Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers vlak op $ 32,9k en Amerikaanse rechter geïrriteerd door advocaten BitMex

rechter 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers is wat hersteld tot net onder $ 33k op het moment van schrijven. Bitcoin overleefde eerder op de dag een dip onder $32k voordat hij herstelde om aan het eind van de dag bijna geen netto verschil te laten zien. Altcoins hadden ook een licht bearish dag, maar velen van hen registreerden aan het einde weinig tot geen verandering. Daarover later meer.

Ander nieuws: een rechter heeft het juridische team van BitMEX terechtgewezen voor het verspillen van de tijd van de rechtbank aan het uitleggen van crypto. Hij vroeg het team om door te gaan met de verdediging en geen tijd te verspillen aan het uitleggen van de cryptosector aan de rechtbank. Daarover later meer.

Met een nieuwe NFT kan men eigenaar worden van een glamping-resort in de buurt van Bali. De organisator van de NFT-verkoop, LABS, wil de eerste organisator ter wereld worden van 's werelds eerste toeristenresort dat eigendom is van de gemeenschap. Het Kunang Kunang-resort met NFT-functionaliteit heeft meer dan 15 accommodatiepods en 1 privésuite. Het Indonesische eiland Bali ligt op slechts 30 minuten vliegen. Nu de NFT-markt de afgelopen weken is afgekoeld, kunnen de door crowdfunding gefinancierde resorts en NFT-enabled eigendom een ​​nieuw gebied voor de sector openen.

De voorzitter van de Amerikaanse Fed, Jerome Powell, zal later op woensdag verschijnen voor een congrescommissie om te getuigen over de groeiende inflatie in het land. De stijgende kosten van levensonderhoud in de VS werden verwacht, aangezien de federale regering in 2020 twee grote stimuleringspakketten uitbracht en nog een in 2021 om het publiek te redden tijdens Covid-19. Nu het stof op het punt staat neer te dalen rond de ziekte, wordt verwacht dat de economische gevolgen van deze multi-biljoen dollar pakketten het publiek zullen treffen en op de lange termijn problemen voor de economie zullen veroorzaken. Dit zou kunnen resulteren in betere marktomstandigheden voor Bitcoin, omdat het vaak wordt aangeprezen als een inflatiehedge vergelijkbaar met goud.

Bitcoin koers vlak op $ 33k

Bitcoin registreerde in de loop van de dag een minimale netto verandering. Dat vertelt echter niet het hele verhaal, aangezien de koers eerder op de dag een flinke daling liet zien, voordat het herstel volgde. De BTC koers zakte naar een dieptepunt van $ 31,6k voordat hij later op de dag herstelde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 32,3k, precies rond de onderkant van het stabiele handelsbereik van $ 32k- $ 36k. Dit bereik is waar Bitcoin de afgelopen maand of zo is vastgelopen en waar het weigert eronder of erboven te gaan. Vandaag begon de koers eerder op de dag te spelen met de cruciale $ 32k-steun, maar de beren lieten het later op de dag afweten. Om 5 uur 's ochtends begon de koers plotseling te dalen van $ 32,5k en bereikte ongeveer $ 31,7k en bleef daar enkele uren. Deze doorbraak van de weerstand van $ 32k was echter een vals alarm en om 11 uur 's ochtends was de Bitcoin koers weer boven de $ 32,5k en ging daarna niet meer onder de $ 32k. Bovendien boekte Bitcoin ook zijn hoogste punt in 24 uur van rond de $ 32,9k, dus dat is een pluspunt. Maar dat neemt niet weg dat de crypto eerder vandaag enkele uren onder de $ 32k is gedaald voordat het late herstel heeft plaatsgevonden.

Bitcoin staat opnieuw onder enorme druk van de beren die zich richten op de langetermijnweerstand van $ 30k. De laatste keer dat dat gebeurde, ging de cryptocurrency zo laag als $ 28,8k voordat hij sterk herstelde boven $ 30k. Er zijn nog steeds veel kooporders rond de $ 30k-steun en het zal zeker een uitdaging zijn om eronder te navigeren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $615 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was ongeveer 46,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins vlak na eerdere verliezen

Andere cryptocurrencies, hadden een grotendeels bearish dag voordat de eindsprint vandaag de verliezen wegvaagde. Ethereum (ETH) voerde het peloton aan, dat op een gegeven moment een verlies van ongeveer 8,5% optekende en zo laag was als $ 1,84k voordat hij zich herstelde tot net onder $ 2k op het moment van schrijven. Altcoins vertoonden eerder vandaag over het algemeen dezelfde trend, maar de netto verandering in de koers was praktisch nul. Uniswap (UNI, -6%) behoorde tot de grote verliezers van vandaag toen het nieuws naar voren kwam dat een grote investeerder vandaag een aanzienlijk aantal UNI op de markt had gedumpt, waardoor er een onbalans ontstond.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

Rechter wordt boos op BitMEX-advocaten voor "Cryptocurrency-tutorial"

In een bizarre gang van zaken raakte een districtsrechter in Californië geïrriteerd door een presentatie van het team van BitMEX-advocaten over de basisprincipes van cryptocurrencies. De rechter wilde dat de advocaten doorgingen en hun zaak bepleiten in plaats van cryptocurrencies uit te leggen aan de rechtbank.

De rechter, William H. Orrick, was zichtbaar geïrriteerd door de tutorial van de BitMEX-advocaten.

Hij zei:

“Eisers zijn van mening dat de cryptocurrency-tutorial de rechtbank ten goede zal komen. Ik denk van niet", eraan toevoegend dat de eisers "zich moeten concentreren op de taak die voorhanden is - me ervan overtuigen dat ze een plausibele bewering hebben gedaan."

BitMEX was een van 's werelds grootste crypto-derivatenbeurzen, maar nu is het in de problemen gekomen met Amerikaanse federale agentschappen m.b.t. Bitcoin Manipulation Abatement LLC-geschillen. De rechter wilde dat de advocaten doorgingen en hun zaak bepleiten in plaats van de werking van cryptocurrencies uit te leggen aan rechters.

Wat het resultaat van deze zaak ook mag zijn, het is interessant om op te merken dat de rechter zo geïrriteerd raakte door deze tutorial, aangezien rechtszaken saai zijn en erom bekend staan om de hete brei heen te draaien als het gaat om technische details.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram