Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op $ 31,8k en kunstenaar Damian Hirst vergelijkt NFT's met de uitvinding van papier

NFT (Non Fungible Token) 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 31,8k rond de tijd van de pers. De cryptocurrency probeerde echter eerder op de dag een nieuwe beweging naar $ 31k en lager te maken toen de druk van de bearish setup toenam. Altcoins boekten ook flinke dips voordat ze later op de dag een deel van de verliezen herstelden. Daarover later meer.

Ander nieuws: kunstenaar Damian Hirst heeft de komst van Non Fungible Tokens (NFT's) vergeleken met de uitvinding van papier zelf en hoe het de mensheid heeft beïnvloed. De kunstenaar heeft een progressieve missie om NFT's geaccepteerd en verhandeld te krijgen over de hele wereld. Daarover later meer.

Aave cryptocurrency-oprichter Stani Kulechov wil een groot platform als Twitter inzetten op de Ethereum-blockchain. Hij gaf deze opmerkingen nadat Twitter-CEO Jack Dorsey een niet-Bitcoin-bewaarplatform aankondigde met enkele functies die vergelijkbaar zijn met Aave. Het inzetten van Twitter op Ethereum is een grote vraag aan het op een na grootste cryptocurrency-netwerk, aangezien het momenteel lijdt aan een gebrek aan schaalbaarheid waardoor het gebruik ervan alleen in randsystemen wordt beperkt. Iets als Twitter op Ethereum krijgen zou in het huidige scenario onmogelijk zijn en het kan gewoon een gimmick van Kulechov zijn om na een aantal grote verliezen weer in het nieuwscircuit te komen.

Na China treedt het Oost-Aziatische land Maleisië ook hard op tegen crypto-miners die in het land actief zijn. De Maleisische autoriteiten gingen nog een stap verder en vernietigden voor miljoenen dollars aan mijnbouwapparatuur nadat ze beweerden dat de miners illegaal opereerden. Deze nieuwe aanmatigende trend door de regeringen kan meer onrust veroorzaken onder de mining-gemeenschap en hen dwingen naar gebieden te gaan met minder anti-crypto-houding.

Bitcoin koers speelt met $ 31k-niveau voordat het weer herstelt

Bitcoin had vandaag een ietwat bearish dag maar herstelde de verliezen weer door te eindigen op $ 31,8k op moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeerde opnieuw de steun van $ 31k te breken, maar faalde.

De afgelopen 24 uur begon met de cryptocurrency rond de $ 31,9k en handelde in de buurt van $ 31,8k op het moment van schrijven, zodat het aan het eind van de dag een zeer verwaarloosbare verandering liet zien. Het begin en einde doen echter geen recht aan de handelstrend van de hele dag. Het plaatste heel vroeg op de dag rond 2 uur 's nachts bijna een dieptepunt van 48 uur. Maar de koers herstelde zich daarna enigszins tot $32k en handelde vervolgens een groot deel van de dag afwisselend boven $31.5k. De trend leek erg op die van gisteren, maar de beren konden de beweging niet voltooien door onder de $ 31k te gaan.

De bearish trend is op dit moment behoorlijk dominant en dit resulteert in een aantal betekenisvolle neerwaartse bewegingen van de koers. De beren hebben de afgelopen twee maanden echter nog steeds geen beslissende stap naar $ 30k en lager gemaakt en dat biedt enige hoop voor de stieren. Laatstgenoemden moeten nieuwe energie opdoen en zich voorbereiden om de rollen om te draaien. Zolang de BTC koers echter onder $36k blijft, kunnen we geen verandering in de trend van de cryptocurrency verwachten.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins verliezen en herstellen vervolgens

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden over het algemeen ook een enigszins bearish dag voordat ze later op de dag wat prijsstijgingen boekten. Ethereum bereikte $ 1.85k voordat het herstelde tot $ 1.91k op het moment van schrijven. Evenzo gingen Binance Coin (BNB, -2%), Ripple (XRP, -1,3%), Litecoin (LTC, -3,1%), Uniswap (UNI, -3,7%), enz. allemaal naar beneden voordat ze weer wat herstelden

In ander nieuws…..

Kunstenaar Damian Hirst vergelijkt NFT's met de uitvinding van papier

Damian Hirst, een bekende hedendaagse kunstenaar, heeft de Non Fungible Token (NFT)-manie vergeleken met de uitvinding van papier. Hirst heeft een heel scala aan kunst die hij als NFT's veilt. Hij zei:

"Ik zag [NFT's] gewoon als iets geweldigs", zei Hirst. "Ik zag het als de uitvinding van papier ... We leven al in een wereld waar je kunstwerken, afdrukken en edities kunt hebben, en dan lijkt het alsof je kunstwerken, afdrukken, edities en NFT's kunt hebben [...] met NFT's Ik denk dat het de wereld verandert, en het zal de wereld veranderen."

Deze vergelijking is een beetje onrealistisch, aangezien de uitvinding van papier honderden jaren duurde om zichzelf te perfectioneren vanaf de vroege papyrus tot de Gutenbergbijbel en het veranderde kennis, kunst, techniek, technologie, alles. NFT's daarentegen hebben momenteel een zeer beperkte toepassing bij het veilen van unieke objecten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram