Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 34k en top-artiesten beginnen de NFT-sector te verkennen

NFT (Non Fungible Token) 

Afbeeldingsbron: The Focal Project Under CC

Bitcoin steeg eerder vandaag tot ongeveer $ 34k, aangezien de stieren erin slaagden wat winst te behalen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie was het grootste deel van de dag in een opwaarts offensief en dat leidde ook tot een vergelijkbare reactie van de altcoin-markt. Daarover later meer.

Ander nieuws: topartiesten over de hele wereld zijn nu begonnen de Non Fungible Token (NFT) sector te omarmen. In het begin werd de NFT-sector gezien als een noviteit waar veel conventionele sectoren de spot mee dreven, maar nu wordt het the next big thing. Daarover later meer.

Een Canadese grensstad met de VS heeft Bitcoin-mijnbouwactiviteiten in zijn rechtsgebied opgeschort. Massena, de grensplaats, heeft de miningactiviteiten voor drie maanden opgeschort en het valt nog te bezien of ze na drie maanden weer zullen worden hervat. De belangrijkste reden die nu wordt gegeven, is te wijten aan "esthetische zorgen", omdat veel van de BTC-mining wordt gedaan op trailers in een geïmproviseerde opstelling. Het is een beweging die wordt omschreven als vergelijkbaar met het NIMBY-probleem (Not In My Backyard) voor windturbines waarbij mensen het idee van een windpark in de buurt van hun eigendom niet leuk vinden. Maar miners kunnen hun activiteiten hervatten zodra ze reguliere gebouwen in handen hebben en mijnbouwactiviteiten langs de weg stoppen, verzekert de stad.

Bitcoin koers stijgt naar $ 34,5k

De Bitcoin koers liet had eerder vandaag een gezonde stijging zien toen het boven $ 34,5k uitkwam. De digitale valuta stond onder druk van de beren om beter te presteren en dat deed het. Het steeg eerder op de dag met bijna $ 2,5k (7%) met de laatste duw in de koers op het moment van schrijven van dit artikel.

De dag begon met de BTC koers rond de $ 32,1k, wat de laagste waardering bleek te zijn die de crypto de afgelopen 24 uur had. Het grootste deel van de dag maakte Bitcoin een consistente opwaartse beweging en bereikte $ 34,5k net op het moment van schrijven. Er waren geen plotselinge wilde koerssprongen en dat is een goed teken in dit scenario, omdat wilde schommelingen soms direct terugkaatsen naar de startlijn.

Vooruitkijkend ziet Bitcoin er op korte termijn bullish uit, maar het moet dat bevestigen met een beweging boven $ 36k. Het is omdat de cryptocurrency de afgelopen weken binnen het nauwe bereik van $ 32k- $ 36k bleef en hoewel het hard daalde tot $ 29.2k en goed herstelde, moet het deze trend voortzetten om enige kans te hebben op de start van een trendomkering. Voorlopig zijn de kortetermijnvooruitzichten nog steeds behoorlijk bearish en hebben de beren de controle onder de $40k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 637 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel is 46,3% volgens Trading View.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins na prijsverhoging

Altcoins hadden eerder vandaag ook een grotendeels bullish dag. De rally werd geleid door Ethereum (ETH, 8%) dat steeg tot $ 2,2k voordat het een koers van $ 2,17k noteerde op het moment van schrijven. Andere grote winnaars waren Binance Coin (BNB, 6,5%), Cardano (ADA, 7%), Dogecoin (DOGE, 6,75%), Polkadot (DOT, 10%) en Theta (THETA, 20%). Andere cryptocurrencies boekten kleinere prijsstijgingen, waardoor de dominantie van Bitcoin vrijwel ongewijzigd bleef.

In ander nieuws…..

Topartiesten beginnen zich op te warmen voor NFT's

Enkele van de topnamen in de wereld van de beeldende en digitale kunst beginnen zich op te warmen voor NFT's. Damian Hirst, Philip Colbert, Huang Heshan, Grimes, Steve Aoki, Antonio Tudisco zijn allemaal dicht bij het betreden van de NFT-sector of zitten er al in.

NFT's hebben de laatste tijd grote vooruitgang geboekt en alles, van memes tot historische archieven, wordt vereeuwigd en verhandeld via NFT's. Hoewel er veel critici van de sector zijn, is het duidelijk dat deze industrie een prachtig mozaïek van technologie en kunst is en waarschijnlijk niet meer weg gaat. Alle prachtige revoluties in de kunst waren in hun tijd controversieel. Leonardo Da Vinci en andere grootmeesters ontleden menselijke lichamen om hun anatomie beter te begrijpen en dat werd in die tijd als ketters beschouwd en zou zelfs nu nog controversieel kunnen zijn.

NFT's worden ook belachelijk gemaakt omdat ze een eendagsvlieg zouden zijn die over een paar maanden of jaren zal verdwijnen en er wordt gezegd dat mensen hun geld zullen verliezen. Hoewel er altijd een mogelijkheid is dat een nieuwe opkomende sector het niet helemaal haalt, betekent de kans op succes dat degenen die de toekomst willen vormgeven, bereid zijn om het risico ermee te nemen. Het lijkt erop dat dit nu het geval is bij NFT's.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram