Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ex-bokskampioen Mike Tyson’s "Bitcoin of Ethereum" tweet splitst cryptogemeenschap

 

Mike Tyson, een ex-zwaargewicht bokskampioen, stelde dit weekend een vraag op Twitter om een ​​winnaar te vinden tussen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). In een tweet aan zijn meer dan 5,5 miljoen Twitter-volgers vroeg Tyson wat beter is, BTC of ETH?

De voormalige bokskampioen is geen nieuw gezicht in de crypto-industrie. Zo trad hij onlangs toe tot de wereld van NFT's (non-fungible tokens). Ook was hij in 2015 verbonden aan een bedrijf dat betrokken is bij Bitcoin-geldautomaten.

 

Tyson, ook wel "Iron Mike" [of] "Kid Dynamite" genoemd, plaatste de vraag zaterdag op Twitter. Op het moment van schrijven had het bericht 12.600 reacties en 4.300 retweets verzameld. De tweet trok met name reacties van onder meer Busta Rhymes, een legendarische rapper. De rapper merkte op dat hij "de laatste 30" minuten had besteed aan het lezen van opmerkingen.

Anderen die reageerden op de tweet van Tyson zijn Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, en Jack Dorsey, de oprichter van Twitter. Saylor vertelde de voormalige bokskampioen dat hij meer dan "duizend uur" heeft besteed aan het proberen te beslissen welke tussen BTC en ETH de winnaar is.

Hij voegde eraan toe dat hij "tot nu toe" bijna $ 3 miljard heeft gestoken in de toonaangevende cryptocurrency. Volgens Saylor is Bitcoin "de toekomst van digitaal eigendom." Aan de andere kant antwoordde Dorsey met een link naar een webplatform dat bekend staat als “hallo Bitcoin”.

Bitcoin (BTC) is halal, vreedzaam en eerlijk

Een leidinggevende van Paxful kwam ook tussenbeide en merkte op dat BTC niet alleen 'halal' is, maar ook 'vreedzaam, eerlijk geld'. Hij voegde eraan toe dat Ethereum bedoeld is om het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem van stroom te voorzien. Hij onthulde echter dat hij vooral van Bitcoin houdt.

Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om steun te zoeken voor andere virtuele valutaprojecten zoals Baby Doge. Weer anderen vertelden Tyson dat hij beide activa moest kopen in plaats van een van beide te kiezen.

Zoals te verwachten was, ontketende dit een superioriteitsstrijd tussen Bitcoin- en Ethereum-supporters, waarbij Bitcoiners de strijd aanwakkerden.

Bijvoorbeeld, @Parman_the bagatelliseerde ETH en zei dat "De schaarste van Bitcoin onveranderlijk is. Ethereum's kunnen worden gewijzigd. BTC bestrijdt de monetaire onderdrukking van de mensheid door de centrale bank.”

BTC en Ethereum lijken meer op "appels en sinaasappels"

De Twitter-gebruiker beschuldigde Ethereum er ook van gecentraliseerd te zijn, en merkte op dat het "door centrale banken kan worden gestopt".

Het antwoord van @Parman_the kreeg in gelijke mate steun en kritiek. Sommigen zeiden dat BTC "is gemaakt om de mensheid tot slaaf te maken", terwijl anderen zeiden dat het democratisch was. Om de verhitte discussie wat af te koelen, merkte @bobarino_vinny op dat Bitcoin en Ethereum meer op 'appels en peren' lijken. Daarom moet "een portefeuille beide bevatten, met toewijzing van minder risico aan BTC."

Sommige Ethereum-supporters wendden zich tot Saylor en vroegen hoe hij "1000 uur kon besteden aan het bestuderen van een voltooide deal", waarbij "de toekomst ontwikkeling nodig heeft = Ethereum."

Terwijl Bitcoin-supporters hun verhitte discussie met ETH-supporters voortzetten, merken BTC-analisten op dat de leidende crypto waarschijnlijk voor een langere periode zal stagneren op $ 30K.

Onlangs plaatste Ecoinometrics een reeks tweets waarin de koersdaling van BTC sinds zijn ATH (all-time high) werd geëvalueerd. De analyseprovider merkte op dat de prijsverlaging "de langste" is die Bitcoin heeft meegemaakt na een koersstijging na een halving-event.

Ecoinometrics vergelijkt het huidige Bitcoin-prijsgedrag met wat er in 2013 werd ervaren. Volgens de analist is de huidige BTC-koersdaling de op één na grootste en hebben de beren nog steeds de overhand.

95 dagen, daling van 55% procent

In een van de tweets merkte de analyseprovider op dat na de recente Bitcoin-halvering, Bitcoin zeven dagen lang vastzit op iets boven $ 31.500. Ze voegden eraan toe dat BTC met 55 procent was gedaald "95 dagen sinds de laatste ATH", en dat het einde van de daling nog niet in zicht is.

 

Ecoinometrics zei ook dat de prijsverlaging "heel veel lijkt op 2013", en waarschuwt dat als de trend zich voortzet, de Bitcoin koers waarschijnlijk een tijdje "rond" de grens van 30.000 USD zal zweven.

De beoordeling door de analyseprovider van de Bitcoin-markt viel samen met de observatie van Julio Moreno. Moreno, een econoom, schreef een blog over de volatiliteit van BTC. Terwijl hij op zoek was naar de mening van zijn lezer over prijsvolatiliteit, merkte Moreno op dat hij volatiliteit niet als slecht ziet, aangezien het prijsstijgingscycli volgt.

De econoom ondersteunde zijn argument door te zeggen dat de heftige volatiliteit van Bitcoin meestal "op markttoppen" plaatsvindt.

Moreno voegde eraan toe dat bitcoiners aan de koopkant moeten toeslaan wanneer de volatiliteit laag is, omdat er meestal verminderde prijsschommelingen worden waargenomen voordat Bitcoin de lucht in gaat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram