Bitcoin zweeft net onder $ 33k terwijl meer dan 2.000 BTC per dag de exchanges verlaat

wegvliegend geld 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers zweeft momenteel net onder $ 33.000. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had vandaag een licht bearish dag, maar het algehele effect op de koers was aan het eind van de dag nog steeds verwaarloosbaar. Altcoins hadden ook een lichte bearish neiging, maar ook zij boekten weinig netto verandering tot aan het moment van publiceren. Daarover later meer.

Ander nieuws: de vlucht van Bitcoin van exchanges naar persoonlijke / langetermijnportefeuilles neemt toe. Volgens een recente analyse van de on-chain analysegroep Glassnode wordt dagelijks ongeveer 2.000 BTC van crypto-exchanges afgehaald. Daarover later meer.

Crypto-exchange Binance heeft de opnames van het Britse pond binnen het VK opnieuw stopgezet, waardoor veel gebruikers momenteel geen fiat-optie hebben. De fiat-opnames werden twee weken geleden in beperkte mate opgeschort voordat ze een paar dagen later weer mochten plaatsvinden. Nu zijn ze weer verboden. De stap volgt op het besluit van de Britse regering om hard op te treden tegen de exchange nadat deze niet aan enkele van haar voorschriften had voldaan. Binance doet zijn uiterste best om hieraan te voldoen, maar het kan nog meer moeilijkheden ondervinden als de topregulator FCA besluit om het te verbieden.

De Zuid-Koreaanse gigant Samsung heeft naar verluidt een op blockchain gebaseerd documentsysteem ontwikkeld, Paperless genaamd, om documentvervalsingen en vervalsingsproblemen te bestrijden. Het wordt gelanceerd als een cloudgebaseerde Blockchain-as-a-Service (BaaS) en het bedrijf promoot het zwaar.

De Australische regering heeft contracten ter waarde van $ 4 miljoen gegund aan twee op blockchain gebaseerde startups. Het geld is bedoeld om naar twee sectoren te gaan: digitale certificaten voor mijnbouwproducten en voor de ontwikkeling van een belastingaangifteproces voor goederenbelastingen zoals op bier, enz.

De Bitcoin koers zakt onder $33k

Bitcoin heeft eerder vandaag weer een zijwaartse handelssessie gehad. De cryptocurrency handelde in de loop van de dag grotendeels boven $ 33k, maar zakte eronder naarmate de tijd vorderde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 33,2k. Het bleef de hele dag binnen $ 1k van dit cijfer, wat het gebrek aan intentie van stieren of beren laat zien om de BTC koers hoe dan ook te laten bewegen. Het grootste deel van de verandering was echter aan de onderkant toen de koers weer onder $ 33k ging en stieren onder druk kwamen te staan. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld op ongeveer $ 32,7k en de belangrijkste steun van $ 32k wordt door de beren in de gaten gehouden.

De Bitcoin koers zit al een tijdje vast in een smal handelsbereik ($ 32k- $ 36k). Bitcoin fluctueert veel daar tussenin maar maakt op dit moment geen beslissende zet. Op dit moment nadert het de $ 32k-steun, maar er is daar een aanzienlijke koopactiviteit die de beren de afgelopen weken al verschillende keren heeft gedwarsboomd. Het valt nog te bezien wanneer de volgende grote stap zal plaatsvinden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 612 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven vlak

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden ook een trage dag. De meeste van de top-altcoins hadden zeer lichte prijsdalingen, variërend van 1-2%, wat niet veel is gezien de algehele volatiliteit van de cryptocurrency-sector. Ethereum (ETH, -2,5%) boekte de meest significante prijsdaling van vandaag. De op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie ging opnieuw onder de $ 2k.

Uniswap (UNI, -4%) en Polygon (MATIC, -3,5%) waren andere belangrijke verliezers van vandaag.

In ander nieuws…..

Bitcoin's vlucht weg van crypto-exchanges gaat door

Bitcoin wordt gekocht en weggehaald uit crypto-exchangeportefeuilles, blijkt uit gegevens van analysebedrijf Glassnode. In het wekelijkse on-chain-rapport van het analysebedrijf werden dagelijks ongeveer 2.000 BTC van beurzen teruggetrokken naar langetermijnportefeuilles en weg van reguliere handelsmarkten.

Historisch gezien, wanneer de belangrijkste cryptocurrency lange tijd wegvloeit van beurzen, vormt dit het toneel voor een nieuwe bull run, zelfs als deze voor de korte termijn is. In oktober vorig jaar, toen de laatste bull run begon, had de accumulatie buiten de beurzen nieuwe hoogtepunten bereikt en dat was een van de factoren die bijdroegen aan de bullmarkt. Aan de andere kant, als gebruikers massaal naar beurzen gaan en hun Bitcoin daar storten, is dit grotendeels voor liquidatiedoeleinden. Dat duwt de prijzen over het algemeen omlaag en veroorzaakt een berenmarkt. Dit gebeurde eerder dit jaar in april, toen de koers onder $65k daalde en op een gegeven moment een dieptepunt van $29k bereikte.

Uit de laatste gegevens blijkt dat er nu weer een Bitcoin-vlucht, weg van grote exchanges, plaatsvindt. Het kan echter enige tijd duren voordat er een aanbodtekort ontstaat op deze beurzen, waar elke dag voor honderdduizenden aan BTC wordt verhandeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram