Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt naar $ 30,5k terwijl Binance $ 380 miljoen aan BNB verbrandt

Binance 

Afbeeldingsbron: Tokeneo

Bitcoin kreeg eerder vandaag te maken met een nieuw spervuur ​​​​van de beren toen de koers lager daalde tot ongeveer $ 30,5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie werd de afgelopen dagen rond de $ 31- $ 32k verhandeld, maar zakte nu lager naarmate de druk van de beren toenam. Altcoins vielen nog harder dan Bitcoin zelf. Daarover later meer.

Omstreden crypto-exchange Binance heeft aangekondigd dat het vrijwillig 1,2 miljoen BNB-tokens heeft verbrand. Deze actie komt nadat de beurs onder druk staat van Europese autoriteiten, ook in Nederland. Daarover later meer.

De populaire voetbalclub Arsenal, gevestigd in Londen, heeft de lancering aangekondigd van een nieuw AFC-token op Socios. Met deze lancering zal het team waarschijnlijk miljoenen Arsenal-fans over de hele wereld bereiken. De club presteert momenteel echter niet goed en wist als negende te eindigen in de eredivisie, dus de feedback van de trouwe fans kan meedogenloos zijn.

Volgens een recente verklaring van de vice-minister van Financiën van Turkije ligt er een nieuwe cryptowet klaar voor debat in het parlement. Er is niet veel bekend over de nieuwe wet, maar de verwachting is dat deze veel strenger zal zijn dan de status-quo, met meer controles op het witwassen van geld en meer toezicht op crypto-exchanges.

Volgens een verklaring van South China Morning Post zal de krant 118 jaar oude artefacten vereeuwigen als Non Fungible Tokens (NFT's). Door deze stap wordt de krant de eerste in China die legaal NFT's gebruikt voor het opnemen van historische documenten.

De Bitcoin koers zakt naar $ 30,5k

Bitcoin had een grotendeels bearish maandag toen de beren de druk op de cryptocurrency opvoerden. De Bitcoin koers ligt nu ver onder het comfortabele bereik van $ 32k- $ 36k dat werd aangeprezen als een bufferzone tussen de stieren en de beren. Nu is het gevecht aan de gang en kunnen de beren toeslaan.

De afgelopen 48 uur begon de koers op ongeveer $ 31,8k. De stieren hielden een zeer kort offensief om de koers rond 3 uur 's ochtends op een gegeven moment weer boven $ 32,3k te brengen. De actie was echter van korte duur, aangezien de koers opnieuw waarde verloor en nog lager ging, rond de $ 31,3k. Vervolgens handelde het de meeste tijd zijwaarts rond dat niveau. Maar op maandag, om 14.00 uur, daalde de BTC koers tot een dieptepunt van $ 30,5k en is sindsdien rond dat niveau gebleven. Het wordt verhandeld tegen $ 30,7k op het moment van schrijven.

Bitcoin staat momenteel onder druk van de beren, daar is geen twijfel over mogelijk en de steun van $ 30k ligt in het vizier. De beweging hieronder is echter veel lastiger omdat er een muur van orders tussen $ 28k- $ 30k wacht op de beren. Vorige maand ging de koers onder de $30k tot $28,8k, maar kon niet verder daaronder en herstelde zich in een mum van tijd terug naar $37k. De beren lijken deze keer echter veel stabieler en kunnen moeilijkere tegenstanders blijken te zijn die een nog diepere koersbeweging kunnen afdwingen, maar alleen de tijd kan dat uitwijzen. De stieren aan de andere kant verkeren in een erbarmelijke toestand en moeten de koers binnen de kortste keren weer boven $ 32k brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is momenteel ongeveer $ 571 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is 46,51%, een lichte stijging ten opzichte van zaterdag.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten de afgelopen 48 uur ook aanzienlijke verliezen. Ethereum bereikte $1,8k voordat het een klein herstel boekte naar $1,82k. Binance Coin verloor -8,5% in waarde ondanks het verbranden van meer dan 1,2 miljoen tokens. Evenzo boekten Polkadot (DOT, -8,5), Litecoin (LTC, -4,5%), Dogecoin (DOGE, -5,5%), Bitcoin Cash (BCH, -5,5%) en Solana (SOL, -10%) grote koersverliezen.

In ander nieuws….

Binance verbrandt 1,2 miljoen BNB-tokens

Binance is doorgegaan met zijn beleid om 20% van zijn kwartaalwinst in Binance Coin (BNB) te verbranden. Verbranden is wanneer je een munt definitief volledig uit omloop haalt, waardoor de waarde van bestaande tokens in de handen van investeerders toeneemt. Het is vergelijkbaar met bedrijven die zich bezighouden met het terugkopen van aandelen.

Volgens de laatste tweet van de CEO van Binance, Changpeng Zhao, is er zoals beloofd een enorm bedrag van 1,2 miljoen BNB ($380 miljoen) verbrand. Dit is de op één na grootste BNB-burn in de geschiedenis na maart, waarbij voor meer dan $ 600 miljoen aan BNB werd verbrand.

Deze actie zou voor BNB-kopers een mogelijkheid kunnen bieden om in te stappen, maar dat is misschien niet het geval, aangezien de exchange onder druk staat van toezichthouders in Europa. In Nederland werden verschillende functies van de beurs verboden na het Engelse verbod op Binance-derivaten en fiat-opnamemogelijkheden. Hoewel Binance een te grote exchange is om gemakkelijk te worden afgeschrikt, zal het veel inspanning vergen van de in Hong Kong gevestigde crypto-exchange om aantrekkelijk te blijven voor gebruikers, vooral in de EU en het VK.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram