Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin Walvis verplaatst na 9 jaar $ 26 miljoen in BTC en China breidt hardhandig optreden tegen crypto-mining uit naar andere provincie

Bitcoin walvis 

Na, sinds 2012, 740 Bitcoin (BTC) vast te hebben gehouden, heeft een Bitcoin-whale na een onderbreking van negen jaar besloten om het virtuele vermogen te verplaatsen. Uit gegevens blijkt dat de persoon de munten eind mei 2012 kocht voor een totale prijs van $ 3.700. Op het moment van schrijven is de Bitcoin in totaal 26 miljoen dollar waard.

Snelle berekeningen laten zien dat de BTC ongeveer 3.330 dagen inactief bleef, waarbij Bitcoiners de verplaatsing op 12 juli meldden. Uit gegevens blijkt echter dat de eerste 740 Bitcoin niet het enige bedrag in de betreffende wallet is, aangezien de walvis kleine hoeveelheden BTC heeft gekocht door de jaren heen.

Volgens statistieken van Blockchair heeft de walvis de voorraad in twee verschillende portefeuilles overgebracht. Een van de portemonnees had het grootste bedrag, namelijk 640 Bitcoin, terwijl de andere 100 Bitcoin ontving.

De ontvangende adressen stuurden de Bitcoin later echter naar verschillende andere adressen. De gebeurtenis lokte echter hilarische reacties uit van de Bitcoin-gemeenschap op sociale-mediaplatforms.

Reacties op Twitter

Sommigen zeiden bijvoorbeeld dat de walvis zo lang heeft gewacht omdat hij het wachtwoord van zijn wallet was vergeten en "niet vanwege de hold-strategie". Als zodanig zal hij een goede nacht hebben "na vele jaren proberen het wachtwoord te achterhalen."

Anderen zeiden dat als ze 9 jaar lang zulke bedragen hadden vastgehouden zoals de walvis deed, ze "[hun] portefeuille 78.650.542 keer zouden hebben gecontroleerd." Anderen feliciteerden hem met het investeren in iets waarvan hij de toekomst niet kende.

Een Twitter-gebruikersnaam @KevinSvenson_ merkte bijvoorbeeld op dat "het gekke is dat de persoon die deze BTC 9 jaar geleden kocht niet had kunnen weten hoe de toekomst eruit zou zien. Dus het is veilig om te zeggen dat zijn leven voor altijd is veranderd. Proficiat."

Interessant genoeg lijkt dit jaar de walvissen in beweging te hebben gebracht, aangezien er steeds meer waarnemingen worden geregistreerd. Begin vorige maand werd bijvoorbeeld een andere “walvis in actie” gevangen die meer dan 10.000 Bitcoin verplaatste nadat hij ze meer dan tien jaar had vastgehouden.

Beschikbare gegevens geven aan dat de meeste walvissen hun rijkdom in de begintijd vergaarden door Bitcoin-mining in de tijd dat Satoshi Nakamoto, de pseudonieme maker van Bitcoin, nog actief was. Volgens waarnemers was een deel van de motivatie de extreem lage moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining in die tijd.

Uit gegevens blijkt bijvoorbeeld dat in 2010, ongeveer twee jaar nadat Bitcoin ontstond, de moeilijkheidsgraad voor mining varieerde van 1,18 tot 14.484, wat ruimte bood voor op CPU en GPU gebaseerde mijnbouw. De moeilijkheid daarentegen bedraagt ​​momenteel meer dan 21 biljoen, een stijging van meer dan 145 miljard procent!

China verspreidt zijn hardhandig optreden tegen Bitcoin-mining naar provincie Anhui

Terwijl Bitcoin-walvissen hun vroege miningbeloningen verplaatsen, blijft China rake klappen uitdelen aan crypto-miners in het land.

Volgens rapporten heeft de regering van het land het harde optreden verplaatst naar Anhui, een provincie in het oosten van China. De autoriteiten van de provincie hebben hun reden om mijnbouwprojecten te verdrijven echter gebaseerd op het besparen van elektriciteit.

De aankondiging vermeldde dat Anhui verschillende maatregelen heeft opgesteld om energie te besparen. Helaas maken crypto-miningprojecten en andere projecten die grote hoeveelheden elektriciteit verbruiken deel uit van de projecten die zijn gemarkeerd voor sluiting.

Naast het terugdringen van het grote elektriciteitsverbruik, willen de autoriteiten in de provincie beoordelen hoe datacenters worden gebouwd met een focus op energieverbruik. Anhui is gerangschikt als de achtste meest bevolkte provincie van China.

De belangrijkste elektrische energie van de provincie komt van kolencentrales en waterkrachtcentrales. Zonne- en windcentrales vormen een klein deel van de energiebronnen.

Bitcoin-mining aanpakken onder het mom van energiebesparing

Voor sommigen maakt Anhui's campagne om hoog stroomverbruik te beteugelen deel uit van China's bredere optreden tegen Bitcoin en andere cryptomining-activiteiten.

Volgens Wu Blockchain, een Chinese crypto-journalist, heeft de primaire elektriciteitsmanager van het land een kennisgeving uitgegeven dat crypto-mijnprojecten in het hele land moeten worden stopgezet.

Op Twitter zei Wu Blockchain dat de State Grid Corporation of China een kennisgeving heeft doen uitgaan aan alle delen van het land met het verzoek aan cryptocurrency-miningprojecten om hun bedrijven op te doeken. Wu Blockchain voegde eraan toe dat Anhui een van de provincies is die de richtlijn zijn gaan implementeren vanwege “een tekort aan elektriciteit”.

Andere Chinese provincies die de afgelopen maanden cryptomining hebben verboden, zijn onder meer Qinghai, Sichuan, Binnen-Mongolië en Yunnan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram