Bitcoin koers blijft vlak op $ 33k en JP Morgan gelooft dat Bitcoin gebruik in El Salvador problemen voor het netwerk kan veroorzaken

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 33k op het moment van schrijven en registreert zeer weinig verandering ten opzichte van de waardering van begin zondag. De top-cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeerde opnieuw een beweging boven $ 35k te maken, maar kwam net tekort. Altcoins hadden echter een veel slechtere zondag en maandag omdat ze diepere pullbacks registreerden. Daarover later meer.

Ander nieuws, volgens een laatste analyse van investeringsbank JP Morgan, zou de recente stap van El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren, kunnen leiden tot problemen voor het BTC-netwerk. De analisten van de financiële instelling denken dat dit het systeem zal overbelasten en voor problemen zal zorgen. Daarover later meer.

De strijd om voorop te lopen met de digitale valuta's van de centrale bank (CBDC's) komt op stoom. Van Zuid-Koreaanse internetreuzen wordt verwacht dat ze het onderling uitvechten wie het CBDC-contract van de regering in de wacht kan slepen en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn ook van plan een CBDC te ontwikkelen. Terwijl CBDC's de afgelopen jaren tot stilstand waren gekomen, kijken landen over de hele wereld er nu met veel belangstelling naar, nu de concurrentie in de sector heviger wordt. China en enkele andere landen kijken ook met veel interesse naar CBDC's.

Bitcoin op $ 33.000

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond een waardering van $ 33k, zelfs na het grootste deel van de afgelopen 48 uur boven $ 33,5k te hebben doorgebracht. De algemene verandering in de koers was echter nog steeds laag en de volatiliteitsindex nadert het dieptepunt van meerdere maanden. Begin maandag zag het er bullish uit toen de koers $ 34k passeerde en het ernaar uitzag dat het $ 35k zou kunnen bereiken en misschien zelfs daarboven.

De afgelopen 48 uur begon de BTC koers op ongeveer $ 33,3k. Het handelde enige tijd rond die waardering voordat het in het laatste deel van zondag langzaam richting $ 34k schoof. Zondag vlak voor middernacht schoot de koers plotseling boven de $34k en noteerde zelfs $34,6k. De stijging bleek echter van korte duur en kort daarna zakte de prijs hard. Om 11.00 uur 's ochtends daalde Bitcoin scherp en is sindsdien in een neerwaartse trend beland. De digitale valuta is nu gedaald tot slechts $ 32,8k en kan nog verder dalen.

De Bitcoin koers had over het algemeen een traag weekend en bleef grotendeels steken tussen $ 33k- $ 35k. Dit toont aan dat de patstelling tussen de stieren en de beren nog niet voorbij is. Elke beweging binnen het smalle bereik van $ 32k- $ 36k zal niet leiden tot een trendverandering. De stieren moeten verder omhoog gaan om de vooruitzichten van de koers te veranderen en de beren moeten de koers terugtrekken naar $ 30k en lager om te proberen de huidige trend te doorbreken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $616 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is 46,2%, een stijging van 0,4% ten opzichte van zaterdag.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten forse pullbacks zien

Veel van de altcoins boekten een diepere terugval in de loop van de afgelopen 48 uur. Ze werden geleid door Ethereum dat terug is rond de $ 2k-steun met een verlies van ongeveer 5,5%. De stieren vechten momenteel wanhopig om deze steun intact te houden en de crypto handelt op het moment van schrijven slechts rond de $ 2,01k. Het goede nieuws is dat de koers nog niet onder de $ 2k is gezakt en dat is enigszins geruststellend, maar niet veel.

Andere cryptocurrencies registreerden ook enkele verliezen, waaronder Dogecoin (DOGE, -5%), Polkadot (DOT, -7%), Uniswap (UNI, -6,5%) en Solana (SOL, -5%), de meeste van de rest van de top crypto's verliezen waarde rond die van Bitcoin (BTC, -3,5%).

In ander nieuws…..

Analisten van JP Morgan geloven dat het verklaren van Bitcoin tot wettig betaalmiddel in El Salvador problemen zal veroorzaken

Een team van analisten bij JP Morgan, een van de grootste banken ter wereld, is van mening dat El Salvador en zijn Bitcoin-beleid problemen kunnen veroorzaken voor het BTC-netwerk zelf. Ze vrezen dat deze plannen het netwerk zullen overbelasten en transactievertragingen zullen veroorzaken.

Volgens hun analyse worden er over de hele wereld voor meer dan $ 40- $ 50 miljard aan Bitcoin-transacties uitgevoerd. Maar de meeste hiervan worden geïnternaliseerd via exchanges. Meer dan 90% van Bitcoin bevindt zich in langetermijnportefeuilles en wordt op geen enkel moment verhandeld. Als El Salvador Bitcoin legaliseert als een betaalmiddel, zal hun populatie het transactieverkeer van het netwerk met 4% verhogen en dat zal het systeem overbelasten.

Hoewel de wiskunde van het JP Morgan-team correct is, is hun analyse niet op de realiteit gebaseerd. Bitcoin is ontworpen als een langetermijnopslag van waarde, zoals besparingen, en het is niet gemakkelijk van dag tot dag te verhandelen omdat het 15-20 minuten duurt voor een transactie is afgerond. Om dagelijkse overschrijvingen uit te voeren, zijn off-chain-diensten van derden populair over de hele wereld, inclusief de diensten die worden gebruikt door VISA en Paypal. Deze oplossingen overbevolken het netwerk niet vanwege hun off-chain karakter. Dus de hele analyse is gewoon een nieuwe poging om gebreken in het Bitcoin-netwerk te vinden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram