Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt naar $ 29,2k en Axe onthult een bodyspray met Dogecoin-thema

Axe Doge-spray 

Afbeeldingsbron: AX op Twitter

Bitcoin daalde eerder vandaag tot onder $30k toen het bearish momentum toenam. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie dook na een onderbreking van een paar weken onder dit lange termijn steunniveau en heeft een groot deel van de dag onder dit niveau gehandeld. Altcoins registreerden eerder vandaag ook een grote prijsdaling en kwamen in de buurt van dieptepunten van meerdere weken voordat ze enigszins herstelden. Daarover later meer.

Ander nieuws: het bedrijf Axe bodyspray heeft een op Dogecoin geïnspireerde bodyspray-lijn in beperkte oplage gelanceerd. Er wordt gekscherend naar verwezen als “Dogecan” en de geur wordt beschreven als "dank Musk", wat een mooie woordspeling is omdat Musk een geurtype is naast de achternaam van Elon, de CEO van Tesla. Klanten moeten zich registreren op de website van het bedrijf en krijgen een gratis monster van Dogecan, zolang de productvoorraad strekt. Het lijkt er echter op dat Axe te laat is voor het Doge-feest, aangezien het token onlangs een grote klap heeft gekregen en nu onder $ 0,18 handelt na eerdere hoogtepunten rond $ 0,7 te hebben gezien.

Rothschild Investment Corporation heeft z’n Bitcoin-investering met meer dan 300% verhoogd in een belangrijke stap door het kopen van aandelen in Grayscale's Bitcoin-trust. Deze beslissing is opmerkelijk aangezien de Rothschild Group een van 's werelds rijkste kapitaalbezitters is. Het heeft ook banden met de Rothschild-familie die lange tijd de goudprijs controleerde en bepaalde. Daarover later meer.

Een nieuw beleidsvoorstel van de Europese Commissie zou kunnen leiden tot een verdere aanscherping van de regelgeving m.b.t. de cryptocurrency-sector in de EU. De focus ligt nu op grote anonieme transacties en het opsporen van witwaszaken. Het nieuwe beleidsvoorstel zal crypto-exchanges dwingen om aanvullende regels na te leven m.b.t. anti-witwaspraktijken en daarover extra informatie te verzamelen, met name daar waar grote bedragen aan crypto zijn betrokken. Hiertoe moeten de naam, het adres en de ID van de initiator van de transactie worden geregistreerd en aan de autoriteiten worden gemeld. Hoewel dergelijke wetten over het algemeen te goeder trouw zijn bedoeld, belemmeren ze uiteindelijk de vooruitgang van de sector. Miners krijgen bijvoorbeeld nieuw geslagen crypto's en ze zullen moeite hebben om uit te leggen waar ze hun crypto hebben gekregen als ze de eerste gebruikers zijn.

Bitcoin koers zakt onder $30.000

De Bitcoin koers daalde tot onder de $30k en plaatste een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $29,2k voordat het herstelde tot ongeveer $29,8k op het moment van schrijven. Zoals gisteren voorspeld door het Bitcoin Koers-team, daalde de koers onder $30k, maar raakte een koopmuur eronder, dus verdere koersdaling is tot stilstand gekomen. Over het algemeen is de netto verandering ook laag, maar dat maakt niet uit, aangezien de beren de koers in de loop van de tijd langzaam naar beneden trekken.

De laatste 24 uur begon met de BTC koers rond de $30,6k. Het boekte echter een koersstijging tot $ 31k voordat het later spectaculair daalde. Om 4 uur 's ochtends tijdens de piekuren in Noord-Amerika, begon de cryptovaluta een neerwaartse trend die de koers deed dalen, eerst tot ongeveer $ 30k en daarna verder omlaag in een kwestie van uren. Het laagste niveau dat de Bitcoin koers bereikte was ongeveer $ 29,2k, voordat hij voor de rest van de dag terugkeerde naar ongeveer $ 29,5k en hoger. De totale netto verandering was daarom minder dan $ 1000.

De beren slaan momenteel hard toe in de cryptosector en Bitcoin voelt dat. Er worden allerlei voorspellingen gedaan in de sector over hoe laag de koers zal gaan met schattingen variërend van $ 20k- $ 28k. Voor velen blijft $ 30k echter intact als steun op lange termijn. Voor de korte termijn kan de koers echter verder naar beneden glijden, om daar wat grotere kooporders te ontmoeten en later terug te bewegen tot boven $ 30k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 558 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale crypto-marktkapitalisatie bedraagt ​​46,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook verliezen tijdens de handelsessie vandaag. Een deel van de verliezen werd later echter goedgemaakt en dat minimaliseerde het algehele negatieve effect op de koersen aan het einde van de dag.

Binance Coin (BNB, -5%), Cardano (ADA, -4,3%), Uniswap (UNI, -5%), Bitcoin Cash (BCH, -4,5%) en Litecoin (LTC, -4,3%) behoorden tot de opvallende verliezers van vandaag, met verliezen hoger dan die van Bitcoin.

In ander nieuws…..

Rothschild Investment verhoogt Bitcoin-portfolio met 300% ondanks bearmarkt

De Rothschild Investment-groep, een van de grootste kapitaalhouders ter wereld, heeft stilletjes hun crypto-investering verhoogd via Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Het bevestigde in een recente aanvraag bij de SEC dat het nu meer dan 141.405 aandelen van GBTC bezit. Hoewel dit over het algemeen geen groot bedrag is, aangezien de waarde bijna $ 3,8 miljoen bedraagt ​​(één GBTC-aandeel is 0.0009397 BTC waard), toont het, ondanks het momenteel sterke bearish marktsentiment een toenemende trend om in de cryptosector te stappen.

Volgens de topman van Grayscale, Michael Sonnenshein, stappen zulke grote investeerders in voor de lange of middellange termijn en de huidige marktschommelingen storen hen niet zo veel. Grayscale was een van de drijvende krachten achter de huidige Bitcoin bull run die eind 2020 begon, maar de kortetermijnbelangstelling daarvoor is aanzienlijk afgenomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram