Bitcoin koers vlak op $ 32k en CEO zegt dat Bitcoin de sleutel is tot de toekomst van Twitter

Twitter 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 32k aangezien de cryptocurrency geen verdere winst boekte. De stieren slaagden erin om de Bitcoin koers woensdag te verhogen van ongeveer $ 29,2k naar $ 32k, maar slaagden er niet in verdere winst te boeken. Altcoins boekten een lichte terugval toen ze zagen dat Bitcoin verder haperde. Daarover later meer.

Twitter-CEO Jack Dorsey, een grote fan van Bitcoin, heeft getweet dat Bitcoin de sleutel is tot de toekomst van zijn sociale-mediaplatform. Hij ziet een kans voor Bitcoin om te worden geïntegreerd met verschillende nieuwe en bestaande functies van Twitter. Daarover later meer.

Coinbase en zijn topmanagers worden geconfronteerd met een class action-rechtszaak in de VS over de recente notering op NASDAQ. Een class action-rechtszaak is wanneer een aantal verzoekschriften van een aanzienlijk aantal individuen wordt samengevoegd tot één zaak voor een rechter. De belangrijkste aanklacht is dat Coinbase beleggers heeft misleid voordat ze naar de beurs gingen en daarom verantwoordelijk moeten worden gehouden. Coinbase was een van de eerste cryptobedrijven die in de VS naar de beurs ging in een belangrijke notering ter waarde van tientallen miljarden dollars. Het valt nog te bezien hoe het rechtssysteem zal reageren op een dergelijke rechtszaak.

De senior analisten van Bloomberg zijn van mening dat het opnieuw bereiken van de waarde van $60k een veel betere gok is dan dat de Bitcoin koers onder de $20k zal gaan. Mike McGlone, een senior strateeg bij Bloomberg Intelligence, gaf deze opvattingen in een laatste analyse met betrekking tot de belangrijkste cryptocurrency.

Bitcoin koers stabiel op $ 32k

Bitcoin bleef zijwaarts handelen rond de $32k, aangezien de stieren er niet in slaagden om richting het volgende prijsdoel van rond de $36k te gaan. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had een langzame laatste twee dagen toen het handelsvolume daalde en er niet veel verandering kwam in de koers.

De afgelopen 24 uur begon de BTC koers rond de $32.2k en zag er steeds stabieler uit rond deze waardering. Het maakte eerder op de dag een lichte duw naar $ 33k en bereikte $ 32,85k, maar dat was het dan ook. De koers maakte geen verdere beweging naar boven en kwam terug naar af. Nadeel was dat de koers weer bijna $ 32k bereikte, maar de bulls hielden stand.

De stieren hebben op dit moment even geen kracht meer om de koers naar $ 35k en hoger te stuwen. De digitale valuta bevindt zich nu in niemandsland, maar hoe langer stieren geen substantiële beweging produceren, hoe meer druk ze zullen ondervinden. De beren zitten momenteel aan het stuur als het gaat om de middellange-termijntrend en ze zouden zomaar kunnen aanvallen om het nog een keer te proberen om het steunniveau van $ 30k te breken. De stieren moeten de koers snel naar $ 36k en verder naar boven brengen, anders zijn de beren binnen de kortste keren weer actief.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $608 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 46,4% volgens Trading View.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten lichte verliezen zien

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, boekten lichte terugvallen omdat ze zagen dat Bitcoin haperde en geen verdere winst maakte. Binance Coin (BNB, -3%), Cardano (ADA, -2%), Polkadot (DOT, -3,5%), Solana (SOL, -4,5%) en Chainlink (LINK, -3%) boekten allemaal wat verliezen. Andere altcoins lieten vlakke koersen zien of verwaarloosbare verliezen.

In ander nieuws…..

Bitcoin sleutel tot de toekomst van Twitter: Jack Dorsey

Twitter-CEO Jack Dorsey is weer terug met meer pro-Bitcoin-opmerkingen. De miljardair-CEO van een van 's werelds grootste sociale-mediaplatforms is altijd een fan geweest van de belangrijkste cryptocurrency. Hij heeft geïnvesteerd in bedrijven die betrokken zijn bij crypto en een groot deel van zijn eigen kapitaal zit daarin.

Deze keer zei Dorsey dat het geweldige nut van Bitcoin betekent dat het de sleutels tot de toekomst van Twitter zal bevatten. Hij noemde het open source-karakter van Bitcoin en zijn vrij zijn van antitrustproblemen als een enkelvoudig punt waarom het in de nabije toekomst in betekenis zal toenemen. Dorsey zei:

“Er is een duidelijke behoefte aan en waardering ervoor. En ik denk dat een open standaard die eigen is aan internet de juiste weg is om te gaan, daarom zal mijn focus en onze focus uiteindelijk op Bitcoin liggen.

Dorsey's totale persoonlijke Bitcoin-investering is op dit moment onbekend, maar volgens wat hij heeft verklaard, omvat het een investering van $ 50 miljoen eind 2020 en nog eens $ 170 miljoen in februari 2021. Het gerucht gaat dat hij een van de baanbrekende gebruikers van de Bitcoin is en vermoedelijk nog veel meer bezit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram