Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers terug op $ 32k en Paypal verhoogt de aankooplimiet voor cryptovaluta naar $ 100k

PayPal crypto 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin was de hele dag grotendeels vlak, maar slaagde er op het moment van schrijven in om een ​​netto waardestijging er uit te persen tot ongeveer $ 32k. De cryptocurrency staat onder zware druk van de beren en dat is te zien aan de BTC koers, maar later op de dag was er wat rust. Altcoins verloren ook wat waarde voordat ze iets later op de dag wat herstelden. Daarover later meer.

Ander nieuws: het grote wereldwijde betalingsbedrijf Paypal heeft de crypto-aankooplimiet voor zijn app verhoogd van $ 20.000 naar maar liefst $ 100.000. Het bedrijf stond vorig jaar crypto-eigendom en aankoop/verkoop toe op z’n platform en stelt gebruikers zelfs in staat om met crypto te betalen in miljoenen winkels over de hele wereld. Deze laatste stap zou de al sterke positie van het bedrijf in de sector verder kunnen versterken.

Een Amerikaanse rechter heeft het juridische team van Ripple toegestaan ​​een voormalige toezichthouder van de Securities and Exchange Commission (SEC) te dagvaarden die publiekelijk zei dat ETH geen effect was. De beslissing stelt de Ripple-advocaten in staat om lastige vragen te stellen aan de toezichthouder en hem zelfs te dwingen het verhaal te vertellen dat hij vindt dat Ethereum en Ripple vergelijkbaar zijn en daarom beide geen effecten zijn. Daarover later meer.

Binance heeft de handelsopties voor aandelentokens stopgezet. De crypto-exchange staat onder druk van over de hele wereld en past zich nu dienovereenkomstig aan. Aandelentokens zijn gekoppeld aan echte aandelen die zijn geregistreerd op grote beurzen zoals Nasdaq en NYSE. Het verhandelen van deze tokens zal echter duidelijk meer reactie uitlokken van effectentoezichthouders. Dat is de belangrijkste reden waarom de Binance besloot om helemaal te stoppen met handelen in deze aandelentokens.

Het Japanse ministerie van Financiën huurt crypto-experts in om te helpen bij het ontwikkelen van strengere wereldwijde handelsregels. Het ministerie zal deze regels vervolgens voorstellen in wereldwijde fora voor verdere beraadslaging en goedkeuring. Japan is vooral geïnteresseerd in het inperken van stablecoins zoals USDT, USDC, Paxos en anderen en wil een duidelijk mechanisme voor hun transacties.

De Bitcoin koers herstelt iets naar $ 32k

Bitcoin herstelde zich enigszins om eerder vandaag terug te keren boven $ 32k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een wat tamme dag, ondanks zware druk van de beren. Dit toont aan dat de koopactiviteit onder $ 32k nog steeds aanzienlijk hoog is en dus een verdere koersdaling onder controle houdt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 31,5k. Het bleef de hele dag binnen $ 1k van deze waarde, wat een record lage volatiliteit is voor de Bitcoin koers. De lage volatiliteit duidt ook op een aanzienlijke prijsconsolidatie, die de laatste paar maanden na de grote koersdaling aan de gang is. Voortbordurend op de dagelijkse activiteit, ging Bitcoin eerder op de dag verder naar beneden en bereikte een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 31,2k voordat hij later op de dag wat herstelde.

De koers bevindt zich momenteel net onder $32k, maar een opwaartse beweging is op dit moment blijkbaar onwaarschijnlijk, aangezien de beren er nog steeds sterk genoeg uitzien om opnieuw een stap te zetten richting de $30k-steun. De stieren zijn zwak en ze moeten zich snel hergroeperen om te voorkomen dat de beren een succesvolle uitdaging aangaan op de cruciale $30k-steun. De beren aan de andere kant maken langzaam winst, maar de steun van $ 32k is nog niet volledig overwonnen, dus misschien moeten ze daar wat meer moeite doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 600 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 46,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Koersdalingen onder altcoins

Altcoins hadden ook een matige dag op de cryptomarkt en velen van hen boekten na verloop van tijd lichte verliezen. Ethereum (ETH) bereikte een dieptepunt van $ 1.85k voordat het zich herstelde tot ongeveer $ 1.92k op het moment van schrijven, met bijna geen netto verandering. Maar Binance Coin (BNB, -2,5%), Cardano (ADA, -2%), Dogecoin (DOGE, -5%), Polkadot (DOT, -6%) boekten allemaal wat verliezen ten opzichte van de USD. Dit resulteerde in de algehele toename van de Bitcoin-dominantie in de cryptografieken.

In ander nieuws…..

Amerikaanse rechter staat Ripple toe om Pro-crypto SEC-functionaris te ondervragen

De Ripple-SEC-zaak heeft opnieuw de krantenkoppen gehaald, aangezien het beklaagde Ripple Labs een kleine overwinning heeft behaald. Hun advocaten kunnen nu William Hinman dagvaarden, een pro-crypto SEC-functionaris die ooit zei dat Ethereum geen effect was, wat impliceert dat het niet onder de jurisdictie van de SEC viel. Ripple-advocaten gaan hun vragen zo formuleren dat ze Hinman zullen laten toegeven dat de meeste cryptocurrencies geen effecten zijn en als gevolg daarvan zou Ripple ook vrij moeten zijn van de jurisdictie van de SEC.

Ripple is momenteel in de rechtbank om te voorkomen dat de SEC jurisdictie over de SEC claimt en daarom het gebruik ervan in Amerika effectief verbiedt. De zaak begon eind 2020 en het gaat nog steeds door, waarbij Ripple's XRP-cryptocurrency hierdoor aanzienlijke waarde veroor.

Hinman haalde de krantenkoppen in 2018 toen hij in een openbare toespraak zei dat "huidige aanbiedingen en verkopen van Ether geen effectentransacties zijn". Tot nu toe weigerde de SEC, de moederorganisatie van Hinman, de advocaten van Ripple toe te staan ​​de verklaring van Hinman in de zaak te betrekken, maar nu heeft rechter Sarah Netburn de advocaten van Ripple toch toestemming gegeven om dit te doen, waardoor ze een kleine overwinning hebben behaald. De zaak zelf is echter nog lang niet voorbij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram