Skip to main content

Bitcoin nieuws

BlockFi's Bitcoin-spaarrekening blijft doorn in het oog van regelgevers

 

Texas heeft zich aangesloten bij een groeiende lijst van Amerikaanse staten die de zweep halen over sommige diensten die worden aangeboden door BlockFi, een cryptocurrency-bedrijf dat zich richt op gedecentraliseerde financiering (DeFi).

De Texas State Securities Board (TSSB) heeft het cryptobedrijf gevraagd te stoppen met het uitgeven van zijn BlockFi Interest Account (BIA) aan Texanen. TSSB beweert dat BIA een niet-geregistreerd effect is. Het stakingsbevel heeft ook gevolgen voor BlockFi Trading en BlockFi Lending.

BIA biedt rente op Bitcoin en andere in aanmerking komende crypto's die op de rekening staan. Het bevel zal op 13 oktober van dit jaar in een aangespannen zaak worden gehoord voor het Staatsbureau voor administratieve hoorzittingen.

Ook kan BlockFi, ondanks de beschuldigingen, doorgaan met het aanbieden van het betwiste product totdat de zaak is gehoord en bepaald. TSSB merkt op dat het crypto-leenbedrijf kan reageren en toelaatbaar bewijs kan overleggen.

Volgens de Texaanse effectenwaakhond moet BIA zich houden aan de effectenwetten, omdat geld dat door klanten wordt gestort, in handen is van BlockFi. Als zodanig kan het bedrijf ervoor kiezen om de fondsen van andere investeerders te vermengen. Het bedrijf kan dan ofwel de crypto investeren, "aandelen kopen" of lenen aan zakelijke investeerders.

TSSB heeft drie maanden geleden een waarschuwing afgegeven, BlockFi luisterde niet

Volgens de toezichthouder vormt BIA "beleggingscontracten, -nota's of bewijzen van schulden die als effecten worden gereguleerd", zoals uiteengezet in de effectenwetten. TSSB zei verder dat het BlockFi drie maanden geleden, in april, had geïnformeerd over de gelijkenis van BIA met een effect.

Texas beweerde echter dat het cryptocurrency-bedrijf nooit luisterde en zijn BIA-product in de staat bleef ondersteunen.

In een bericht zei TSSB dat het betwiste product van de crypto-firma "niet verzekerd is door de Federal Deposit Insurance Corporation ... of de National Credit Union Administration."

TSSB beweerde dat de totale activa van BlockFi in de staat iets meer dan 690 miljoen USD bedragen en dat het ongeveer 25.000 klanten bedient.

Texas sluit zich aan bij andere staten zoals New Jersey en Alabama, die ook hebben aangegeven dat het BlockFi-product een effect is. In Alabama kreeg BlockFi, in tegenstelling tot in Texas, een “show-cause order” aangeboden. Met dit type order kan de geldschieter van cryptocurrency een rechtvaardigingsargument presenteren.

In Alabama moet je voldoen, in New Jersey heb je 7 dagen

Een ASC-directeur merkte op dat de waakhond "duizenden entiteiten" heeft geregistreerd, ondanks dat de meeste entiteiten "buiten Alabama" wonen. De executive voegde eraan toe dat iedereen die "een investeringsaanbod wil doen aan een inwoner van Alabama" moet voldoen aan de ASC-richtlijnen.

BlockFi heeft volgehouden dat zijn BIA-product niet onder de definitie van een effect valt. In een Twitter-bericht erkende het cryptocurrency-bedrijf echter de voortdurende strijd met regelgevers. In een tweet zei het dat het momenteel "actieve dialogen voert met regelgevers".

In New Jersey heeft BlockFi zeven dagen de tijd gekregen om te stoppen met het onboarden van nieuwe klanten voor het betwiste product. De CEO van BlockFi, Zac Prince, zei dat het New Jersey Bureau of Securities (NJ BOS) de datum om nieuwe BIA-aanmeldingen te deactiveren "naar donderdag 29 juli, 2021" heeft gepusht. Aanvankelijk had het virtuele valutabedrijf de aanmaak van nieuwe BIA-accounts op 22 juli 2021 kunnen stoppen.

De cryptocurrency-gemeenschap is echter niet blij met hoe de BlockFi Vs-regelgeverssaga zich ontvouwt. Sommigen merkten bijvoorbeeld op dat "er een oorlog gaande is" en dat we "steun moeten betuigen aan deze bedrijven".

Anderen denken zelfs dat conventionele financiële instellingen bij de overheid lobbyen omdat ze "jaloers zijn op mensen die geld verdienen" via cryptocurrencies.

BlockFi wil uiteindelijk beursnotering aanvragen

Interessant is dat, zelfs naarmate meer effectenwaakhonden de cryptogeldschieter aanvallen, het bedrijf zijn plannen om naar de beurs te gaan niet opgeeft.

Rapporten suggereren dat BlockFi over minder dan twee jaar een beursgenoteerd bedrijf wil zijn. Volgens documenten die deze week aan investeerders zijn verspreid, streeft het virtuele valutabedrijf ernaar om zijn Serie E-financieringsronde volgende week dinsdag af te sluiten.

Enkele opmerkelijke namen die in het bedrijf hebben geïnvesteerd, zijn onder meer Third Point LLC en Hedosophia. Het bedrijf streeft ernaar om 500 miljoen USD op te halen uit de financieringsronde. Individuen die bekend zijn met activiteiten rond de financieringsronde vertelden Coindesk dat het cryptobedrijf verwacht zo’n 4,8 miljard USD op te brengen bij een eventuele beursgang.

BlockFi's voornemen om naar de beurs te gaan begon maanden voordat regelgevers in sommige Amerikaanse staten bij het bedrijf aanklopten met hun bezwaren. Als het bedrijf erin slaagt om naar de beurs te gaan, zal het lid worden van een groeiende lijst van cryptocurrency-bedrijven, zoals Coinbase, die moedig een stap hebben gezet naar een openbare aandelen-notering. Totdat dit gebeurt, blijft BlockFi echter een crypto-startup.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram