over het algemeen weinig verandering zien, terwijl de stieren en beren doorgingen met hun patstelling. De koers probeerde eerst een beweging onder de $ 32,5k te maken en faalde, maar nu hij zich boven $ 33k heeft hersteld, worstelt hij om boven de $ 33,5k te komen. Dit toont aan dat de beren noch de stieren enige vorm van momentum hebben om de kortetermijntrend te bepalen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 33k. Het bleef het grootste deel van de dag binnen een paar honderd dollar daarvan bewegen. De beren slaagden erin om de zaken voor een groot deel van de tijd in bearish gebied te houden, d.w.z. op ongeveer $ 32k. Maar rond 14.30 uur 's middags maakte de koers een lichte sprong naar boven $ 33k en bereikte tijdens het proces een hoogtepunt van $ 33.7k voordat hij, op het moment van schrijven, op ongeveer $ 33.4k uitkwam.

De stieren en beren zijn verwikkeld in een felle strijd om de kortetermijnwinnaar van deze wedstrijd te bepalen en geen van beide partijen lijkt op dit moment aan kop te gaan. Ja, de lange termijntrend bevindt zich nog steeds in diep bearish gebied, maar de bearish case zal alleen sterker worden als de BTC koers niet teruggaat naar het niveau van ongeveer $ 40k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 623 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt bedroeg volgens TradingView ongeveer 45,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins

Altcoins daarentegen hadden de afgelopen 24 uur voornamelijk bearish marktactiviteit. De meeste grote munten bewogen veel, sommige boekten aanzienlijke winsten voordat ze het meeste aan het eind van de dag verloren. Dogecoin (DOGE, 4%) ging bijvoorbeeld in één keer meer dan 10% omhoog voordat het zijn eerdere winsten verloor om het algehele effect slechts licht bullish te maken. Sommigen, zoals Uniswap (UNI, 1,5%), Bitcoin Cash (BCH, 1,5%) en Litecoin (LTC, 1,6%) boekten zeer lichte winsten. Een groot deel van de rest van de markt boekte aan het eind van de dag lichte verliezen.

In ander nieuws…..

Steve Wozniak: “Bitcoin is een wonder”

De mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, is opnieuw in de media gekomen en heeft Bitcoin luidkeels gesteund. Hij noemde het een wonder. Hij verklaarde ook dat Bitcoin beter was dan goud en dat het nog een lange weg te gaan had.

Woz, zoals hij liefkozend werd genoemd door wijlen Steve Jobs, werkte aan Apple I en Apple II, de allereerste computermodellen die door het toen nog jonge computerbedrijf werden gelanceerd. Er ontstonden vervolgens meningsverschillen met Jobs en hij verliet het bedrijf. Hij is een beroemde persoonlijkheid en heeft meegedaan aan Dancing with the Stars. Beschouwd als een echte computernerd die de bedrijfsstrategie van zijn voormalige vriend Jobs niet leuk vond, is Woz nog steeds scherp en een geestige persoonlijkheid.

Woz ondersteunt al enkele jaren Bitcoin en zijn enorme potentieel. Hij noemde het een paar jaar geleden ooit digitaal goud en hij is bij zijn mening gebleven. Dit alles is een beetje verrassend omdat hij helemaal niet in de cryptosector heeft geïnvesteerd.

Hij zei in een recent interview met de Mexicaanse outlet El Sol De Mexico:

“Goud is beperkt en je moet ernaar zoeken. Bitcoin is het meest verbazingwekkende wiskundige wonder. Ik investeer niet in Bitcoin, maar ik geloof dat het een blijvertje is.”

Wiskundigen en informatica-puristen houden van Bitcoin en zijn hele systeem en wie kan dat beter bewijzen dan Steve Wozniak zelf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram