Compute North BTC Mining Colocatiecapaciteit stijgt met 1,2 GW, Hive koopt meer dan 3.000 Bitcoin-mijnbouwplatforms

Bitcoin miners 

Compute North, een bedrijf dat Bitcoin (BTC)-miningactiviteiten faciliteert, heeft onthuld dat het bezig is zijn capaciteit binnen het komende jaar met ongeveer 1,2 GW (gigawatt) te vergroten. De plannen van het bedrijf komen op een moment dat BTC-miners op zoek zijn naar een nieuwe thuisbasis nadat ze China hebben verlaten vanwege het voortdurende hardhandig optreden tegen cryptocurrency in het land.

Compute North, gevestigd in Minnesota, Verenigde Staten, vertelde The Block dat het al drie locaties aan het bouwen is. Volgens het bedrijf zullen de nieuwe faciliteiten tegen het einde van de eerste helft van 2022 in gebruik zijn.

Merk op dat colocatie de praktijk is om een ​​gunstige omgeving te bieden voor servers in particulier bezit. Naast het bieden van ruimte voor het draaien van servers, biedt een colocatiefaciliteit ook koeling, beveiliging, stroom en snelle internetverbindingen tegen lagere kosten en minimale complexiteit.

Compute North claimt dat de faciliteiten een gecombineerd vermogen hebben van 100 megawatt (MW). De CEO van het bedrijf, Dave Perrill, gaf echter geen werkelijke locaties van de andere drie colocatiefaciliteiten in aanbouw.

Hernieuwbare energiebronnen zijn niet genoeg

De CEO gaf echter toe dat het bijna "onmogelijk" zou zijn om aan de stroomvereisten te voldoen en alleen te vertrouwen op hernieuwbare bronnen. Als zodanig merkte hij op dat de nieuwe faciliteiten zouden worden aangedreven door een mix van "hernieuwbare en fossiele brandstoffen".

Perrill merkte op dat ze "verzoeken hebben ontvangen" om crypto-miners te voorzien van ongeveer 100 MW sinds het begin van China's hardhandig optreden tegen Bitcoin-mijnprojecten. Eerdere rapporten hadden voorspeld dat niet-Chinese colocatiediensten niet het potentieel hebben om aan de vraag te voldoen.

Daarom, toen China zijn hardhandig optreden intensiveerde, bood het gebrek aan voldoende colocatiefaciliteiten een enorme kans voor serviceproviders en een uitdaging voor BTC-miners die migreerden uit China.

Volgens de CEO van Compute North zou het ontbreken van dergelijke cruciale diensten ervoor zorgen dat de hash-snelheid van Bitcoin relatief laag blijft "tot Q2/Q3 volgend jaar". De directeur voegde eraan toe dat het gebrek aan voldoende hostingcapaciteit voor miners de zwakke schakel is bij het verhogen van de Bitcoin-hashsnelheid.

Compute North is echter niet het enige bedrijf dat zijn capaciteit vergroot. Drie maanden geleden kondigde BitRiver, een colocatieprovider met hoofdkantoor in Rusland, aan dat het een extra faciliteit met een capaciteit van 100 MW gaat bouwen.

BitRiver zei dat het nieuwe centrum in de komende twee maanden zou draaien. Bit5ive, een andere colocatieserviceprovider in de Verenigde Staten, is op zoek naar een nieuwe faciliteit met een capaciteit van 100 MW.

Van colocatie tot daadwerkelijke BTC-mining

Terwijl Compute North en anderen echter meer colocatiefaciliteiten willen bouwen, bereiden anderen zich voor om zich bij de eigenlijke Bitcoin-miningactiviteiten aan te sluiten. Hive Blockchain Technologies, een in Canada gevestigd BTC-mijnbedrijf, kocht meer dan 3K-mijnbouwmachines.

Hive kocht de machines van Foundry Digital LLC. Het bedrijf zei dat de BTC-mijnbouwplatforms zich zouden bevinden in Grand Falls, Quebec, Lachute en New Brunswick in Canada.

De hashkracht van de rigs wordt echter naar verschillende Bitcoin-mijnpools geleid, zoals Hut 8, Blockcap en Bitfarms.

Volgens Hive hebben de 3.019 BTC-minemachines een gecombineerde hashkracht van 264 PH/S (Petash per seconde). In een verklaring zei het bedrijf dat "de integratie van deze miners in de systemen van Hive onmiddellijk na sluiting zal plaatsvinden en de totale Bitcoin-handelshashrate van Hive met ongeveer 46% zal verhogen."

De aankondiging onthulde dat de huidige hash-snelheid van het bedrijf ongeveer 566 PH/S is, en een stijging van 46 procent zou het naar ongeveer 830 PH/S brengen. Hive zei ook dat het zijn dagelijkse inkomsten met 80.000 dollar wil verhogen.

Hive's uitvoerend voorzitter, Frank Holmes, merkte op dat de wereldwijde Bitcoin-mijnbasis "verschuift van oost naar west", en het bedrijf is "enthousiast om erbij betrokken te zijn". Hive richt zich op groene energie en exploiteert datacenters in IJsland, Zweden en Canada.

Bitcoin-mining is winstgevender dan stroom verkopen aan het net

Terwijl Hive meer Bitcoin-mijnbouwinstallaties koopt, verschuift de Mechanicville Hydro-elektrische centrale van het leveren van stroom aan het net naar het minen van Bitcoin. Albany Engineering Corp (AEC) is eigenaar van het New Yorkse bedrijf.

Interessant is dat een manager bij AEC zei dat het delven van Bitcoin meer inkomsten biedt dan het verkopen van stroom aan het net. Volgens de directeur, Jim Besha Sr., is het bedrijf waarschijnlijk de 'oudste faciliteit voor hernieuwbare energie ter wereld die nog steeds in bedrijf is'.

Besha merkte echter op dat zijn bedrijf de gedolven Bitcoin niet wil vasthouden vanwege de forse prijsschommelingen van de cryptomunt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram