Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op $ 33,5k en Tik Tok verbiedt crypto-advertenties na druk van de Chinese regering

 TikTok 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin zat vandaag nog steeds vast op ongeveer $ 33,5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had weer een trage dag terwijl de patstelling voortduurde. Altcoins hadden echter een licht bearish dag waarbij vooral Ethereum een ​​beetje waarde verloor. Daarover later meer.

Ander nieuws: Tik Tok, de populaire korte video-app voor sociale media, heeft crypto-advertenties verboden. De beslissing is waarschijnlijk het gevolg van verhoogde druk van de Chinese regering. Daarover later meer.

Blockchain-technologie kan volgens het hoofd van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) buitengewoon gunstig zijn voor vrouwen over de hele wereld. Ngozi Okonjo-Iweala, de huidige directeur-generaal van de grootste handelsorganisatie ter wereld, gelooft dat vrouwen zullen profiteren van de financiële inclusie en onafhankelijkheid als gevolg van de vooruitgang van de cryptocurrency-sector. Zij is van mening dat in het bestaande model met alle betrokken intermediairs vooral vrouwen achtergesteld zijn en zij zullen nu het meest kunnen profiteren van de opkomende crypto-sector.

Capital International, een van 's werelds grootste investeringsservicebedrijven, heeft voor $ 600 miljoen aan Microstrategy-aandelen gekocht. Microstrategy is een IT-bedrijf dat nu enorm betrokken is bij Bitcoin-investeringen en zelf ongeveer $ 5 miljard aan Bitcoin bezit. Met de race tussen kapitaalbedrijven om te investeren in Bitcoin of bedrijven die betrokken zijn bij de cryptosector, zijn bedrijven zoals Microstrategy ideaal gepositioneerd om in de nabije toekomst het peloton te leiden wanneer investeringen in de sector nieuwe hoogtepunten bereiken.

Bitcoin zit vast op $33.5k

De Bitcoin koers zit momenteel vast rond de $ 33,5k, aangezien de afgelopen 24 uur geen opmerkelijke verandering in de koers van de cryptocurrency heeft plaatsgevonden. De digitale valuta heeft al een paar dagen een bereik van $ 32k- $ 34k en noch stieren noch beren zijn krachtig genoeg om het uit dit bereik te halen.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $ 33,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond 12.00 uur middernacht een korte piek optekende tot aan $ 34.000. De piek werd echter afgebroken door de beren en de koers kon niet eens veel verder gaan dan $ 34k. Het apprecieerde tot $ 34,2k en daalde vervolgens weer onder $ 34k. Het bleef vele uren rond die waarde voordat het opnieuw piekte tot ongeveer $ 34,2k voordat het abrupt weer naar beneden kwam.

Bitcoin consolideert momenteel enorm tussen het smalle bereik van $ 32k- $ 36k. De beren staan ​​niet toe dat de koers erboven komt en de stieren staan ​​niet toe dat de koers eronder komt. Dit heen en weer zal doorgaan totdat een van beide op de een of andere manier genoeg momentum kan verzamelen en de koers vervolgens boven $ 36k of onder $ 32k kan stuwen. Elke beweging daartussen wordt niet als een trend-verandering beschouwd.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins na prijsdalingen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden een licht bearish dag in de hitlijsten. Hoewel het totale verlies minimaal was (0-3%), hadden sommigen wel een wat grotere terugval, zoals Solana (SOL, -5,5%). Ethereum (ETH, -2%) had eerder op de dag een prijsdaling tot ongeveer $ 2k. Dit toont aan dat de ETH-investeerders onzeker zijn over de toekomst, ondanks deze laatste upgrades, waaronder de London Fork. De grote vervaldatum van opties staat ook voor de deur en dat zal ook wel enig effect hebben. Over het algemeen vertoonde de rest van de muntenmarkt kleine verliezen, meestal onder de -2%.

In ander nieuws…..

Tik Tok verbiedt crypto-advertenties

Tik Tok, de steeds groter wordende korte op video gebaseerde app voor sociale media, heeft crypto-advertenties verboden. De stap werd al enige tijd verwacht, aangezien Tik Tok in China is gevestigd en de regering daar onlangs een streng optreden tegen de cryptosector heeft ingezet. De beslissing was bijna draconisch en als gevolg daarvan zijn tienduizenden cryptominers en bedrijven gedwongen hun koffers te pakken en het land te verlaten.

De Tik Tok-beslissing zal naar verwachting sommige cryptocurrencies meer pijn doen dan andere, omdat het vooral een broeinest was voor meme-cryptocurrencies zoals Dogecoin (DOGE). Afgezien van de gebruikelijke Dogemaster-promotor Elon Musk, werd de meme-cryptocurrency ook zwaar gepromoot door invloedrijke Tik Tokkers.

Maar nu heeft Tik Tok de crypto-sector volledig verbannen, waardoor veel influencers op de app die betrokken waren bij crypto een klap kregen. Tik Tok stelt dat het verbod te wijten was aan de overvloed aan oplichting, maar er wordt aan getwijfeld of dat ook daadwerkelijk het geval is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram