Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 32.000 en Crypto Miljardair onthult forse aankopen onder $30k

​​

Afbeeldingsbron: Nick Youngson onder CC

Bitcoin is terug boven $ 32k terwijl de stieren zich verzamelen terug te vechten tegen de immense bearish druk. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bracht enige tijd onder $30k door, maar uiteindelijk werd de beweging in de ochtend teniet gedaan door de bulls die erin slaagden de Bitcoin koers weer boven $32k te herstellen op het moment van schrijven. Altcoins herstelden zich ook sterk en boekten grote winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de investeringsmaatschappij van crypto-miljardair Sam Bankman-fried heeft volgens een laatste onthulling flink ingekocht onder $30k. Alameda Research, het bedrijf in kwestie, heeft in de loop der jaren veel geld geïnvesteerd in de cryptosector en cruciale historische dips gekocht. Als de koers blijft stijgen, kan het een goede koop blijken te zijn.

Volgens een recent onderzoek van Nickel Digital Asset Management blijft veiligheid een van de grootste zorgen voor beleggers, ondanks de steeds toenemende interesse in de cryptosector. Deelnemers aan het onderzoek waren inwoners van de VS, het VK, de VAE, Duitsland en Frankrijk met meer dan $ 270 miljard aan beheerd vermogen.

De Amerikaanse Bitcoin-mijngigant Core Scientific is dicht bij een notering op de Nasdaq met een initiële geschatte waardering van ongeveer $ 4,3 miljard. De crypto-miningsector in de VS kent een enorme hausse na het hardhandig optreden tegen miners in China. Deze seismische verschuiving heeft ervoor gezorgd dat de VS zich opnieuw heeft gevestigd als een toonaangevende bestemming in de sector.

JP Morgan-klanten voelen zich steeds meer aangetrokken tot de cryptosector en willen hun geld hier investeren, aldus Mary Callahan Erdoes, de bankdirecteur voor vermogensbeheer. Hoewel de leidinggevenden van de bank nog steeds sceptisch zijn over het vermogen van de sector om op lange termijn nuttig te zijn, zijn de klanten dat niet en moet de bank dienovereenkomstig reageren. JP Morgan biedt al crypto-bewaardiensten aan en zal dat volgens Erdoes blijven doen.

Bitcoin koers terug boven $ 32k in een scherp herstel

Bitcoin heeft eerder vandaag wat bearish sentiment van zich af gegooid toen de koers boven $ 32k steeg. Het digitale activum ging al na een paar weken weer onder de $ 30k en leek verder te willen dalen om lagere steunniveau’s te testen. De bulls voerden echter slag om de verliezen goed te maken en het onderste deel van de handelsrange van $32k-$36k te bereiken waar de BTC koers lange tijd in heeft verbleven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de waardering van Bitcoin op ongeveer $ 29,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts en ging niet boven $ 30k voordat het rond 06:20 uur volledig bullish werd. De digitale valuta herstelde zich eerst tot $ 30,6k en steeg vervolgens verder in de middag naar $ 31,5k en vervolgens verder omhoog iets boven $ 32k rond de tijd van schrijven van dit artikel.

De onmiddellijke bearish druk is een beetje teniet gedaan door de bulls toen ze de koers terugbrachten van gevaarlijk water onder $30k. De algemene trend is echter nog steeds behoorlijk bearish en de bulls zullen hun koers moeten voortzetten, eerst naar $36k en dan naar $40k om enige kans te hebben op een trendomkering.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 600 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 46,5%.

Altcoins herstellen

Altcoins boekten ook wat herstel, vooral later op de dag, nadat Bitcoin sterk herstelde. Ethereum (ETH, 10%), Binance Coin (BNB, 8%), Cardano (ADA, 10%), Ripple (XRP, 7%), Dogecoin (DOGE, 12%), Polkadot (DOT, 12,25%), Uniswap (UNI, 10%), Bitcoin Cash (BCH, 7,7%) en Litecoin (LTC, 8%) boekten allemaal aanzienlijke winsten. De grootste winnaar in de top 20 was Polygon (MATIC, 28%).

Bitcoin koers grafiek 

In ander nieuws…..

De investeringsmaatschappij van Bitcoin miljardair Sam Bankman-Fried koopt de dip

Sam Bankman-Fried, een crypto-miljardair met een nettowaarde van meer dan $ 8 miljard, heeft volgens recente onthullingen misschien stilletjes de dip gekocht. Alameda Research, de investeringsmaatschappij die wordt ondersteund door Bankman-Fried, heeft de crypto gekocht terwijl deze korte tijd onder de $30k ging.

Sam Trabucco, een kwantitatieve handelaar bij Alameda Research, toonde de laatste stap van het bedrijf. Het bedrijf heeft volgens hem een ​​strategie om voor de lange termijn voorzichtig meer te investeren in crypto. Het niveau onder $30k werd als een goede kans beschouwd en daarom kwam het bedrijf in actie en kocht het een en ander.

Hij twitterde:

"En dit alles leidde ertoe dat Alameda deed waar we goed in zijn: de afgelopen dag VEEL meer kopen. Dit is niet helemaal "verkoop ons alles wat je wilt onder de $30k en rot op"-gebied, maar we blijven hier kopen, omdat te veel er op wijst dat dat een goede stap is.'

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram