Skip to main content

Bitcoin nieuws

Amazon is naar verluidt van plan om dit jaar Bitcoin te accepteren

 

Terwijl het een anonieme bron bij Amazon citeerde, meldde een Londense zakelijke publicatie dat de e-commerce-zwaargewicht Amazon zich klaarmaakt om Bitcoin-betalingen te accepteren.

Volgens de bron onderzoekt Amazon "niet alleen" cryptocurrency-betalingen. In plaats daarvan zal crypto zeker een "integraal onderdeel zijn van het toekomstige mechanisme van hoe Amazon zal werken."

De anonieme bron merkte echter op dat de toonaangevende virtuele valuta slechts een van de ambities van Amazon is die verband houden met cryptocurrencies. De publicatie gaf verder aan dat de "richtlijn" om BTC aan zijn betalingsmethoden toe te voegen "van de top" komt, verwijzend naar de oprichter van het bedrijf, Jeff Bezos.

De bron voegde eraan toe dat het crypto-project van Amazon "ready to roll" is en de mogelijkheid omvat om mogelijk volgend jaar een crypto-token van Amazon te ontwikkelen. Het token zou een aanpak in meerdere lagen introduceren waarbij een gebruiker tokens verdient na het betalen voor goederen en diensten.

Bitcoin, Bitcoin Cash, Cardano en Ethereum worden de eerste van acht munten

Volgens de insider zal het toevoegen van Bitcoin helpen bij het vormgeven van een veilige en snelle cryptocurrency-betalingsinfrastructuur. Daarna zal de e-commerce kolos andere toonaangevende virtuele valuta toevoegen, zoals Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA) en Ethereum (ETH).

Hoewel hij niet alle crypto's noemden die in de rij stonden om bij Amazon te worden toegevoegd, zei hij dat de internetgigant ongeveer acht virtuele valuta wil toevoegen.

Interessant is dat de bron onthulde dat de e-commercegigant pas naar crypto begint te kijken sinds ze er in 2019 aan begonnen te werken.

De betrokkenheid van Amazon bij Bitcoin zal waarschijnlijk de acceptatie van cryptobetalingen positief beïnvloeden. Vanwege het gewicht van Amazon zal het adopteren van Bitcoin waarschijnlijk ook een positieve invloed hebben op de Bitcoin koers.

Geruchten over het e-commerce zwaargewicht dat het Bitcoin voor het einde van dit jaar zal accepteren, komen een paar dagen nadat ze een vacature voor een digitale valuta-expert had geplaatst.

Vorige week publiceerde Amazon een advertentie waarin stond dat ze op zoek waren naar een 'digitale valuta en blockchain-productleider'. De kwalificerende kandidaat zou lid worden van het team van het platform en zich richten op hoe zijn klanten betalen voor goederen en diensten.

Amazon is "geïnspireerd" door crypto en op zoek naar manieren om betrokken te raken

Een persoon die in aanmerking wil komen voor de functie, moet ervaring hebben met gedistribueerde grootboektechnologie, met de nadruk op blockchain, cryptocurrencies en door de centrale bank gesteunde digitale munten.

Volgens de vacature zou de ideale kandidaat worden belast met het ontwikkelen van de digitale valuta van het platform en een strategie die draait om blockchain-technologie.

Tijdens een gesprek met CNBC bevestigde een woordvoerder van het bedrijf de vacature. Hij merkte op dat het e-commerceplatform "geïnspireerd" is door wat er gebeurt in de crypto-industrie en de voordelen "verkent" die het voor het bedrijf zou brengen. Merk op dat het project Amazon Web Services (AWS) omvat.

Dit is echter niet de eerste keer dat Amazon interesse toont in het bouwen van een team om zich te concentreren op cryptocurrencies. Zo plaatste het eerder dit jaar een vacature voor zijn project "Digital and Emerging Payments".

Volgens de vacature was het platform op zoek naar een ervaren "leider om te helpen" een "betaalproduct te lanceren dat in Mexico begint". De Job-post merkte verder op dat het product zijn "klanten in staat zou stellen hun geld om te zetten in digitale valuta".

De omgezette virtuele valuta zou houders dan de mogelijkheid geven om deze te gebruiken voor Amazon's Prime Video en om "goederen en/of diensten" mee te betalen.

In de vacature van 4 februari werd opgemerkt dat de softwareontwikkelaars van het bedrijf een bachelordiploma moeten hebben op gebieden die verband houden met informatica. Ze moeten ook praktische ervaring hebben met gedecentraliseerde softwaresystemen.

Het nieuws dat Amazon van plan is om tegen het einde van dit jaar BTC-betalingen te accepteren, komt op een moment dat Bitcoin en altcoins weer flink op beginnen te lopen. De BTC koers tikte gisteren voor het eerst in lange tijd weer de $ 40.000 aan. Mocht Amazon deze plannen daadwerkelijk gaan doorzetten, dan zal dat zeker een positief effect hebben op de Bitcoin koers, vergelijkbaar met toen Tesla Bitcoin betalingen ging accepteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram