Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt naar $ 40.000 en wereldwijd neemt het aantal cryptogeldautomaten met 70% toe

Bitcoin ATM 

Afbeeldingsbron: Business Partner Magazine

Bitcoin ontwaakte gisteren uit zijn diepe slaap om weer ballistisch te gaan en bereikte $ 40k net voor het publiceren van dit artikel. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had een groot deel van de afgelopen maand onder $ 36k doorgebracht, zonder indicatie van een aanstaande grote beweging omhoog. Vanaf gisteren echter, namen de bulls het in fasen over. Interessant is dat altcoins niet zo sterk reageerden als Bitcoin en grotendeels de tweede viool hebben gespeeld in de recente verandering in de kortetermijntrend. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens recente gegevens van CoinATMRadar is het aantal operationele Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld alleen al in 2021 met 70% gestegen. Het aantal van deze geldautomaten ligt nu rond de 24.000 over de hele wereld, wat nogal een verbetering is ten opzichte van de slechts paar honderd die er in 2017 waren. Alleen al in 2021 zijn tot nu toe meer dan 10.000 van deze machines geïnstalleerd en als we voorzichtig schatten, kan dit jaar eindigen met meer dan 15.000 nieuwe geldautomaten, een effectieve verdubbeling in een periode van een jaar.

De mainstream mediakanalen rijden opnieuw op de opwaartse crypto-golf en spelen met de stemming van mensen. Toen Bitcoin een paar maanden geleden aan het dalen was, speelden veel van deze media in op de angst, onzekerheid en twijfel (FUD) rond het digitale activum en nu zijn ze weer betrokken bij het oppompen ervan. Daarover later meer.

Cleveland Cavaliers, een voormalig NBA-basketbalteam gevestigd in Ohio, VS, heeft zijn eigen fantoken uitgebracht in samenwerking met Socios. Fans over de hele wereld kunnen nu de token kopen en betrokken zijn bij de club zelf.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 40k

Het grootste verhaal van vandaag is dat de Bitcoin koers opnieuw enorm is gestegen tot $ 40k op een gegeven moment net voor het publiceren van dit artikel. De lange, langzame squeeze onder $ 36k lijkt op een dood spoor te zijn beland en de bulls lijken de kortetermijn trend te hebben overgenomen. De koers is momenteel echter ongelooflijk volatiel en is rond op moment van schrijven gedaald tot ongeveer $ 38k. Het is niet te zeggen waar het vervolgens naartoe zal gaan, maar naar alle waarschijnlijkheid zal Bitcoin de weerstand van $ 40k opnieuw proberen uit te dagen.

De afgelopen 48 uur begonnen met de BTC koers rond de $34k, wat er bemoedigend uitzag maar nog niet veel enthousiasme wekte. De belangrijkste verandering kwam maandag net na middernacht, toen het eerst steeg naar $ 35,5k en vervolgens naar $ 38,5k op een dramatische manier in een kwestie van twee uur. Deze grote stap resulteerde in een grote opwaartse candle voor Bitcoin van $ 4,5k. Daarna was de trend overwegend bullish met enkele kleine terugvallen. Vervolgens lukte het de bulls om de koers boven $40k te krijgen. Dit was weer voor het eerst in 45 dagen. De beweging boven $ 40k kwam echter in de problemen en de Bitcoin koers is nu teruggekeerd naar ongeveer $ 38k op het moment van schrijven. Maar er wordt verwacht dat er binnenkort een nieuwe poging tot $ 40k en misschien zelfs daarboven kan worden ondernomen.

Bitcoin de korte termijn trend omgedraaid en de stieren hebben een reden om te vieren, maar de middellange termijn trend is nog steeds zwaar in bearish gebied. De stieren moeten deze opleving voortzetten en snel voorbij $ 40k gaan, of anders zou het kunnen eindigen zoals de vorige twee pogingen toen de digitale valuta herstelde tot wel $ 42k voordat het weer instortte.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $745 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel is 48%, wat een grote sprong is ten opzichte van het niveau van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken matige winst

Terwijl Bitcoin op een gegeven moment zijn waarde met meer dan 20% verhoogde voordat het weer iets daalde tot 15%, waren andere cryptocurrencies veel conservatiever in hun bewegingen. Ethereum (ETH) steeg slechts 10% en kwam zelfs onder die waardering. Evenzo boekten de meeste van de top-altcoins zoals Binance Coin (BNB, 6%), Ripple (XRP, 8%), Dogecoin (DOGE, 10%), enz. allemaal zeer magere groei en volgden Bitcoin niet in het extreem bullish scenario. Traditioneel duurt het even voordat altcoins reageren op grote bewegingen van Bitcoin zelf, dus dat kan hier van toepassing zijn.

In ander nieuws….

"Alles is goed" als grote mediakanalen zich aansluiten bij het Bullish Bitcoin  feestje

Verschillende topmedia zoals Bloomberg, CNN, BBC, DW en anderen hebben zich aangesloten bij de feestvreugde m.b.t. een bullish Bitcoin. De socialemediakanalen hebben ook gereageerd en presenteerden dit Fear of Missing Out (FOMO) -nieuws zonder gesponsorde tags. Als je het je herinnert, in mei, toen de koers instortte van $ 50k en hoger tot zo laag als $ 30k, zagen we alleen FUD-nieuws dat Bitcoin bekritiseerde. Deze keer juichen zij de stieren toe.

Deze openlijke bespotting van non-bias is het kenmerk geworden van veel nieuwsmedia, alsof de ethiek van niet-manipulatie niet eens van toepassing is op deze sector. Dit toont aan dat het lezen van nieuws online, met name op sociale media, uiterst zorgvuldig moet gebeuren. Het is tijd om het bewustzijn op dat gebied te vergroten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram