Bitcoin daalt tot $ 31.000 en voormalig minister van Financiën van de VS ziet het nut van Bitcoin boven goud

Bitcoin vs Goud 

Afbeeldingsbron: Cryptocurrency-nieuws

De BTC koers daalde licht eerder vandaag toen de bearish druk verder toenam en de koers onder de cruciale $ 32k-steun kwam. De digitale valuta ging op een dalende trendlijn die nog steeds voortduurt rond de tijd van publiceren. Altcoins trokken zich vandaag ook terug, sommige ernstiger dan de rest. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft de voormalige Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin in een laatste interview gezegd dat zijn standpunt over cryptocurrencies is geëvolueerd. Hij zegt dat hij nu het nut inziet om Bitcoin aan te houden, boven edele metalen zoals goud. Daarover later meer.

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) gaat 11 miljoen GBP uitgeven om het publiek te waarschuwen voor investeringen in cryptocurrencies. Nikhil Rathi, het hoofd van de FCA, wil een grote campagne starten om de risico's van de digitale valutasector onder de aandacht te brengen. Voorheen was de FCA subtieler geweest over haar waarschuwingen, maar nu lijkt het erop dat ze allemaal tegen de sector ingaan. Ze zijn al begonnen met het richten op de cryptocurrency-exchanges, te beginnen met Binance. Andere landen zoals Italië zetten nu ook stappen als het om Binance gaat.

Het grote wereldwijde betalingsbedrijf Skrill heeft een nieuwe stap aangekondigd om zijn crypto-walletdiensten uit te breiden. Gebruikers van Skrill kunnen nu via de app meer dan 35 belangrijke digitale tokens vasthouden en verhandelen.

Bitcoin koers daalt tot $ 31,5k

Bitcoin’s korte termijn bearish sentiment gaat door en de Bitcoin koers is eerder vandaag opnieuw onder $ 32k gedaald. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had opnieuw een wat saaie, bearish dag, aangezien de stieren er opnieuw niet in slaagden indruk te maken.

De afgelopen 24 uur begon met de koers op ongeveer $ 32,8k, een 48-uurs hoogtepunt. De cryptocurrency kon zijn positie boven $32k echter niet vasthouden en zakte naar beneden nadat hij enkele uren zijwaarts handelde. Deze neerwaartse trend begon rond 6 uur 's ochtends en zet zich nog steeds voort op het moment van schrijven. De laagste waardering die de koers bereikt, ligt rond de $ 31,1k. Hoewel de netto verandering nog steeds laag is, hebben we vandaag een schending van de $ 32k-steun gezien en dat is belangrijk.

Vooruitkijkend hebben de beren de druk opgevoerd en zullen ze blijkbaar snel genoeg voor het steunniveau van $ 30k gaan. Er liggen veel kooporders rond die koers, maar de beren blijken veerkrachtig te zijn en het zal een enorme inspanning vergen om deze koersdaling boven $ 30k te stoppen. De stieren zijn verzwakt en moeten de Bitcoin koers op zijn minst snel weer boven $ 32k brengen, anders zal er meer en meer momentum naar de beren verschuiven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 586 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt was 45,88%, ongeveer 0,3% minder dan het niveau van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden eerder vandaag een grotendeels bearish dag. Sommige munten verzetten zich en hielden stevig vast, wat resulteerde in enige winst voor de altcoin-markt in het algemeen ten opzichte van BTC.

Binance Coin (BNB, 0,5%) bleef in de loop van de dag grotendeels onveranderd. Ripple (XRP, -4,4%), Uniswap (UNI, -4,3%) en Litecoin (LTC, -4,6%) boekten allemaal geringere verliezen dan Bitcoin zelf. Veel van de andere cryptocurrencies boekten grotere verliezen dan die van Bitcoin (BTC, -4%).

In ander nieuws…..

Voormalig minister van Financiën van de VS zegt dat vervanging van Bitcoin door goud begrijpelijk is

Steven Mnuchin, de voormalige Amerikaanse minister van Financiën onder Donald Trump, heeft gezegd dat investeren in Bitcoin en goud "begrijpelijk" is en dat zijn standpunt over de cryptocurrency-sector is geëvolueerd sinds hij zijn ambt heeft verlaten. Mnuchin maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview op CNBC's Squawk Box.

Mnuchin, die onder de regering-Trump vier jaar lang zijn baan behield, was een anomalie omdat de grillige leider de gewoonte had om zijn werknemers onder bizarre omstandigheden te ontslaan. Slechts heel weinigen overleefden hun openbare ambten, waarbij Mnuchin de uitverkorene was vanwege zijn belangrijke functie. Hij was vooral de frontman van Trump toen hij verwikkeld raakte in een zinloze handelsoorlog met China. Mnuchin was behoorlijk anti-crypto toen hij tot eind 2020 aan de macht was en is pas onlangs van standpunt veranderd.

Maar wat heeft hem ertoe gebracht het te veranderen? Het antwoord is dat de enorme sommen geld die door grote bedrijven in de sector worden gestort, er iets mee te maken kunnen hebben. Deze intensieve lobby-inspanning is gericht op politici en beïnvloeders van de Amerikaanse regering en lijkt nu vruchten af ​​te werpen. In de VS kunnen grote bedrijven enorme hoeveelheden geld uitgeven, rechtstreeks aan politieke campagnes en met groot effect, zonder veel gedoe.

Mnuchin beweert echter nog steeds dat hij geen Bitcoin bezit en dat ook niet van plan is in de nabije toekomst.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram